Avoimen tiedon ohjelma Tilannekatsaus ja suunnitelma 2014

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Datan vapauttaminen Avaruusstrategian julkistus Tutkimusjohtaja Laura Höijer / YM & Yksikönpäällikkö Yrjö Sucksdorff / SYKE.
Advertisements

Avoin data Avoimuutta ja innovaatioita Jyrki Kasvi TIEKEn Avoimen datan foorumi.
Avoimen tiedon ohjelma
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
Avoin tieto – keskusteluteemoja Mitä avoin tieto julkishallinnossa tarkoittaa? Mitä siihen sisältyy? Mitä esteitä on tiedon avoimuudelle? Missä kulkevat.
Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten.
Avoimen tiedon ohjelman tilannekatsaus Anne Kauhanen-Simanainen
Tiedon saatavuuden edistäminen – avoimuutta ja arkkitehtuuria Juha Haataja
Avoimen tiedon ohjelma (LUONNOS) ”Julkisen tiedon hyödyntämistä edistetään avaamalla julkisin varoin tuotettuja tietovarantoja kansalaisten ja.
Suomen Avoimen hallinnon toimintaohjelma Vuonna 2011 käynnistetty kansainvälinen hallinnon kehittämisen kumppanuushanke avoimuus, tehokkuus,
Avoimen tiedon ohjelman tavoitteet ja toiminnan kohteet keväälle 2015.
Avoimen tiedon ohjelma Tavoitteet, lähtökohdat ja eteneminen Ohjausryhmä
Avoimen tiedon ohjelma Anne Kauhanen-Simanainen
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
Avoimen tiedon ohjelma Anne Kauhanen-Simanainen LUONNOS.
Helsingin ja seudun menestys – entä riskit? Helsinki Region Infoshare Asta Manninen Avoimen tiedon ohjelma Avoin data ja avoin tieto.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
JulkICT Lab ja Dataportaali Avoin data ja palvelukokeilut Pelvelukehityksen ekosysteemi julkisessa hallinnossa Mikael Vakkari – JulkICT/YRO.
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuri Tavoitteet ja tehtävät Anne Kauhanen-Simanainen
Helsinki Region Infoshare -palvelu Kokemuksia ja suunnitelmia JHS 189 Avoimen tietoaineiston käyttölupa -seminaari Projektipäällikkö Tanja Lahti.
PSI-direktiivi ja avoin data Anne Kauhanen-Simanainen.
Avoimen tiedon ohjelman tilannekatsaus. 2 Kiinteistötietovaranto Yritys- ja yhteisö- tietovaranto Maastotietovaranto Ajoneuvo- tietovaranto Tie- ja katu-
VUONNA 2015 ALKANEET TYÖPAKETIT KMTK-SEMINAARI KUSTANNUS- JA HYÖTYANALYYSI Jurkka Tuokko, MML TIETOMALLINNUS Ulla Pyysalo, MML PROSESSIT Risto.
Avoimesta datasta tiedon innovatiiviseen hyödyntämiseen - Avoimen tiedon ohjelma Anne Kauhanen-Simanainen Julkisen hallinnon tietohallinnon.
Avoimen tiedon ohjelman toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelmasta  Toimintasuunnitelma syksyksi 2014 on koottu ohjelman keskeisistä suunnitteludokumenteista.
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
Avoimen tiedon ohjelma Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies Valtiovarainministeriö / JulkICT-toiminto.
Timo Valli, ICT-johtaja, ylijohtaja
Avoimen tiedon ohjelman viestintäsuunnitelma. Viestinnän periaatteet  Toimintasuunnitelmasta nostetaan tärkeimmät viestintää vaativat toimenpiteet viestintäsuunnitelmaan.
JulkICTLab Projektipäällikkö Kirsi Pispa, CSC. JulkICTLab lyhyesti JulkICTLab on avoimeen dataan perustuvien palvelujen kehittämisympäristö Osa VM:n julkisen.
KARTOITA JA SELVITÄ Työ tehdään osana kokonais- ja tietoarkkitehtuurityötä Määritä avaamisprosessin vastuut tarvittavan asiantuntemuksen ja osaamisen mukaan.
Hallinnon kehittämisosasto - Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö 1 Julkisen hallinnon tietopolitiikan kohteita ja yhteentoimivuuden tasot (EIF)
Avoimen tiedon ohjelman viestintä. Pääviestit  Ohjelman pääfokuksena on tietovarantojen avaaminen  Kansalaisyhteisöt voivat rakentaa palveluja kansalaisille,
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
AVOIMEN DATAN VAIKUTTAVUUS: SEURANTA- JA ARVIOINTIMALLIN KEHITTÄMINEN Heli Koski, ETLA
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
Avoindata.fi Avoindata.fistä myös yhteentoimivuuden portaali.
Avoimen tiedon vaikuttavuus – esitutkimus ja toimenpiteet  Heli Kosken esitutkimus julkaistu suomeksi ja englanniksi  Esitellään Share PSI 2.0 – workshopissa.
JHKA tietoarkkitehtuuriryhmän työskentely Teemojen ja tiekartan työstäminen Anne Kauhanen-Simanainen.
Avoin data, TK ja virallinen tilasto
Ennen ohjelmaa Ohjelma Ohjelman jälkeen
Avoimen tiedon toimintalinjaukset vuoteen 2020
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Kansallinen avoimen datan palvelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
Palvelut ja tiedot käytössä Yhteenveto
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Tietopolitiikka ja julkisen hallinnon ICT
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Tietovarantojen kartoittamisen periaatteet
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Työn ohjaaminen, kommentointi ja tulosten käsitteleminen
Avoimen tiedon tavoitteet
Avoin tiede ja tutkimus - viitearkkitehtuuri
Avoindata.fi
JHKA tietoarkkitehtuurin kehittämispolku 2018
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Avoimen tiedon ohjelman tavoitteet ja toiminnan kohteet keväälle 2015
Avoimen tiedon julkaisuprosessi ja lisensointi
Tietovarantojen kartoittamisen periaatteet
Avoimen tiedon ohjelma > Avoindata
Vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
Avoimen tiedon palvelukokonaisuus
Tiedon maksuttomuus ja avoin data
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Esityksen transkriptio:

Avoimen tiedon ohjelma Tilannekatsaus ja suunnitelma 2014 Anne Kauhanen-Simanainen 15.1.2014

Data on avointa, kun se on uudelleenkäytettävissä laillisesti (lainsäädäntö, käyttöehdot) Data on avoimesti lisensoitu eli sen käyttöä ei rajoiteta käyttäjäryhmän tai käyttötarkoituksen mukaan. teknisesti (teknologia) Riittävän rakenteellisessa muodossa (koneluettava) ja avoimessa tiedosto- formaatissa oleva data on ladatta- vissa ilman rekisteröitymistä. maksutta (talous) Datan käytöstä ei peritä maksua. l (Lähde: Avoimen datan foorumi 2012)

Miksi avata julkisia tietovarantoja? Se on kansantaloudellisesti järkevää Palvelujen raaka-ainetta, tuotekehityksen ja uuden liiketoiminnan mahdollisuuksia, sitä kautta uusia työpaikkoja ja innovatiivisempia palveluja Se vahvistaa yhteiskunnan läpinäkyvyyttä ja demokratiaa Lisää viranomaistoiminnan läpinäkyvyyttä Kansalaisvaikuttamisen ja tiedonsaannin uusia mahdollisuuksia Se tehostaa hallintoa Parantaa hallinnon sisäistä tehokkuutta, tuottavuutta ja vaikuttavuutta sekä tietovarantojen näkyvyyttä. Luovutaan päällekkäisestä tietojen keruusta ja tuotannosta. Laajempi tietojen käyttö ja käyttäjäpalaute laadun parantajana. Se monipuolistaa koulutuksen ja tutkimuksen aineistoja Kanadassa paljastui miljardien eurojen veropetos, kun valtion kirjanpito avattiin

Merkittäviä aineistoja avattu, uusia avautuu Esimerkkejä avatusta datasta: V. 2008 Ympäristöhallinnon tietovarannot v. 2012 Maanmittauslaitoksen maastotiedot. v. 2012-2013 esimerkiksi Tilastokeskus, Verohallinto (yhteisöverotiedot), Puolustusvoimat (sota-ajan kuva-aineisto), Metla, Museovirasto, taidemuseoiden kokoelmatiedot. v. 2013 alkaen Ilmatieteen laitoksen sää-, ilmasto-, ja meridata sekä ilmastomallit. Avattujen tietoaineistojen käyttäjämäärät ovat kasvaneet huomattavasti. pp.kk.vvvv

Avoimen tiedon ohjelma 2013-2015 Tietovarantojen avaamisen Periaatteet ja kriteerit, lainsäädäntö, taloussuunnittelu, ohjeistus Tietovarantojen avaamisen prosessi virastoissa Datan avaamista, löytämistä ja käyttämistä tukevat rakenteet, palvelut ja käytännöt Avoimen tiedon ohjelman yhteistyöalueita Datan käytön edistäminen Koulutus, osaamisen edistäminen Vaikutusten seuranta ja arviointi Tavoitteet: Julkishallinnon tuottamat julkiset tiedot ovat hyödynnettävissä käyttökelpoisessa ja koneluettavassa muodossa taloudellisesti ja turvallisesti, ottaen huomioon yksityisyyden suoja ja muut lainsäädäntöön perustuvat rajoitukset. Keskeisimmät julkisen hallinnon tietovarannot ovat avoimesti saatavilla verkossa ja niitä käytetään laajasti ja monipuolisesti. Puretaan tiedon käytön esteitä ja luodaan kannustimia tiedon avaamiselle sekä palvelujen kehittäjäverkostojen ja ekosysteemien työlle. Tutkimus, kehitys ja innovaatiotoiminta Tehtävä: koordinoidaan ja vauhditetaan julkisen hallinnon tiedon avaamiseen ja käytön lisäämiseen tähtääviä toimenpiteitä.

Avoimen tiedon ohjelma 2014 Kansallinen dataportaali 2/2014, (JulkICT Lab 12/2014) Tietovarannot saataville JHS Avointen tietoaineistojen käyttölupa 04/2014 Yhtenäiset käyttöehdot Avointen tietoaineistojen viitearkkitehtuuri ja sanasto 06/2014 Yhteentoimivat käytännöt Vaikutusten, hyötyjen ja riskien arviointimalli, tutkimushanke 12/2014 Vaikutukset EU:n PSI (Public Sector Information) –direktiiviuudistuksen täytäntöönpano 18.7.2015 mennessä § Tietovarantojen systemaattinen avaaminen tarpeiden, linjausten ja valtiontalouden kehysten mukaisesti 2014-2017, 2015-2018 € Tietovarantojen avaamisen pilotoinnit, esim. talousdata Pilotit Demokratianäkökulmaa vahvistavat toimenpiteet , OGP – Yhteistyö avoimen hallinnon kumppanuushankkeen kanssa Avoimen tiedon yhteistyö, avoimen datan ekosysteemi, koulutus, viestintä, tapahtumat 8.8.2013

Kustannukset ja resurssit Valtion talousarviossa on varattu avoimen tiedon ohjelmalle vuodelle 2014 500 000 euroa. Avoimen tiedon ohjelmaan liittyviä toimenpiteitä rahoitetaan myös muilla määrärahoilla. Ohjelmalle on esitetty määräaikaista ohjelmapäällikköä.Talousarvio vuodelle 2014 mahdollistaa määräaikaisen (2 vuotta) lisähenkilöstön palkkaamisen julkisen hallinnon ICT –strategiaan ja avoimen tiedon ohjelmaan. pp.kk.vvvv

Vaikuttavuusanalyysin ulottuvuuksia, esimerkki pp.kk.vvvv