Rakennerahastokausi millaista toimintaa rahoitetaan?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Advertisements

6Aika-strategian esittely Toukokuu Suurimpien kaupunkien kestävän kehittämisen strategia •Uuden EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden 2014−2020 yhtenä.
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Kuntakulttuuri kohtaa 2013 Mahdollisuuksia kulttuurille
Euroopan sosiaalirahasto ja kulttuurin ja luovien alojen kehittäminen ohjelmakaudella Kuntakulttuuri kohtaa Lapin kuntakulttuurityöntekijöiden.
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
Ohjelmapäällikkö Soile Juuti
SH-V Työvoima- ja elinkeinokeskus 1 ESR-RAHOITUKSEN HAKU TE-KESKUKSESSA Tiedotustilaisuus , Kajanus ESR-koordinaattori Sanna Halttunen-Välimaa.
Rakennerahastokausi Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään
Manner-Suomen ESR-ohjelma Pohjois-Suomen suuralueosion ESR-tilannekatsaus ESR-seurantakomitea Päivi Jaakola Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Vipuvoimaa EU:lta Hankeinfo Mikkelissä Riitta Koskinen Etelä-Savon maakuntaliitto.
Työllisyys, osaaminen, osallisuus - Miten kehittämistä jatketaan Välkkeen jälkeen? Rakennerahastoasiantuntija Jaana Niemi
Suomen uusi rakennerahasto-ohjelma sisältää molemmat rahastot (EAKR ja ESR) Toimintalinjat ovat: TL1 Pk-yritystoiminnan kilpailukyky (EAKR) TL2 Uusimman.
MANNER-SUOMEN MAASEUTURAHASTO
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys – tavoite Pohjois-Suomen toimenpideohjelma EAKR Terttu Väänänen Aluekehityspäällikkö Pohjois-Pohjanmaan.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
EU:n rakennerahastokausi Etelä- ja Länsi-Suomen alueellinen suunnitelma (versio ) ja EU:n komission lähtökohdat kumppanuussopimusneuvotteluihin.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Strategiaperusta ja ohjelmat
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen Kuopiossa
olevansa oman elämänsä tekijä.
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Anne-Maria Karjalainen, diakoniajohtaja
ESR-painotukset Länsi-Suomessa ohjelmakaudella
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toteumakatsaus
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
ESR-rahoitus OKM:n valtakunnallisten toimenpidekokonaisuuksien toteutuksessa Henri Helander
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
EU-rahoitus -info: Ajankohtaista rakennerahastoista
Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
ESR-haun painopisteet
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
MIHIN – MILLÄ EHDOILLA – MITEN TOIMIA
Rahoituksen kohdentuminen 2018
Ajankohtaista ELY-keskuksesta
Yrittävä K-P teemaryhmän kokous
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Infotilaisuus hanketoimijoille
Kestävää kasvua ja työtä ESR
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Rakennerahastohaun painopisteet
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Puheenjohtaja Kati Turtiainen
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
RR-info Timo Ollila Timo Ollila
Kestävää kasvua ja työtä
POKE Pakolaistaustaisten ohjauksen kehittäminen ELO -foorumi 21. 9
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

Rakennerahastokausi 2014-2020 - millaista toimintaa rahoitetaan? Timo Ollila ELY-keskus timo.ollila@ely-keskus.fi 15.1.2015

Hankkeita on käynnissä Hakemuksia ELY-keskukselle maakunnassa ESR 52, EAKR 13 kpl, ESR hakemuksista 15% ylialueellisia Aktiivisesti haettuja sisältöjä; työhyvinvoinnin kehittäminen, nuorten polut työelämään, osaamisen päivittäminen työssäoleville, järjestöjen tuki syrjäytymisvaarassa oleville, EAKR osiossa paljon hankkeita jotka eivät sovi uuden ohjelman sisältöihin kehittämishankkeissa Huomioi rahoitetut hankkeet; tieto rahoittajilta (RR-tietopalvelu Eurassa) Hakujen painotukset kertovat rahoittajien näkemyksen ohjelmaan tarvittavista sisällöistä Etunimi Sukunimi 31.12.2018

Uuden ohjelmakauden mahdollisuudet Ohjelmassa vaikuttavuutta hakeva toteutustapa Ohjelma muuttunut, katse vaikuttavuuteen kohderyhmän kanssa valmistelu ja yhteinen rahoitus, asiakkaiden tyytyväisyys tuloksina osallistujia, koulutettuja, työllistyneitä, uusia yrityksiä, vähentynyt energian käyttö Pyrkimys kokeilevaan ja tulokselliseen kehittämiseen lyhyempiä ja ketterämpiä hankkeita Verkostohankkeet mahdollisia yli aluerajojen tulokset esiin myös verkostotyössä Hankkeen hallinnon keventäminen mahdollista Kertakorvaus (lump sum) käytössä 100 000 euroon asti Useampia yksinkertaistettuja kustannusmalleja Maksatusajat joustavat tarvittaessa (maks 90 päivää) Ennakkomaksut, maks 30% ensimmäisestä päätöksessä pienille toimijoille Etunimi Sukunimi 31.12.2018

Uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen (EAKR) Yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen materiaalien ja tuotantomenetelmien prototyyppejä, pilotointeja ja demonstraatioita ympäristöhaittoja ja –riskejä vähentäviä innovaatioita ympäristön laatuun ja kestävään hyödyntämiseen liittyvää elinkeinoelämän edellytyksille tärkeää t&k&i Uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittäminen Tuetaan vähähiilisten tuotteiden, palvelujen ja tuotantomenetelmien kehittämistä, kaupallistamista ja uuden teknologian käyttöönottoa Kehitetään vähähiilisiä liikennejärjestelmiä ja liikkumismuotoja

Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (ESR) Nuorisotakuun monihallinnollinen, -ammatillinen ja -alainen tukiverkosto, jotta nuori pääsee työhön, opintoihin ja itsenäiseen elämään Painotus ennaltaehkäiseviin toimiin Tuottavuutta ja työhyvinvointia parantavat koulutus-, ohjaus-, neuvonta- ja asiantuntijapalvelut

Indikaattoritavoitteet, esimerkkinä ESR toimintalinja 3   Työnhakijoiden ja työvoiman ulkopuolella olevien pääsy työhön  Koko ohjelma  Itä-Suomen tavoite Etelä-Savon laskennallinen osuus työttömät ja työelämä ulkopuolella olevat alle 30v osallistujat 26 000 5 980 1 680 työttömät ja työelämä ulkopuolella olevat yli 54-v osallistujat 8 600 1 978 556 Työntekijöiden, yritysten ja yrittäjien sopeutuminen muutoksiin työttömät ja työlliset, ml. Itsenäiset ammatinharjoittajat, yli 54 vuotiaat 8 000 1 840 517 tuettujen mikroyritysten sekä pk-yritysten lukumäärä 10 000 2 300 646 Miesten ja naisten tasa-arvo kaikilla aloilla työelämän ulkopuolella olevat työttömät miehet 1 300 299 84 yrittäjinä toimivat naiset 380 87 25 Etunimi Sukunimi 31.12.2018

Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen (ESR) Kasvualoja tukeva koulutus Aikuisten ja erityisryhmien perustaitojen, ammattitaidon ja erilaisten koulutusvaihtoehtojen lisääminen Hankkeiden tulee edistää rakenteellisen työttömyyden alentamista ennakoivilla toimilla kehittämällä mm. nopean reagoinnin malleja työn ja koulutuksen välille ja räätälöityjä koulutuspolkuja. Aikuisten ja erityisryhmien oppimisen ja ohjauksen käytäntöjen edistäminen Hankkeiden tulee tukea elinikäisen ohjauksen strategiaa sekä tuottaa ja kehittää tieto,- neuvonta- ja ohjauspalvelua aikuisille ja erityisryhmille kuten koulutuksen keskeyttäneille, korkeakoulusta valmistuville, heikot perustaidot omaaville ja maahanmuuttajille .  Etunimi Sukunimi 31.12.2018

Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden Eri toimijoiden välisen yhteistyön lisääminen ja moniammatillisten palvelujen kehittäminen Edistetään kaikkein vaikeammassa asemassa paluuta takaisin työelämään tai muuhun kestävään ratkaisuun. Kotoutumisen ja maahanmuuton tukeminen, osallisuuden ja yhtäläisten mahdollisuuksien edistäminen Hankkeiden tulee edistää maahanmuuttotyötä niin, että maahanmuuttajat kokevat yhdenvertaisuutta ja osallisuutta kaikilla elämänalueilla. 

Muistettavaa www.rakennerahastot.fi – ajankohtainen ohjelmatieto, hakuajat www.eura2014.fi – sähköinen hakujärjestelmä Hakemuksen tiivistelmä on kaikkein luetuin osa, kerro siinä lyhyesti ja selkeästi sisältö! Eura2014 toimii, mutta vaatii paljon tietoa hankkeen taustaksi – aloita ajoissa! Kysymys: Millaista yhteistyötä voi tehdä eri koulutusorganisaatioiden tutkinto-opetuksen kanssa, että se on tukikelpoista? Etunimi Sukunimi 31.12.2018