Tärkeämpää kuin arvaatkaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Advertisements

Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Palvelujen käyttöönotto ja tuki Tietoverkkopalvelut.
Ubuntu - peruskäyttö Seuraavassa läpikäydään Ubuntun peruskäyttöä: Perustoiminnot Sisäänkirjautuminen Työpöytä Uloskirjautuminen Lähteinä on käytettu Ubuntu.
Luokan OneNote- muistikirjan luominen Anna Malinen.
Linux työpöydällä -kurssi. Kansiohierarkia ● Toisin kuin Windowsissa, Linuxissa (ja muissa POSIX-pohjaisissa järjestelmissä) ei ole C:, D: jne... asemia.
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
Tiedoston nimi PowerPoint - käyttö koulutuskalvoissa Ohjeita koulutusaineistossa käytettyihin PowerPoint- toimintoihin.
Microsoft® Office Project2007 -koulutus
TERVE Diagrammit LibreOffice-ohjelmistolla
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Askeleet kohti täysipainoista luovuutta
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Perustettu vuonna 1927.
Lukiolaisen itc.
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
Kuvioiden tekeminen excelillä
Suoraviivainen viestintä julkishallinnon asiakkaille
Ammatillinen kasvu M5216SAB
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Työväenliikkeen kirjasto
JHKA-jaosto Toni Äikäs / VM JulkICT
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
DMPTuulin ohje ylläpitokäyttäjille
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Tietoturva.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
8. Näppäimistöltä lukeminen
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Tietoturva.
Ohjelman graafinen ilme ja sen soveltaminen
Rakenteisen kertomuksen käyttöönotto DH:ssa
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
Linux -järjestelmät Teemu karstila ja antti juvonen
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
PDPP.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Avoin rajapinta Espoon kaupungin internet-sivuille
3D-kiinteistönmuodostaminen perusteet
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
CLT132 Tehtävät (viikko 7).
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Opintopsykologi Katja Hietanen
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Saapuneet-kansio Lajiteltu Kansion puhdistaminen
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Lisätietoa Turnitinista Moodlessa
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Istumajärjestyksen luominen
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
TJTA104: Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
TJTA104: Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus
Varhaiskasvatusjärjestelmän laajennus Haapavesi ja Siikalatva
Kentän uudet nettisivut Kentän
HUOMIO! Voit vaihtaa minkä tahansa dian pohjaväriä
Mitä SFX-ylläpitäjän kannattaa tietää e-aineistojen hankinnasta
YO-info Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Tärkeämpää kuin arvaatkaan Varmuuskopiointi Tärkeämpää kuin arvaatkaan

Varmuuskopioita? Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin.

Sinua on nyt varoitettu!

Varmuuskopioinnin jaottelu Järjestelmän varmistus Työtiedostojen varmistus järjestelmän saa aina lopulta korvattua, vaikka se veisikin aikaa ja rahaa järjestelmän varmuuskopio säästää aikaa ja rahaa jos käyttöjärjestelmä rikkoutuu paras tapa ottaa järjestelmästä täysi varmistus on levykuvaohjelmisto omat tiedostot ovat sinulle korvaamattomampia kadonneita lomakuvia, opinnäy- tetöitä tai muita hengentuottei-tasi on mahdotonta korvata tallennusmuoto jotkut ohjelmistot pakkaavat tai koodaavat varmuuskopiot yhdeksi paketiksi yksittäisten tiedostojen palauttaminen olisi helpompaa, jos varmistetut tiedostot ovat luettavissa suoraan luettavassa muodossa

Varmuuskopiointiväline Tallennuskapasiteetin tulee olla suuri Ulkoinen kiintolevy on hyvä vaihtoehto kooltaan vähintään tietokoneen kovalevyn kokoinen Myös dvd- ja blue-ray -levyt muistitikut mutta sopivat vain, jos kopioitavaa dataa ei ole paljon Verkkoon tallennustilaa ”pilvipalveluna” maantieteellinen ero: suojaa esim. tulipaloilta

Tiedostojen varmuuskopiointi Kopioinnin voi tietysti suorittaa käsinkin Olisi kuitenkin hyvä automatisoida tietyin väliajoin tehtäväksi – muuten se unohtuu! Ulkoisissa levyissä usein valmiiksi asennettuna varmuuskopiointi- ohjelma Sellaisen avulla voit määritellä kuinka usein varmuuskopiot otetaan mitkä tiedostot kopioidaan

Windows 7:n avustettu varmuuskopiointi Järjestelmätyökalun avulla voit tehdä omista tiedostoistasi varmuuskopion seuraavasti Avaa ohjauspaneelista ”Varmuuskopioi tai palauta” Ensimmäisellä kerralla valitse ”Määritä varmuuskopiointi” ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti Jos olet tehnyt varmuuskopion jo aiemmin, varmuuskopiointi käynnistyy automaattisesti jos niin olet määrittänyt, tai voit käynnistää Kun määrität tiedostojen varmuuskopioinnin aikataulun, voit valita, haluatko luoda myös järjestelmän näköistiedoston.

Järjestelmän varmistus Järjestelmän näköistiedosto Näköistiedoston voi tehdä sen avulla voi palauttaa tietokoneen sisällön jos kiintolevy tai tietokone lakkaa toimimasta; nykyiset ohjelmat, järjestelmäasetukset ja tiedostot palautetaan kannattaa tehdä heti aluksi kun koneen ottaa käyttöön ja silloin tällöin sen jälkeen, jos koneeseen on asennettu uusia ohjelmistoja levykuvaohjelmistoilla (ilmaisiakin löytyy) tai edellä kuvatulla Windows 7 - varmuuskopiointityökalun avulla voi luoda myös järjestelmän näköistiedoston Järjestelmän näköistiedostoon sisällytetään vain ne asemat, joita Windowsin suorittamiseen tarvitaan levykuvaohjelmistoilla (ilmaisiakin löytyy) tai edellä kuvatulla Windows 7 - varmuuskopiointityökalun avulla voi luoda myös järjestelmän näköistiedoston järjestelmän näköistiedostoon sisällytetään vain ne asemat, joita Windowsin suorittamiseen tarvitaan.

Järjestelmän palautus Kevyt keino kannattaa kokeilla ongelmatilanteissa ennen järjestelmän näköistiedostoon turvautumista löytyy valinnalla: Kaikki ohjelmat/Apuohjelmat/Järjestelmätyökalut/ Järjestelmän palautus Ohjelma näyttää joukon palautuspisteitä valitsemalla Etsi ohjelmia, joita tämä koskee saa tarkempaa tietoa siitä, mitkä ohjelmat palaavat ko. pisteessä aiempaan versioonsa palautuspisteitä luodaan automaattisesti Järjestelmän palautuspisteitä voi (ja kannattaa) luoda itsekin: Start / hiiren kakkospainike kohdassa Tietokone: Ominaisuudet/ Järjestelmän lisäasetukset/Järjestelmän suojaus

Kiitokset tarkkaavaisuudestasi! Turvallista päivää! Lähteet Jorma Uski, Varmuuskopio oikein, MikroPC 2/2011, 14-17 Microsoft, Windows 7, Ohje ja tuki