Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leena-Kaisa Nikkarinen Kaste-ohjelmapäällikkö,
Advertisements


Mielen hyvinvointi –levittämishanke
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
P-K:n Järjestöpäivät Riitta Katajamäki Hanna Pieviläinen
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Mika Niemelä Riikka Helin
Sosiaalityö Tornio Saalismaa Seija, Karjalainen Sirpa Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Puhumalla paras – Puhvista käytännössä
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
SOS -Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
Lasten osallisuutta kartoittamassa
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemusasiantuntijaksi ja asiakasraatilaiseksi! Rekrytointitilaisuus Projektipäällikkö Tuula.
Valtakunnallinen kokemuskoulutusverkosto
Unelma I ja II Valmisteluhanke /
Kokemuskenttä - Nyt ja tulevaisuudessa
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
SOS –hankkeiden yhteiset tavoitteet:
SOS – Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
AIKUISSOSIAALITYÖ OSALLISUUTTA TUKEMASSA Marja Paananen kehittäjäsosiaalityöntekijä.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
Vapaaehtoinen, vertainen ja kokemusasiantuntija – päihdetoipujan monet roolit Jyväskylä Päivi Rissanen, Mielenterveyden keskusliitto.
KOKEMUSTIEDOSTA ASIANTUNTIJUUTTA  miten kokemustieto saadaan tuotua ammattilaistiedon rinnalle M/S Soste –risteily, avoin verkostotapaaminen
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Kokemusasiantuntijaksi vain kouluttautumalla?
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Vammaispalvelujen kehittämishanke 2 Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan osahanke Tukiasukkaan polun kartoittaminen Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän.
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettamistilanne
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
PoSoTe – työryhmän kokous
Vaalit
YHTEISTYÖLLÄ YHDENVERTAISUUTTA
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillisen toimintamallin kehittämistyöryhmä kokousversio.
Työikäisten kuntoutus
KEIJO KEIJO
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Opiskeluhuollon palvelut
Yhteiskehittäminen ja yhteistutkijuus VamO-hankkeessa
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Jatkettu väliraportin ja nykytilan työstämistä.
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Lappilainen kokemuksellinen asiantuntijuus -seminaari
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Pete & Turre (Petri Hälikkä ja Mikko Turtiainen)
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Potilaat mukaan Käypä hoito -suositusten laatimiseen
Esityksen transkriptio:

Näkemyksesi on arvokas – Ryhdy sosiaalityön kokemus- asiantuntijaksi! Aloitusseminaari 15.8.2012

Ohjelma: Kello 12.30 Mitä kokemusasiantuntijatoiminta on? Projektipäällikkö Tuula Tuominen   Kello 13.00 Kokemusasiantuntijoiden koulutus Petri Karoskoski, TAKK Kello 13.30 Kahvitarjoilu Kello 14.00-> Kokemuksia kehittäjäasiakastoiminnasta ja kokemusasiantuntijana toimimisesta Sanna Keskikylä ja Tanja Mäkelä / Päijät-SOS Kokemusasiantuntijan puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä Seminaari päättyy viimeistään klo 15.30

Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin SOS-hanke Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin Kaste-ohjelman hankkeita, Sosiaali- ja terveysministeriön rahoitus 75%, loput Tampereen kaupungilta. Aikuissosiaalityön kehittämishanke, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä asiakkaiden osallisuutta. Ajalla 1.8.2011-31.10.2013. Sos-hankkeita on myös Päijät-Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Tampereella 5 työntekijää.

Kokemusasiantuntija sosiaalityössä Kokemusasiantuntijat ovat sosiaalityön palveluita tuntevia asiakkaita, omakohtainen kokemus asiakkuudesta tulee olla. Asiakkuus aikuissosiaalityössä, lapsiperheiden sosiaalityössä, toimeentulotuen yksikössä, kuntouttavassa työtoiminnassa. Kokemusasiantuntijat tuovat esiin asiakkaan ääntä.

Miksi kokemusasiantuntijatoimintaa? Kaksi keskeistä tavoitetta: 1. Kokemustiedon eli asiakkaan äänen esiintuominen: asenteisiin ja palveluihin vaikuttaminen. 2. Osallistujien hyvinvoinnin ja elämänhallinnan edistäminen.

Toimintamuotoja eli mitä tehdään? Noin kerran kuukaudessa tulee kokoontumaan asiakasraati, jonka tarkoituksena keskustella, pohtia ja viedä eteenpäin yhteisesti sovittuja kehittämisideoita Tampereen kaupungin sosiaalityöstä. Lisäksi kokemusasiantuntijoita tarvitaan: Seminaareissa ja koulutuksissa asiantuntijoina Oppilaitoksissa asiantuntijoina Johtoryhmissä ja päättävissä elimissä Opinnäytteissä, tutkimuksissa ja asiakaskyselyiden laatimisissa asiantuntijana

Ylipäätään sosiaalityön kehittämisessä ja kehittämistyön suunnittelussa kertomassa kokemuksistaan palveluiden käyttäjänä. Toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista eikä vaadi aikaisempaa kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä. Kaikki ei osallistu kaikkeen. Oma tilanne ja olotila tulee olla sellaisessa vaiheessa, että pystyy toimimaan kokemusasiantuntijana.

Kokemusasiantuntijana saat: Koulutuksen toimintaan (rajallinen määrä) Työnohjauksellista tukea toiminnan aikana. Sosiaalisia kontakteja ja yhteenkuuluvuutta. Mahdollisuuden vaikuttaa ja saada äänesi kuuluviin. Palkkion esiintymisistä ja kulukorvauksen osallistumisesta asiakasraatiin.

Kokemusasiantuntijoiden valinta: Sos-hankkeen työntekijät haastattelevat kaikki halukkaat, jätä yhteystietosi tai ota yhteyttä myöhemmin. Kyseessä ei ole työpaikkahaastattelu  , vaan kysymykset ovat seuraavanlaisia: Mikä Sinua kiinnostaa sosiaalipalveluiden kehittämisessä? Minkälaista kokemusta Sinulla on sosiaalipalveluista? Millä tavalla haluat osallistua kehittämistoimintaan?

Kokemusasiantuntijatoiminnassa on kysymys sosiaalipolitiikasta, jolla pyritään kansalaiskeskeiseen palvelujen tuottamiseen. (Asta Niskala, Pohjois-Suomen osaamiskeskus, kehittäjäfoorumi) Esitys löytyy kotisivuiltamme: www.sos-hanke.fi