Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Advertisements

Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Haave-verkosto  Verkoston tavoitteena on nuorten kansalaisaktiivisuuden edistäminen ja järjestöjen sekä nuorisopalveluiden yhteistoiminnan.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Nuorten ja nuorten aikuisten viestintästrategia Miksi?Kenelle?Miten?Mitä?
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Pohjanmaa.
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Verso-viikko osana kunnan kulttuuritarjontaa Hirvensalmen pilotti 2013.
NUORTEN PAJA Anu Lounatvuori Johto Perhe- ja sosiaalipalvelut Perhepalvelut Aikuisten psykososiaaliset palvelut Mielenterveys- ja päihdepalvelujen.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
KATAJAINEN -ryhmämuotoinen päivätoiminta
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Järjestöt Satasotessa
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Nuorisolain uudistaminen
Muutamia tärkeitä asioita
Elinikäisen ohjauksen kehittämisen koordinointitehtävä
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Lapin TNO-palvelut -projektista
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Perheentalo on matalan kynnyksen yhteisötalo.
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu
Kintas – Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalli nuorille aikuisille mielenterveys-kuntoutujille Jarmo Salonen, Eveliina Oksa, kokemusasiantuntija Virve.
OHJAAMO FORSSA
TE-toimisto KELA Hyvinvointitoimiala Muut toimialat Ohjaamo
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
KULTTUURIMENTORI VUOLLE SETLEMENTTI RY
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Höntsäliikuntaa nuorille Piirosen liikuntakeskuksessa lauantaisin
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Oman elämän raiteilla!.
Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut

Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Yhteinen keittiö -hanke
Ohjaamot.
* Pohjoismainen seminaari:
Osallisuutta monella tasolla: Kuvaukset
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Pohdintoja Ohjaamojen tulevaisuudesta
Esityksen transkriptio:

Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille Tuu messiin! Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille 2018-2020

Mitä ja kenelle? Hanke kohdentuu espoolaisten mielenterveys- ja/tai päihdeongelmia kohdanneiden ja/tai sosiaalisesti eristäytyneiden 18-32-vuotiaiden nuorten aikuisten tavoittamiseen mukaan vapaa-ajan mielekkääseen, elämänhallintaa tukevaan ja syrjäytymiskierteitä katkovaan järjestö- ja harrastetoimintaan sekä osallistujalähtöisen järjestötoiminnan kehittämiseen yhdessä kohderyhmän kanssa. Hanke on STEA:n rahoittama ja toimii vuosina 2018-2020.

Mitä tällä hetkellä? Tällä hetkellä hankkeella on 5 eri ryhmää Kohtaamispaikka Olotila kahdesti viikossa Laajasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa (mm. Ohjaamo, nuorten sosiaalityö, etsivä nuorisotyö) Aktiivista kehittämistyötä kohderyhmän kanssa Järjestämme myös erilaisia tapahtumia nuorten aikuisten kanssa Hankkeella on myös viikoittainen uutiskirje, josta selviää seuraavan viikon menotärpit

Mitä seuraavaksi? Uusia tapahtumia, joista osa olisi toistuvia Uusia ryhmiä osallistujalähtöisesti Yhteiskehittäjyyttä ja työpajoja Mitä seuraavaksi?

Kiitos! @Messissa @EMYmessissa