Opintotuki ulkomaanjaksolle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mieti ennen kuin muutat
Advertisements

Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
OPINTOTUKI Kela Etelä-Pohjanmaan vakuutuspiiri Kimmo Koppelomäki
eläkkeensaajan asumistuki
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Työolosuhteiden järjestelytuki
VUOKRATAKUUPALVELU VUOKRANANTAJILLE
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Kansainvälistymis- mahdollisuuksia (Opiskelu- ja harjoitteluvaihto) Bastian Fähnrich,
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Orientaatio Tekijä, pvm Maailma kutsuu, onneksi olkoon!
Päivähoidon osallisuusfoorumi Alustava suunnitelma
Pohjois-Savon vakuutuspiiri Sosiaaliturva Pohjoismaissa opiskelun aikana Anita Leskinen
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Valtakunnallisten nuorisojärjestöjen avustaminen, järjestöpäivä
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Edustajiston lähetekeskustelu
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
Kelan eläke-etuudet Eläketurva Työeläkelaitokset: työeläkkeet Työkyvyttömyyseläke/ Kuntoutustuki Osatyökyvyttömyyseläke Vanhuuseläke Varhennettu.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN Verohallinto.
Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2016.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Kuka voi saada opintolainan
Opintotuki Opintotukisihteeri Päivi Piiroinen, Joensuun kampus Opintotukilautakunnan sihteeri Ulla Pitkänen, Kuopion kampus Johdatus akateemisiin opintoihin.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Opiskelevan urheilijan talous Jari Savolainen ja Jukka Tirri Korkea-asteen kaksoisuraseminaari, Helsinki
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Turvapaikanhakijan oleskeluoikeus -KUN OLET TURVAPAIKKAA, SAAT OLESKELLA SUOMESSA NIIN KAUAN KUIN HAKEMUKSESI KÄSITTELY KESTÄÄ -KÄSITTELYN AIKANA ET VOI.
Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS
TERVETULOA KOULUUN 1. MUISTETTAVAA Tarkista läsnäolevat. RO, ilmoita kansliaan, jos joku ykkönen puuttuu. Myös uudet opiskelijat muilla tasoilla toivotetaan.
Ajankohtaista opintotuesta Opintoasiainpäivä Suunnittelija Saija Kyllönen.
Tussitaikurit video ja kuva KESKEN. TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN 2014 Verohallinto TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN.
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Kehitä taitojasi sihteerinä ja hae sihteerin ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen! TALOUSHALLINNON AMMATTITUTKINTO kirjanpitäjä, palkanlaskija.
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja
Erilaisia vaihtoehtoja….
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
Mun rahat -paja Kehittäneet:
Varsinais-Suomen ELY-keskus/Sirkka Rantala
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Tilapäiset poissaolot
Fly Further! Täydennyshaku saakka Katja Kurasto Kv-palvelut
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
Perhevapaakorvaus työnantajalle
Kelan vakuuttamispäätökset
Näin haet töitä toisesta Pohjoismaasta/EURES
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Ohje liitteiden lisäämiseksi
Sosiaaliturva erityistilanteet
OSA II Luotot ja takaus. OSA II Luotot ja takaus.
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
Sinulle – veroilmoitus verkossa
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
9. Hyvinvointivaltio.
Tulkit välitysjärjestelmän käyttäjinä
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni
Esityksen transkriptio:

Opintotuki ulkomaanjaksolle Oulun ammattikorkeakoulu Kati KOUTONEN

Opintotuen hakeminen Hae opintotukea ulkomaanjakson ajalle Kelan asiointipalvelussa. Tee opintotuen muutosilmoitus 18.10.2018

Opintotuen hakeminen Valitse ”Suoritettaviin opintoihin liittyvä opiskelujakso ulkomailla” 18.10.2018

Opintotuen määrä ulkomaan opiskelujaksolla Opintoraha (yleensä 250 €/kk) Opintolaina (800 €/kk) Asumislisä (yleensä 210 €/kk) Asumislisä myönnetään samansuuruisena kaikille lukuun ottamatta alhaisen vuokratason maita (lähinnä entisen Itä- Euroopan maat), kun ilmoitat hakemuksessasi arvion vuokran suuruudesta. 18.10.2018

Opintotuen myöntäminen Ulkomaan opintotuki myönnetään ulkomaan opiskelujakson niille kuukausille, joilla opiskelupäiviä ulkomailla on vähintään 18 (sis. myös viikonloput ja yksittäiset vapaapäivät). Voit sisällyttää ulkomailla opiskelun alkamis- ja päättymispäiviin muutamia matkustuspäiviä. Sinun ei tarvitse liittää hakemukseen mitään liitteitä. Järjestelmä lähettää automaattisesti Oamkin kv-palveluiden suunnittelijalle sähköisen todistuspyynnön (15.12.2018 lukien todistusta ei enää tarvita eikä pyyntöä lähetetä). 18.10.2018

Yleinen asumistuki Suomen asuntoon ulkomaan opiskelujakson aikana Jos saat yleistä asumistukea ja asut yksin tai jos koko asumistukiruokakunta muuttaa tilapäisesti ulkomaille mukanasi, voit saada asumistuen tyhjille jäävään Suomen asuntoosi kolmen kuukauden ajalta. Jos ulkomaan opiskelujakso kestää enintään kolme kuukautta, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos ulkomaan opiskelujakso kestää yli kolme kuukautta, ilmoita poissaolo Kelaan. Voit tehdä ilmoituksen esimerkiksi lähettämällä viestin Kelan asiointipalvelussa. Valitse aiheeksi Asumisen tuet ja Yleinen asumistuki. Jos luovut asunnosta, jälleenvuokraat sen tai jos et jonkun muun syyn vuoksi itse maksa vuokraa Suomen asunnostasi ulkomaan opiskelujaksosi ajalta, sinun on ilmoitettava asiasta Kelaan viestillä tai tarkistushakemuksella. Jos olet jäsen useamman hengen asumistukiruokakunnassa (esim. perhe) ja vain sinä asut tilapäisesti ulkomailla, asumistuen maksaminen jatkuu normaalisti eikä sinun tarvitse tehdä asumistuelle mitään, jos ulkomaan opiskelujakson kesto on enintään 12 kk. 18.10.2018

Kun palaat ulkomaanjaksolta Jos olet ilmoittanut opintotukihakemuksessasi, että et tiedä palaatko / et palaa samaan asuntoon ulkomaanjakson jälkeen, muista ilmoittaa uudet asumistiedot heti palattuasi: Tee Uusi asumistukihakemus JA Opintotuen muutosilmoitus, mikäli opintorahasi on tarkistettu vanhempien luona asuvan suuruiseksi (ks. viim. opintotukipäätös) etkä asu ulkomaan jakson jälkeen vanhemman luona. Sinun ei tarvitse tehdä ed. mainittuja, jos olet ilmoittanut, että palaat takaisin samaan asuntoon ulkomaanjakson jälkeen. 18.10.2018

Lisätietoja http://www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille Kysy Kelan asiointipalvelun Viestit –toiminnolla tai Kelan palvelunumerosta: Asiointipalveluun (www.kela.fi/asiointi) kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla. Kelan palvelunumero arkisin kello 9.00–16.00: 020 692 209 Yleisneuvontaa opintotuesta Oamkissa: opintotuki@oamk.fi / 020 611 0214, Kotkantien opiskelijapalvelut: Kati Koutonen ja Raija Pohjola 18.10.2018