Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhdysmerkit. Yhdysmerkkiä käytetään - Jos osien rajalla on sama vokaali. Esim. keski-ikä, kuorma-auto tai linja-auto. - Jos yhdysosat ovat rinnasteisia,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhdysmerkit. Yhdysmerkkiä käytetään - Jos osien rajalla on sama vokaali. Esim. keski-ikä, kuorma-auto tai linja-auto. - Jos yhdysosat ovat rinnasteisia,"— Esityksen transkriptio:

1 Yhdysmerkit

2 Yhdysmerkkiä käytetään - Jos osien rajalla on sama vokaali. Esim. keski-ikä, kuorma-auto tai linja-auto. - Jos yhdysosat ovat rinnasteisia, kuten parturi-kampaamo, Maija- Liisa tai itä-länsisuunta. - Jos jompikumpi osa on erisnimi. Esim. Pekka-eno tai Ruotsin- laivat. - Jos jompikumpi on lyhenne, kirjain, numero tai jokin muu merkki, kuten 30-vuotias, a-kohta tai @-merkki.

3 - Jos toinen osa on jätetty toistamatta. Esim. Helsingin- tai Sipoon- matka tai luku- ja kirjoitustaito. - Jos alkuosa on kieltosana ei tai harvinainen vieraskielinen sana. Esim. ei-toivottu tai sioux-intiaani.

4 Tehtävät 1. Missä näistä käytetään yhdysmerkkiä? a. Mara Pekka ajaa linjaautolla. b. Tuntematon sotilas romaani sijoittuu Araljärvelle. c. Äiti lapsisuhde on tärkeä Marja tädille. Mara-Pekka ajaa linja-autolla. Tuntematon sotilas –romaani sijoittuu Araljärvelle. Äiti-lapsisuhde on tärkeä Marja-tädille.

5 d. Martti setä on 30 vuotias. Martti-setä on 30-vuotias. e. Martti työskentelee parturi kampaamossa. Martti työskentelee parturi-kampaamossa. f. Tauno on roomalaiskatolinen. Tauno on roomalaiskatolinen.


Lataa ppt "Yhdysmerkit. Yhdysmerkkiä käytetään - Jos osien rajalla on sama vokaali. Esim. keski-ikä, kuorma-auto tai linja-auto. - Jos yhdysosat ovat rinnasteisia,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google