”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kymmenen keinoa pitää parisuhteen liekki palamassa.
Advertisements

 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
1 PERUSTERVEYDENHUOLLON YKSIKÖIDEN JA THL:n VERKOSTOTAPAAMINEN
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi OVA –verkoston tapaaminen ) Kirjoitetaan osaamistodistus/annetaan osaamismerkkejä.
Nuorten arvioita kuntapalveluista Tulossa: Gretschel, Anu & Kauniskangas, Eija (maaliskuu 2012) Nuoret kuntapalveluja arvioimassa – peruspalvelujen arvioinnin.
Uutisia ranteessa – mitä, missä ja milloin?
Keskustele kaverin kanssa:
Viestinnän tilanne kesä 2016
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle? Miten ilmoittaudutte Yhteispeliin?
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa
OIVA - ohjauksen interventioilla vaikuttavuutta läpäisyn tehostamiseen

Tervetuloa Innokylään
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
Oppilaiden näkemyksiä tehokkaista työtavoista Elsi Torn
TUTORINA TOIMIMINEN TUTOR!
Kumma nimi yrittäjyydelle…
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Pohjoisen diakonian haasteet
Katsomuskasvatuksen suunnittelun ja koulutuksen vuosikello
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Tiedotusta, valistusta, yhteistyötä…
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
AISTIT JA VUOROVAIKUTUS ASIAKKAAN KOHTAAMISESSA
Monitoimijainen yhteistyö Haastatteluiden yhteenveto Hanko
Koulunuorisotyön verkoston työkokous
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Huoltajakysely lukuvuoden opiskelijoille
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
OTE maakunnassa –polut kuntoon Polut hoitoon ja kuntoutukseen (OTE7) Kainuu Susanna Mikkonen, Minna Mäkäräinen.
Kuntoutuksen kuumat perunat
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
KEUDAN ORIENTAATIOPÄIVÄT LUKUVUOSI
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
TERVEEMPI ITÄ-SUOMI –HANKE, KANGASNIEMI
”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla”
Toimiva lajittelu purkutyössä - Purkumerkki Oy
JULKISISSA JA PUOLIJULKISISSA TILOISSA
Oulujoella on perhekeskus
Etsivän nuorisotyön koordinaatiotoiminta
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Liittokokous Helsinki Messukeskus.
Lapin kuntien nuorisotoimen henkilöstö keväällä 2018
ARKI NÄPPÄRÄSTI HALTUUN- Neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten palveluiden kehittäminen Lohjalla ALKUTILANNE 1/2017 Mitä palveluita Lohjalla on nepsy-
Kuntoutuja omien tavoitteidensa laatijana
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Kulttuurishokki ja henkilökohtainen hyvinvointi
Haastavimpien asiakkaiden asumisen tukeminen
TIIVISTÄ YHTEISTYÖTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KUNNALLISEN NUORISOTYÖN KANSSA ”Valtakunnallinen nuorisotyön näköalapaikka” Itsenäisiä Walkerseja yhteistoimintasopimuksella.
Celian Vera-palvelun lanseeraus Turun kaupunginkirjastossa
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla” Karla Malm Nuorisotutkimusseuran avoimet ovet 16.5.2018 Nuorisotutkimusseura ry. & Nuorisotutkimusverkosto ”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla” Raidenuorisotyö julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa

Tausta Nuorisotyö raiteilla on vuodesta 2015 toiminut Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden johtama hanke, jota rahoittaa OKM Moniammatillinen yhteistyöverkosto (Liikennevirasto, VR, HSL, Finavia, vartiointiliikkeet sekä Itä-Uudenmaan, Länsi- Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitokset)

Keskiössä raidenuorisotyö: missä, mitä ja miksi? Raidenuorisotyön arviointihanke – tutkimushankkeen toteutus ja aineisto Keskiössä raidenuorisotyö: missä, mitä ja miksi? Syksyn 2017 aikana tutkija jalkautui raidenuorisotyöntekijöiden mukana ja piti havainnoinnista vapaamuotoista kenttäpäiväkirjaa -> havainnointia kertyi n. 120 tuntia Haastatteluja on tehty 34: nuoret n=24, yhteistyökumppanit n=5, nuorisotyöntekijät n=5

Raidenuorisotyön ulottuvuuksia Puuttuminen Kohdennettu ennaltaehkäisy Arkiset kohtaamiset Nuorten tukeminen konfliktitilanteissa; lastensuojeluilmoitukset; vartijoiden tai poliisin kutsuminen; jälkiselvittelyt Keskustelut nuorten kanssa; läsnäolo; tiedon jakaminen verkostoissa; varoittava katse; muistutus käytöstavoista; yhteydenpito Liikenneviraston keskusvalvomoon Tutustuminen; kuulumisten vaihtaminen; yhdessä vitsaileminen; läsnäolo; tapahtumista ja nuorisotiloista kertominen; karkin ja kondomien jakaminen; tuki arkissa asioissa (mm. kotiin saattaminen, bussiaikataulujen katsominen); keskustelut nuorten kanssa; luottamuksen rakentaminen

Kuinka raidenuorisotyön eri ulottuvuudet näyttäytyvät nuorille? Pääosin suhtautuminen raidenuorisotyöhön nuorten parissa myönteistä tai neutraalia Kritiikin syynä pääsääntöisesti Myönteisiä kokemuksia arkisista kohtaamisista, mutta myös kohdennetusta ennaltaehkäisystä ja puuttumisesta

Haastateltava 1: No emmä tiiä, mun mielest ne tietsä, ne tavallaan pitää järjestystä ja tällee, et jos sä esim, jos me hölmöillään jossain assal tai jotain, venataan, tai no tää on esimerkki, venattiin junaa ja tällee, sit me hölmöiltiin tällee, ni sano tälleen se joku työntekijä sano et kannattaa rauhottuu ennen ku tääl tulee, tällee, tietsä ne on silleen niinku, niinku – Haastateltava 2: Aina tukena ja tälleen ja sanoo mitä kannattaa tehä ja mitä ei. Tälleen vähän niinku valvoo sitä ympäristöö tälleen. Haastateltava 1: Ja tulee joskus ihan jutteleekin ja tällee näin. Pitää hauskaa ja kivaa. Haastateltava 2: Ja niinku silleen et meilläki ois kivaa. Eikä vaan tylsää. (Nuoret)

Kiitos!