Ajankohtaista kasvinsuojelukouluttajille ja tutkinnon järjestäjille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Advertisements

OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Moodlen ohje opiskelijoille
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Eeva Leppänen ProAgria Pohjois-Savo
kielten keskus Virkakieli ymmärrettäväksi - virkakielityöryhmän esitykset Meneekö viestisi perille? -seminaari Ulla Tiililä Kotimaisten.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Työturvallisuuskeskus TTK
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Kansalaisen asiointitili asiakkaan näkökulmasta Sähköisen asioinnin tietoturvallinen viestintäkanava kansalaisen ja viranomaisen välillä. Osa Suomi.fi-portaalia.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelut Katja Savolainen
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Yhteistutkinnoista myönnettävät todistukset Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö päivittivät marraskuussa.
Työpaikkakouluttajan ABC
Näyttöprosessi Ennen näyttöä Tutkinnon tavoitteisiin ja näyttöohjeistukseen tutustuminen Tutkinnon tavoitteisiin ja näyttöohjeistukseen tutustuminen Opiskelija.
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Työpaikkakouluttajan ABC
Turvallisuusneuvonantaja- katsaus Marko Rajamäki, Ajoneuvohallintokeskus Hämeenlinna.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
AIKUISOPISTO KEUDA 1 Yritystoiminnan suunnittelu Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja.
Yrittäjänä toimiminen tutkinnon osan toteuttaminen.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
UUDENMAAN TE-TOIMISTO TE-toimiston rekrytointipalvelut yrityksille ja työnantajille
Kuluttajatarvitsee pankkia Kuluttaja tarvitsee pankkia s
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Sanatyypit ja sijamuodot.
Prosesseista palveluihin
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ohjeistus kouluttajille
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Ammatillisen koulutuksen valtionosuusrahoitus vuosi >
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
WANTED YL KISAKUTSUT.
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Urkund - plagiaatintunnistusjärjestelmä Jyväskylän yliopistossa
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
Keskeiset tutkintoon liittyvät vaatimukset
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Ylioppilastutkinnosta
Ajankohtaista mansikan, vadelman ja herukoiden kasvinsuojelussa
Suomen Ensiapukoulutus
Tuetun päätöksenteon koulutus
Kasvinsuojelututkintoon liittyvät vaatimukset ja käytännöt
Kasvinsuojeluaineiden varastointi ja hävittäminen
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista kasvinsuojelukouluttajille ja tutkinnon järjestäjille

Lainsäädäntö EU Kasvinsuojeluaineiden kestävän käytön strategia 2006 Kasvinsuojeluaineasetus EY N:o 1107/2009 Kasvinsuojeluaineiden kestävän käytön puitedirektiivi 2009/128/EY Suomi Laki kasvinsuojeluaineista 1563/2011 MMM asetus koulutusohjelmasta, MMM asetus integroidun torjunnan yleisistä periaatteista, MMM asetus kasvinsuojeluaineen lentolevityksestä. MMM asetus levitysvälineiden testauksesta. Kansallinen toimintaohjelma (Suomessa NAP I ja II)

Kasvinsuojeluainerekisterissä olevat valmisteet Vuosi Hyväksyttyjä valmisteita Hyväksyttyjä rinnakkaisvalmisteita Yhteensä Tehoaineita 1.1.2008 292 21 313 161 1.1.2011 304 50 354 154 1.1.2015 317 81 398 149 1.1.2016 348 86 434 151 1.1.2017 360 102 462 155 1.1.2018 367 97 464 163 1.1.2019 364 103 467 159

Hyväksytyt tehoaineet EU:ssa vähentyneet ja vähenevät koko ajan EU tietokanta: linkki http://ec.europa.eu/food/plant/pesticides/eu-pesticides-database/public/?event=activesubstance.selection&language=EN Tehoaineen status EU-tietokannassa 2018 12.2.2019 Hyväksyttyjä 493 484 Ei hyväksyttyjä 827 845 Arviointi meneillään 27 34 Yhteensä 1347 1363

EU Emmanuel Macron 6.3.2019 Riski-indikaattori

Glyfosaatti, tiedote 11/2018

Glyfosaatti

Usein kysyttyä

Kouluttajat ja tutkinnonjärjestäjät -Kouluttajia/tutkinnonjärjestäjiä n. 220 hlö -Jatkokoulutuksiin ilmoittautunut n. 90 hlö

Koulutus vieraalla kielellä Koulutuksen ja tutkinnon voi järjestää myös muulla kielellä kuin suomella tai ruotsilla, jolloin kouluttaja on itse vastuussa materiaalin kääntämisestä.

Muutoksia vaatimuksissa Koulutusohjelmaa ei tarvitse hyväksyttää Tukesilla Koulutuspäiviä ei tarvitse ilmoittaa Tukesiin

Kasvinsuojelututkinnon järjestäminen verkossa Edellytyksenä tutkinnon hyväksymiseen verkossa, on asiakkaan vahva tunnistautuminen mobiilisti tai pankkitunnuksin (esim. Suomi.fi). Perusperiaatteet tentin suorittamiseen verkossa ovat samat kuin fyysisessä tentissä (pois lukien tutkinnonjärjestäjän läsnäolopakko), eli tentin suorittaa tenttiin ilmoittautuva henkilö, tentissä kysytään sama määrä samantyyppisiä kysymyksiä kuin fyysisessä tentissä ja aikaa on käytettävissä saman verran. [Esittäjän nimi]

Verkkotutkinto Muistettavaa: tutkinnonsuorittajan täytyy ruksittaa vakuus ymmärretyksi, ennen kuin tutkintoa pääsee tekemään. Vakuuden esimerkkiteksti: ”Hyväksymällä tämän vakuuden, vakuutat toimivasi oikein ja sääntöjen mukaisesti. Vasta hyväksynnän jälkeen voit osallistua tutkintoon.” tenttilomake pitää tallentua ja se täytyy pitää tallessa tutkinnon voimassaoloajan tutkinnonjärjestäjä toimittaa asiakkaalle tutkintotodistuksen esimerkiksi sähköpostilla pdf-tiedostona tutkinnonjärjestäjän pitää ilmoittaa Tukesille tutkinnon suorittaneiden henkilöiden tiedot

Tutkinnon perusperiaatteita Tutkinnon tekemiseen käytettävä aika enintään 1 h Tutkintotilaisuuden voi järjestää välittömästi koulutuksen jälkeen Tutkintotodistuksen voi antaa tilaisuuden päätteeksi tai lähettää jälkikäteen postitse / sähköisesti pdf:nä Tutkinnon voi uusia tarvittaessa Tarpeen niin vaatiessa tutkinto voidaan järjestää suullisena tai vieraalla kielellä Tutkintojen järjestämiseen liittyvä materiaali tulee säilyttää voimassaoloaikansa umpeutumiseen saakka, eli 5 vuotta (esim. alkuperäiset tenttipaperit)

Uusi tutkintorekisteri

Tutkinnonsuorittaneiden tietojen toimittaminen Tukesiin Listaa tutkinnon suorittaneet Exceliin. Käytä Tukesilta saatua mallipohjaa! Lähetä tiedot Tukesin tutkintorekisteriin sähköisen asioinnin kautta (vaatii vahvan tunnistuksen) viimeistään kuukauden kuluttua tutkintopäivästä https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut

Ruiskuntestaus

Kysymyksiä?

Kiitos. satu. rantala@tukes. fi puh. 029 5052 013 emilia Kiitos! satu.rantala@tukes.fi puh. 029 5052 013 emilia.hamalainen@tukes.fi puh. 029 5052 057