Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
10 hyvää syytä tulla Lavian lukioon.
Advertisements

SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN Ahlmanin ammattiopisto Esa Majava.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
NOKIA E7 Bisnes puhelin huippu ominaisuuksilla.  Nokia E7 on älypuhelin symbian Anna käyttöjärjestelmällä  Siinä on täysi qwerty näppäimistö jolla kirjoittaminen.
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Tervetuloa!.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Vieraiden kielten sähköiset preliminäärikokeet ViLLEllä SALO 2/2014.
Sotungin etälukio Täydennä päivälukion opiskelujasi etäkursseilla.
Sähköisiä testejä Martinlaakson lukiossa
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
GeoGebraa pohjoismaisissa ylioppilaskokeissa Mikko Rahikka Helsingin yhteislyseo ITK15
Helsingin yliopisto Avoin yliopisto Henkilökohtainen opintosuunnitelma HOPS Avoimessa yliopistossa
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
Tervetuloa Elimäen lukioon!
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
TVT-strategia Käsittely: -valmisteltu tiimin palaverissa käsitelty lukion kokouksessa 09/2014 ja 05/2015 -lukion tvt-tiimi 05/2015,
RASPBERRY PI Yhden piirilevyn tietokone.. SISÄLLYS  Yleistä tietoa  Teknistä höpinää  Käyttöjärjestelmät  Pelaaminen Raspberryllä  Yhteenveto  Kysymykset.
Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt. Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Lauri Pirkkalainen. KONNEVESI AluUUesuunnitelma KONNEVEDEN BIOLUKIO BIOLUKIO KESKI-SUOMEEN.
LUKION VANHEMPAINILTA YLEISTÄ LUKIO-OPINNOISTA  Vähintään 75 kurssia  3 vuoden vauhtina  Opinto-oikeus päättyy 4. vuoden jälkeen.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Lukiolaisen itc.
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Kahden tutkinnon-info Tervetuloa!
Kahden tutkinnon suorittaminen - info-tilaisuus ti 15. 8
Webinaarista tallennukseen
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
ABITTI-KOE FYSIIKASSA JA KEMIASSA
MIKSI LUKIOON???.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ryhmänohjaus Kevät 2017 Piritta Mikkonen
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
Tervetuloa Konnevedelle koskien kupeeseen
YO-info Syksy 2017.
Psykologian arviointiperusteet
= YLIOPPILAS-KIRJOITUKSIIN VALMENTAVA KOULUTUS
KUVATAITEEN SÄHKÖISET SÄPINÄT
Vanhempainilta Tervetuloa!
Tiimijaksolla Turun Lyseon lukiossa
Mitä opettajan on hyvä tietää tekijänoikeuksista ja tietosuojasta
Millainen tietokone editointiin?
Ykkösten vanhempainilta
Lukio-opinnot ja miksi juuri Kuusankosken lukioon?
MIKSI LUKIOON???.
Lukiolaisen itc.
Kahden tutkinnon polku
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Koneen kokoaminen.
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
ABIN LOPPUSUORA Vanhempainilta
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
Esityksen transkriptio:

Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan Sähköistyvä lukio Mitä Opiskelijan tulisi tietää lukioon tullessaan

Lukiossa käytetään jatkuvasti erilaisia ohjelmistoja ja sähköisiä ympäristöjä Sähköiset kokeet: Abitti-koe, kielissä kirjantekijöiden selainpohjaisia oppimisympäristöjä ja kokeita, Moodle, Googlen ympäristöt, … Kursseilla käytettävät ohjelmistot Laskinohjelmistot (pitkä ja lyhyt matematiikka) Geometriset piirto/laskentaohjelmistot Kuvankäsittelyohjelmat Excel Word Powerpoint Vastaavat LibreOffice –ohjelmat OneNote -luokkahuoneet Sähköposti ja tallennus Office365-ympäristössä. Netissä tallennustilaa jokaiselle opiskelijalle.

Sähköiset kirjat ja opetusympäristöt E-Kirjat: Suurimmalle osalle kursseista on tarjolla sähköiset e-kirjat. Halvempia kuin normaalit kirjat.  Opetusympäristöt Joillakin kursseilla käytetään opiskeluun sähköistä, selainpohjaista opetusympäristöä. Tehtävät ja teoria löytyvät sieltä. Esim. Moodle, Tabletkoulu, Kirjantekijöiden omat ympäristöt. Kurssin materiaali tai osamateriaaleista voidaan jakaa Office365-ympäristössä OneNoten avulla.

Tiimijakso Kiimingin lukiossa 1. vuoden opiskelijat osallistuvat tiimijaksolle, missä koko lukion kuuden viikon jakso opiskellaan pienissä tiimeissä projektitöitä- ja tehtäviä tehden. Tiimijaksolla oma kannettava tietokone on käytännössä pakollinen, kun tehtäviä ja töitä jaetaan ja työstetään tiimin sisällä sähköisesti ja monen työn lopputulos on sähköinen esitys. 

Sähköiset ylioppilaskirjoitukset Opiskelijalla oltava oma kannettava kone viimeistään ylioppilaskirjoituksissa! Mielellään koko lukio- opintojen ajan. Vaatimukset: Prosessori 64-bittinen x86-prosessori. Yksiytimisen prosessorin kellotaajuuden suositus 2 GHz tai enemmän. Suosittelen useampiytimisiä koneita. Keskusmuisti (RAM) Vaatimus 2 Gt tai enemmän, josta näytönohjain voi käyttää tarvittavan osan. Mahdollisuus käynnistää käyttöjärjestelmä USB-muistilta. Näyttö Tietokoneen näytön tulee olla resoluutioltaan vähintään 1024x768. Suositeltu vähimmäisresoluutio on 1366x768. Näytön koon on oltava alle 18 tuumaa. (suurempia näyttöjä voi käyttää ainoastaan lautakunnan myöntämänä erityisjärjestelynä.) Suositellaan toimivaa akkua sähkönsyöttöhäiriöiden varalta. Ylioppilaskokeessa käytettävissä päätelaitteissa on hyvä olla Ethernet-liitäntä. Päätelaitteessa on hyvä olla myös WLAN-verkkokortti opiskelu- ja kurssikoekäyttöä varten. Mahdollisuus liittää kuulokkeet ja mikrofoni joko USB-liitännän tai 3,5 mm:n pistokkeiden avulla. Hiiri Lisälaitteet eivät voi käyttää radiotaajuuksia (esim. Bluetooth). Eli langallisia lisälaitteita => Koneessa tarpeellinen määrä USB-portteja (3 kpl)

Oppilaan oma kone Ei tarvitse olla järein ja kallein tykki, mitä kaupasta löytyy Satsatkaa nopeaan käynnistymiseen ja kevyeen kannettavuuteen Sellainen näyttö, että sen kanssa työskentely on silmille mukavaa (tarpeeksi iso, tarkka) Toimiviksi osoittautuneita merkkejä: HP, Lenovo. Hintaluokassa 400-500 € saa varmasti toimivan koneen lukion kolmeksi vuodeksi.

Lukion jälkeenkin kone on tarpeellinen! Yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelu: Opiskelu/luentomateriaalit jaetaan pääsääntöisesti netissä, yliopistojen tai AMK:n omissa oppimisympäristöissä. Kursseille ilmoittaudutaan em. ympäristöjen kautta. Tehtävät palautetaan sähköisesti, paperipalautuksia ei juurikaan. Opintosuoritusten hyväksyminen ja kurssipalautteet näkyvät sähköisesti. Yliopistolla ja ammattikorkeakoululla oletetaan, että tietyt ohjelmat osataan, Office365, alasta riippuen erityisohjelmistoja.