Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Käyttötapoja Puheen tai kirjoituksen lainaukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Käyttötapoja Puheen tai kirjoituksen lainaukset"— Esityksen transkriptio:

1

2 Käyttötapoja Puheen tai kirjoituksen lainaukset
Opettaja kysyi: ”Mitä kirjoittamien sinulle merkitsee?” Virtanen kirjoittaa teoksessaan: ”Noin joka viides nuori mies ei käy armeijaa.” Teosten nimet (hyvin tunnetuissa ei käytetä) Sara luki Virtasen tietokirjaa ”Pelastakaa pojat!”. Teosten nimet voi myös kursivoida: Pelastakaa pojat! Tavanomaisesta poikkeavassa merkityksessä käytetyt ilmaukset Matti oli ihan ”vauva”. Jussi ”lainasi” rahaa Mirkalta.

3 Käyttötapoja “Mielestäni kysymys on liian laaja”, valitti eräs opiskelija, “sillä kirjoittamisen merkitys riippuu tekstin tarkoituksesta ja tekstilajista”. ”Näin naapuriparvekkeella liekkejä. Samalla jo palomiehet ryskyttivät oveani”, kertoi tulipalosta selvinnyt asukas. ”Oletko varma?” hän kysyi. ”En tahdo kuulla enempää!” kivahti äiti. Kirjoita essee aiheesta ”Mihin uskonto vaikuttaa?”.

4 Käyttötapoja Muskettisoturien asennetta kuvaa heidän tunnuslauseensa ”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta”. Hän vastaa vain ”juu”, ”on” tai ”ei”. ”Kisu”, ”katti”, ”kolli” ja ”mirri” tarkoittavat kaikki samaa eläintä. Moni arvostaa ”Diktaattoria”. Kuinka moni kirjoitti aiheesta ”Minun tieni”? Kirjan mukaan talo sijaitsee ”eteläisessä Hämeessä”. Hänen mielisanontansa on ”hiljaa hyvä tulee”.

5 Kuvailmauksia EI lainausmerkkeihin
Nyt täytyy viilentää tunteita ja siivota kielenkäyttöä. EI: Nyt täytyy ”viilentää” tunteita ja ”siivota” kielenkäyttöä. Aristotelesta pidetään eläintieteen isänä. EI: Aristotelesta pidetään eläintieteen ”isänä”. Asiasta nousi myrsky vesilasissa. EI: Asiasta nousi ”myrsky vesilasissa”.

6

7 Käytä oman kielemme merkkejä!


Lataa ppt "Käyttötapoja Puheen tai kirjoituksen lainaukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google