VANVARY tutuksi Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (VANVARY) ry 1.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

VANVARY Kehittämissuunnitelma 2014
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Orionin Ylemmät Toimihenkilöt OYT ry
23/06/ Keski-Suomen Erotuomarikerho ry 1956-
23/06/ Keski-Suomen Erotuomarikerho ry 1956-
Mikä? •Matemaattis-luonnontieteellisten alojen ammattilaisia yhdistävä ja edustava ammatillis-aatteellinen järjestö. •Tavoitteena edistää matemaattis-luonnontieteellisten.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
Viestiupseeriyhdistys ry
Vantaalaiset maahanmuuttajat yrittäjänä Maahanmuuttajat yrittäjäjärjestön näkökulmasta Juha Häkkinen, Vantaan Yrittäjät.
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
TTL Sosiaalisessa mediassa
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Viestiupseeriyhdistys ry
VANVARY Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (VANVARY) ry 1.
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Keski-Suomen Erotuomarikerho ry 1956-
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
1 YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO ry YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN v
HakuVerkko Jatka katselua, tulossa Hakunilaa koskevia uutisia ja tapahtumia.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Jotox on perustettu vuonna Jotox on perustettu vuona Jotox was founded / established in 1991.
Yammer sisäisen viestinnän työkaluna Jyväskylän yliopistossa
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
1 Pirkanmaan tietojenkäsittely- yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region Timo Poranen,
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄJYVÄSKYLÄN YLIOPISTO UNIVERSITY OF JYVÄSKYLÄ Marja Kankaanranta Tiedottaminen verkostojen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Oikeusperustainen ohjelmatyö lasten näkökulmasta Case Nace la Esperanza, Kolumbia Annette Gothóni, Suomen World Vision.
YK- JA EU-OHJEISTUSTA LAPSEN OIKEUKSIIN LIITTYEN Heli Mikkola, HIV/AIDS neuvonantaja, Ulkoasiainministeriö
Ulkoile | Osallistu | Vaikuta Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö ‣ Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
OULUN KAMERASEURA RY Yleisesittely. SISÄLTÖ Historia Visio Toiminta.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
Tutustumme Kokoomukseen
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Lämpimästi tervetuloa!
Erasmus+ Sport 265 milj € WELCOME TO ERASMUS+
Etsivän työn kehittämispäivät Corinne Björkenheim
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
Nokian Luonto ry. Nokian Luonto ry :
Jyväskylän vanhempainfoorumi ry JVF
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Vaalit
vaikuttaminen - järjestötoiminnan perusteet ammattiin
Yhdistyksen nimi Perustettu pv.kk.vuosi
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
”Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut.
The global voice of the data, research and insights community
Esityksen transkriptio:

VANVARY tutuksi Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (VANVARY) ry 1

Vantaalaisten vanhempien ja vanhempainyhdistysten yhteistyöelin  Vantaan vanhempainyhdistysten alueyhdistys (VANVARY) ry toimii vantaalaisten vanhempien ja rekisteröityjen vanhempainyhdistysten yhteistyöelimenä. Se on tehnyt sitä jo alkaen, jolloin Vantaan Kartanokoskella pidettiin yhdistyksen perustamiskokous. Yhdistys toimii varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja toisen asteen koulujen parissa.  VANVARY kokoaa eri koulujen ja päiväkotien vanhempia yhteen ja tarjoaa rakenteen kaupunkitasoiselle yhteistyölle. Alueyhdistys vaikuttaa myös sellaisten koulujen ja päiväkotien arkeen, joissa ei toimi omaa vanhempainyhdistystä. VANVARY järjestää vanhempainyhdistysten yhteisiä tapaamisia, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, sekä tiedottaa vanhempainyhdistysten ja kattojärjestön toiminnasta. Yhdistys tekee esityksiä ja aloitteita, sekä ottaa yhteyttä viranomaisiin tarpeellisten uudistusten aikaansaamiseksi. Se pitää yhteyttä opetushallintoon ja muihin tarvittaviin viranomaisiin. 2

Vahva verkosto vantaalaisia vanhempainyhdistyksiä  Alueyhdistyksen tarkoituksena on  vahvistaa vanhempien ja vanhempainyhdistysten toimintaedellytyksiä ja yhteistyötä lasten kasvuympäristöön vaikuttamisessa  edistää kasvatuskumppanuutta, yhteisöllisyyttä ja lasten hyvinvointia  edistää vanhempien mielipiteiden esiin tulemista koulutusta ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä  edistää vanhempien, koulujen ja päiväkotien sekä hallinnon välistä yhteistyötä. Yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. 3

VANVARY on vaikuttamiskanava  VANVARY on vantaalaisten vanhempien vaikuttamiskanava, kunnallinen vanhempien ja vanhempainyhdistysten yhteistyöfoorumi, jonka toiminta on täysin vapaaehtoisten voimin tehtyä työtä, siksi erityisen arvokasta.  VANVARYn kaikki toiminta on vantaalaisten lasten ja nuorten hyväksi, yhteistyössä vanhempien ja eri lasten ja nuorten hyväksi toimivien tahojen kanssa. 4

Hyvillä mielin… Haemme avointa viestinnän kulttuuria jossa jokainen voi saada apua oman toiminnan tueksi sekä osallistua VANVARYn toimintaan 5

VANVARYn keskeiset teemat vuonna 2014  edustuksellisuus  suunnitelmallisuus  tavoitteellisuus  vaikuttavuus  yhteistyö  hyvä hallinto  talous 6

Edustuksellisuus on kaiken perustana VANVARY jatkaa työtään kasvujohteisen jäsenmäärän eteen. Se jatkaa yhteistyön, viestinnän ja vuorovaikutuksen lisäämistä jäsenyhdistysten kanssa. Jäsenkasvu oli vuonna 2013 yli 32 %. Varhaiskasvatus ja perusopetus  Lyhyen tähtäimen strategiassaan VANVARY keskittyy vuonna 2014 päiväkotien vanhempainyhdistysten toiminnan käynnistämisen tukemiseen.  VANVARY tukee edelleen vanhempainyhdistysten perustamista niihin peruskouluihin, joissa vanhempainyhdistystä ei vielä toimi.  VANVARY on vahvana tukena jäsenyhdistyksille! Aluetoiminta  VANVARY käynnistää vuonna 2014 aluetoimikuntatyön kolmella Vantaan suuralueella: itä, koillinen ja länsi. Lähdemme jalkauttamaan mallia, jossa VANVARYssä aluetoimikuntien vastaavat toimivat VANVARYn alueellisten yhteistyöverkostojen hoitajina. Oleellista on kokonaiskuvan muodostaminen a toiminnan kehittäminen. 7

Yhdessä onnistumme! VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN  VANVARY toimii mielellään tukena kun kouluun tai päiväkotiin perustetaan uutta vanhempainyhdistystä. Olemme tarvittaessa mukana myös perustamiskokouksessa sekä hallituksen ensimmäisessä kokouksessa. Laittakaa viestiä, olemme teihin yhteydessä!Laittakaa viestiä 8

VANVARYn jäsenyys Vanhempainyhdistys-jäsenet  Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä vantaalaisten koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten rekisteröidyt vanhempainyhdistykset, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Henkilöjäsenet  Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi voivat liittyä täysi-ikäiset yksityishenkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäseniltä ei peritä jäsenmaksua. Kannattavat jäsenet  Kannattavaksi jäseneksi voidaan hyväksyä yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Kannatusjäsenellä on läsnäolo- ja puheoikeus yhdistyksen kokouksissa. Saat maksutiedot ruudulle ja sähköpostiisi täytettyäsi lomakkeen.  Kannatusjäsenmaksu vuonna 2014 on 20 euroa. 9

Helppoa! Jäseneksi liittyminen on helppoa! Siirry VANVARYn verkkosivuille: 10

Tervetuloa mukaan! Toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki aktiiviset ihmiset.  Toiminnan ytimessä on koko Vantaan tasolla tehtävä vaikuttamistyö.  Keskeisiä yhteistyökumppaneita jäsenistön lisäksi ovat  Vantaan Kaupunki Vantaan Kaupunki  Suomen Vanhempainliitto Suomen Vanhempainliitto  VANVARY on Suomen Vanhempainliiton jäsen. 11

Briefly in English VANVARY – founded in 2004 Vantaa Regional Parent Association, VANVARY  VANVARY is a regional parent association, which was established by the individual parents’ associations of Vantaa The activities of the association include:  Supporting daycare, pre-school, primary school, and middle school education  Bringing the parents’ associations of Vantaa together  Promoting the parents’ associations views in relation to education and parenting  VANVARY organizes and updates members about common meetings and activities, discussion forums, and training events for parents’ groups. VANVARY makes initiatives and change proposals, as well as keeps in contact with officials. VANVARY cooperates with the Vantaa administration of education and other relevant policymakers.  VANVARY, in cooperation with parents and other interest groups, works for the benefit of children and adolescents. 12

VANVARYn hallitus lähtien 13

Lisätietoa? 14

Kiitos! 15