VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten vuorovaikutustaitojen tukeminen käytännössä
Advertisements

Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Elämäntaparyhmien organisointi Helmen malli
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Käytännön kieleen ja työelämään tutustuminen Sosiaali- ja terveysalalle valmistava koulutus nuorille maahanmuuttajille.
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmän kalvosarja: Lapsen erokriisi
LAPSEN OIKEUDET.
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
VOIKUKKIA vertaistuki-
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmän asiakaspalaute 2015.
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Tampereen Tyttöjen Talo. TAUSTAA: Tyttöjen talon toiminta käynnistyi keväällä 2004 Tyttöjen Talo on osa Setlementti Naapurin toimintaa Toimintaa rahoittaa.
Ero lapsiperheessä –koulutus Rovaniemellä Perheasioiden sovittelija Anne Seppänen.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
Erityinen sisaruus -ryhmä
Henkisen tuen peruskurssi
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Ilmoittautuminen mennessä.
Näkyykö valoa, löytyykö iloa?
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Omaisen ABC-kurssi Rovaniemi
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Yhteistoiminnallinen kokous
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Somalialaisten naisten toimintaryhmä Osmos 2010 kevät / SYKSY
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Anna-Kaisa Kortelainen
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
SATAKUNNAN VERKOSTOTYÖN TOIMINTAMALLI
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Opiskeluhuollon palvelut
Psykologi Vilhelmiina Välimäki
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Vaikuta vallanpitäjiin Lobbaamisen ABC toiminnanjohtaja Anne Porthén
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
MIELI pt (personal trainer)
Minna Karttunen, hankevastaava
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä: Sinulle vanhempi, joka olet kohdannut lapsesi sijoituksen tai huostaanoton Omasta lapsesta luopuminen, tapahtuipa se millä tavalla tahansa on hyvin vaikea asia ja vaikuttaa elämässä paljon. Elämän vaikeissa asioissa auttaa, kun saa jakaa ja kuulla toisten tunteita ja kokemuksia - tulla kuulluksi ja kuunnella. Tieto siitä, että saman kokeneita on muitakin, auttaa jaksamaan. VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä: Suljettu ryhmä eli osallistujat ovat samat läpi ryhmän Ryhmässä yleensä 4-8 vanhempaa Ohjaajina on 2 koulutettua ammattilaista Ryhmät tapaavat säännöllisesti noin 10 kertaa Yksi ryhmätapaaminen kestää parisen tuntia Tapaamiskerroilla käsitellään eri teemoja, tilaa on myös ryhmän omille toiveille Ryhmässä käsiteltäviä aiheita: Ryhmän säännöt Huostaanottokertomus Lapsesta luopuminen vanhemman kriisinä Vanhemmastaan eroon joutuminen lapsen kannalta Suhde ja yhteydenpito lapseen Vanhemmuus muuttuneessa tilanteessa Lapsen tapaamiset Suhteet sijaisvanhempiin ja viranomaisiin Omat voimavarat ja jaksaminen Tulevaisuuden näköalat   LISÄTIETOJA RYHMÄSTÄ SAAT RYHMÄN OHJAAJLTA www.voikukkia.fi

Huostaanoton jälkeenkin vanhemmuus VOI KUKKIA vertaistukiryhmä Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka ovat kokeneet lapsensa huostaanoton tai sijoituksen. Ryhmän tavoitteena on vanhemman oman elämän ja selviytymisen tukeminen ja vanhemmuuden vahvistuminen sekä sitä kautta myös lasten hyvinvoinnin lisääntyminen. Voimaa vertaistuesta Vertaistukiryhmän voima on siinä, että omasta tilanteesta ja kokemuksista saa keskustella sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat kokeneet saman. Toisten kokemuksista oppii ja muita kuuntelemalla ja tukemalla löytää myös itse uusia voimia. Ryhmään osallistuminen vaatii rohkeutta mutta myös palkitsee. Alla on esimerkkejä vanhempien kokemuksista ryhmästä. ”Erittäin hyvä "kurssi" mielenkiintoisaa keskustelua joka kerta. Antoi enemmän kuin luulin alussa.” ”Kovin vähän tulee aiheesta puhuttua missään. Täällä tuli puhuttua ja kuunneltua.” ”Sai puhua asioista, niiden aiheuttamista tunteista ja tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.” Ennakkotapaaminen Ryhmän ohjaajat tapaavat kaikki ryhmästä kiinnostuneet vanhemmat ennakkoon henkilökohtaisesti ja kertovat ryhmästä sekä haluavat kuulla vanhemman omia ajatuksia ja odotuksia. On myös tärkeää tutustua ennen ryhmän alkamista. Ennakkotapaamisessa ja ryhmässä käsitellyt asiat ovat luottamuksellisia. KOKOONTUMISET 10 kertaa, kerran viikossa, klo 16.30-18 PÄIVÄMÄÄRÄT 22.1, 29.1, 5.2, 12.2, 19.2, 5.3, 12.3, 19.3, 26.3 ja 2.4.2019 PAIKKA Perhetilkku, Kauppakatu 7, Lahti. (Grandin katutaso) ILMOITTAUTUMINEN Ota yhteyttä alla mainittuihin ohjaajiin joko puhelimitse tai sähköpostitse. Mia Hapulahti Marjo Sallinen Sosiaaliohjaaja Sosiaaliohjaaja VOIKUKKIA-ohjaaja VOIKUKKIA-ohjaaja puh. 050 383 6399 puh. 044 7297781 mia.hapulahti@phhyky.fi marjo.sallinen@phhyky.fi