Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Avoimen hallinnon toimintaohjelma Vuonna 2011 käynnistetty kansainvälinen hallinnon kehittämisen kumppanuushanke avoimuus, tehokkuus,
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
NOKIAN kaupunki Vammaispalveluohjelma Nokialaiset asuvat viihtyisässä ja turvallisessa kaupungissa. Yhdenvertaisuus.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 ”Vapaaehtoisena vaikutat” 1.
Kirkou – käynnistystilaisuus Maria Repo Helsingin kaupunginkirjasto.
Selkokieliseminaari, Kuntatalo Avauspuheenvuoro Meneekö viestisi perille? Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
UusiKunta-selvityksen viestintä Henkilöstöryhmä Tiedottaja Sini Saares.
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
KAIKENIKÄISTEN DEMOKRATIAA DEMOKRATIAPÄIVÄ 2014 – Kuntatalo YTL Pirkko Karjalainen.
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Digitalisaatio korkeakoululaitoksen koulutuksessa ja tutkimuksessa ylijohtaja Tapio Kosunen, opetus- ja kulttuuriministeriö Avoimen tieteen ja tutkimuksen.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Palvelujen käyttäjät Tiedon tuottajat 1 ”Yhteentoimivuus- palvelut ” Yhteentoimivuuspalvelujen käyttö Kansallinen avoimen datan portaali Julkishallinnon.
AVOIN TIEDE JA TUTKIMUS HY:SSA EEVA NYRÖVAARA CC BY 4.0.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Avointen aineistojen julkaisualusta AVAA © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Tutkimusaineistojen hakupalvelu Etsin © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Avoimen tiedon ohjelman viestintäsuunnitelma. Viestinnän periaatteet  Toimintasuunnitelmasta nostetaan tärkeimmät viestintää vaativat toimenpiteet viestintäsuunnitelmaan.
KARTOITA JA SELVITÄ Työ tehdään osana kokonais- ja tietoarkkitehtuurityötä Määritä avaamisprosessin vastuut tarvittavan asiantuntemuksen ja osaamisen mukaan.
Avoimen tiedon ohjelman viestintä. Pääviestit  Ohjelman pääfokuksena on tietovarantojen avaaminen  Kansalaisyhteisöt voivat rakentaa palveluja kansalaisille,
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta
Suomen Avoimen hallinnon toimintaohjelma
Mitä on avoin data ja kuinka kartoittajat voivat hyödyntää sitä?
Näin meillä viestitään - Xamkin työyhteisöviestinnän linjaus
Palvelut ja tiedot käytössä Yhteenveto
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Avoin tiede tutkijoille
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Nuoret kuntapalveluita kehittämässä
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Avoimen tiedon tavoitteet
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Kansalaistoiminnankeskus Matara
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Suomidigi.fi.
Avoimen tiedon ohjelma Tilannekatsaus ja suunnitelma 2014
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön
Yhteinen keittiö Osallisuuden arviointi
Yhteistyökumppani ASIAKAS / PALVELUN KÄYTTÄJÄ
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Avoimen tieteen viitearkkitehtuuri
Marttayhdistyksen vuosikello
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
LUOTTAMUS LIIKUNNAN JA URHEILUN VERKOSTOJEN VALTIONOHJAUKSESSA
Esityksen transkriptio:

Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana

Miksi Avoimuus on tärkeää?

Miksi avointa hallintoa kehitetään? Luottamus - Vahvistetaan kansalaisten luottamusta hallintoon. Osallisuus - Edistetään kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen mahdollisuuksia osallistua yhteiskunnan kehittämiseen. Läpinäkyvyys - Varmistetaan hallinnon toiminnan läpinäkyvyys tietoa avaamalla. Anti-korruptio - Korruption ennaltaehkäisemiseksi.

Luottamus on kaksisuuntaista. Kansalaiset ja hallinto Kehitän taitoani viestiä selkeästi! Laitan selkeämmin tietoa esille. Esteettömyys.

Lakipohja, arvot ja jatkuva kehittäminen Arvopohja Lakiperusta Jatkuva kehittäminen Avoin hallinto

Avoimen hallinnon kokonaisuus Avoimen hallinnon periaatteet

Avoimen hallinnon periaatteet 1 Kaikilla hallinnon osa-alueilla ja tasoilla 1 § 2 Tukena lainsäädäntö, ohjeistus ja opastus 2 Varmistetaan onnistunut toimeenpano 3

4 5 6 Yhteensopivat tavoitteet Tavoitteilla seuranta-, arviointi- ja oppimismekanismit 6 Viestitään aktiivisesti

7 8 9 9 10 Dataa ja tietoa saatavilla maksutta. Tasa-arvoiset mahdollisuudet saada tietoa ja tulla kuulluksi, osallistua. Innovatiivisia tapoja osallisuuteen. 9 9 10 Asteittaisesti avoimesta hallinnosta kohti avointa valtiota.

Avoimen hallinnon periaatteet Meidän kaikkien hallinnon työntekijöiden kunnia- asiana on huolehtia, että toimimme avoimen hallinnon periaatteiden mukaisesti.

Avoimuuden edistäminen Tavoitteena on kansalaisten luottamuksen kääntäminen nousuun ja vakiinnuttaminen korkealle tasolle. Tämä on mahdollista vain, jos hallinnon rakenteet, toiminta, palvelut ja uudistaminen ovat kansalaisille ymmärrettäviä ja osallisuus päätöksenteon valmisteluun, palveluiden suunnitteluun ja hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen on mahdollista. Avoimen hallinnon edistämisen tulee olla osa kaikkea hallinnon toimintaa ja uudistustyötä.

Ymmärrettävyys Avoin maakunta Julkisuus III 2017-2019

Tuetaan kaikkien mahdollisuutta osallistua. Ymmärrettävyys Avoin maa-kunta Julkisuus

mutta ei mahdollisuutta Osallisuus Halu osallistua ja mahdollisuus Ei halua osallistua, vaikka mahdollisuus Halu osallistua, mutta ei mahdollisuutta ei mahdollisuutta Jatkuva kehittäminen ja huolenpito Halu tulla paremmaksi – työ ei tule valmiiksi

Tarkistuslista Ota yhteyttä: avoinhallinto.fi / avoinhallinto@vm.fi Avoimen hallinnon periaatteet tunnetaan virastossamme. Viraston käyttämää kieltä selkeytetty. Virastomme tarjoaa aineistoja selkokielellä. Virastomme asiakirjoja on selkeytetty visualisoinneilla. Virastomme verkkosivut ovat esteettömiä. Aina, kun käynnistämme hankkeen suunnittelemme, miten kansalaiset voivat osallistua asian valmisteluun. Käytämme erilaisia osallistumisen tapoja, jotta ne vastaavat ihmisten erilaisia tarpeita ja kykyjä. Huolehdimme saavutettavuudesta ja esteettömyydestä, myös sähköisessä kuulemisessa. Hyödynnämme osallisuudessa kohderyhmien ja käsiteltävän asian kannalta oikeita menetelmiä. Olemme valmistelussa käyttäneet Otakantaa.fi –palvelua. Olemme valmistelussa käyttäneet Lausuntopalvelua. Organisaatiossamme on avattu dataa. Avoimesta datasta on tarjolla ohjeistusta käyttäjiä varten. Olemme arvioineet käyttämiemme osallistumismenetelmien toimivuutta ja kehittäneet niitä arviointien pohjalta. Ota yhteyttä: avoinhallinto.fi / avoinhallinto@vm.fi

Tieto- ja kokemuskortteja Avoimen hallinnon tukipaketti 3 teemaa 10 peri- aatetta III:s toimintaohjelma 2017-2019 7 Sitoumusta Kane Hankeryhmä Tiimi Tieto- ja kokemuskortteja 100 jäsentä virkamies-verkostossa 12 x vuosi uutiskirje 400 jäsentä Kuntademokratia-verkostossa @Avoinhallinto Avoinhallinto@vm.fi www.avoinhallinto.fi Avoimen hallinnon tukipaketti

Miten avoimuus voi parantaa ihmisten elämää? Mikä meille on tärkeää avoimuudessa?

IV toimintasuunnitelman laadinta alkaa– 13.3 Avoimuuden tori Yhdessä tulevaan! Kiitos

Kiitos! avoinhallinto.@vm.fi www.avoinhallinto.fi Twitter @ Avoinhallinto