Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jämsän työllisyyspalvelut
Advertisements

”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
Haukiranta MultiTalent Consulting Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa Täydennyskoulutus Haukirannan kuntayhtymä.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittämishanke KaaSu Palvelun tuottaja kehittämässä palveluprosessin seurantaa Kaakkois-Suomen.
MONIALAINEN LIIKKUVA TUKI HAJAUTETTUUN ASUMISEEN Arviointityöskentely
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Valmistuneiden seuranta. Seurannan tausta ja kohderyhmä  Valmistuneiden nykyisten tilanteiden selvittäminen ja seurannan mallin luominen  Ammattiopistoissa.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Vertaisoppiminen I Mirja Määttä.
-projektin koordinaatio Jenni Wessman, Peppi Saikku
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa
Lappeenrannan toimipiste Pohjolankatu 12
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
TE-toimiston yrityspalvelut
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Kuntainfo Ajankohtaista monialaisten palvelujen kehittämisestä
Vanhoja ja uusia tapoja vaikuttaa
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Kela ammatillisen kuntoutuksen kokeilu Pähee OTE
Saimaan ammattiopisto Sampo
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projekti
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Espoolaiset Työllisyystalkoot
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen –projekti OTE 4
KP OTE Opinnoista töihin
Ajankohtaista varhaiskasvatus, koulu ja oppilaitokset kehittämisalueelta Osa Maarit Lindman.
Työssä olevan työ- ja toimintakyvyn arviointi työterveyshuollossa
OTE (osatyökykyisille tie työelämään) –kärkihanke Pähee Ote –alueellinen kokeiluhanke Konsensuksen rakentajat –työryhmä 5/2018.
OTE (osatyökykyisille tie työelämään) –kärkihanke Pähee Ote –alueellinen kokeiluhanke Konsensuksen rakentajat –työryhmä 5/2018.
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
KP OTE Opinnoista töihin
Hyvinvointitiimin pilotti
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen OTE 4 Savon OTE.
HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) OTE 4 Fokus – opinnoista tuetusti työelämään.
Opinnoista töihin teemaryhmän kokous KP OTE
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
OPINNOISTA TÖIHIN LOPPUKYSELYN KOOSTE syksy 2018
Osatyökykyisille tie työelämään
Osatyökykyisille tie työelämään
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen

Kaikki tärkeimmät avaintoimijat ovat mukana. Maakunnallinen yhteistyöverkoston koonti erityisammattioppilaistosten ympärille Hanke toimii Keski-Uudellamaalla ja siinä ovat mukana kaikki merkittävimmät ammatilliset oppilaitokset sekä työllistämistoimijat (TE-toimisto, TYP ja Ohjaamot). Kaikki lähtivät innolla mukaan Kaikki tärkeimmät avaintoimijat ovat mukana. Kehittämis- ja yhteystyö tapahtuu hankkeen perustamissa työrukkasryhmissä Yhteistyöverkostossa on sekä valmistuneita että opiskelevia työkykykoordinaattoreita Koko operaatio on yhtä pilottia Juurrutus toimii luontevasti oppilaitosten ja kumppanien luodessa itse itselleen sopivia käytäntöjä. Juurrutus varmistetaan konsenssussopimuksella. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

Palveluverkosto – millaisia palveluita osatyökykyiselle? Ns. tavanomaiset työllistymispalvelut. Lisänä oppilaitoksissa korostettu tuki erityistä tukea tarvitseville. Palvelut kuvataan toimintamallin kuvauksen (jota valmistelee hankkeen kehittämisryhmä) yhteydessä Osatyökykyinen voi valita palveluita siinä määrin, kuin se julkisessa palvelutarjonnassa on mahdollista. Ohjaamon asiointi on jatkossa täysin vapaaehtoista. Kopin ottaa palvelun järjestävä viranomainen. Lähettävä oppilaitos varmistaa valmistumisen jälkeiselle syksylle, että tarttuminen palveluun on tapahtunut. Asiakkaat ovat olleet mukana ohjauspolun luomisessa ja ovat saaneet kertoa mielipiteensä hankkeen arvioinneissa kokemuksistaan. Aineisto malliin koottu opiskelijailottiryhmistä Juurrutus toimii luontevasti oppilaitosten ja Ohjaamojen luodessa itse itselleen sopivia käytäntöjä. Juurrutus varmistetaan konsenssussopimuksella. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

Asiakkaan palvelutarpeen tunnistaminen ja ohjaus Asiakkaat seuloutuvat kokeiluun ammatillisten opettajien/opojen/ervojen/hyvinvointiohjaajien moniammatillisen verkoston arviolla. Tuen tarve työllistymisessä kartoitetaan kokeilussa kehitetyllä lomakkeella. Pääsääntöisesti asiakkaan jäljellä oleva työ- ja toimintakyky on selvillä opintosuoritusten ja valinnan perustalla olleiden dokumenttien perusteella. Asiakkaan osaaminen tunnistetaan opintojen ja työkokeilun ajalta kasaantuneen tiedon kautta Oppilaitos huolehtii siirtymän pitkäaikaisesta tuesta ja valmistumisen jälkeen vastuullinen palveluntuottaja. Ohjaamoihin ohjaus aloitetaan jo hyvissä ajoin (3-4 kk ennen valmistumista) ja niiden työkykykoordinaattorit ovat mukana prosessissa. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

Aihetta toteutetaan opiskelijapilottiryhmillä. Työelämäyhteistyö Hankkeen kohderyhmä ei ole työnantajien pääasiallinen rekrytointikohderyhmä. Työllistymismahdollisuuksia parantaa sopivat työssäoppimispaikat, joiden löytämiseen koulutetaan työanalyysikoulutusta oppilaitosten henkilökunnalle. Aihetta toteutetaan opiskelijapilottiryhmillä. Juurrutus toimii luontevasti oppilaitosten ja työnantajien luodessa itse itselleen sopivia käytäntöjä. Juurrutus varmistetaan konsenssussopimuksella. > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi

Mikä muuttuu? Mitä kokeiluissa on havaittu: Työllistymisen tuen tarpeen selvittelylomake antaa erinomaisen pohjan opintojenaikaisen uraohjauksen orientoinnille. Oppilaitoksen pitkäkestoinen tuki nivelvaiheessa on katsottu hyödylliseksi. Ohjaamojen ja ammattioppilaitosten osaaminen ja yhteystyö paranee työkykykoordinaattorikoulutuksella. Mitä uutta hanke on tuonut alueelle: oppilaitos-Ohjaamo- yhteistyö, tavallisten ammattioppilaitosten uraohjausmalli osatyökykyisille Miten havaintoja hyödynnetään jatkossa: Juurrutus konsensussopimuksella (+alueellinen laajennus) ja käyttöön arkeen > Lisää > alatunniste: lisää oma nimi