Kuraattorit ja psykologit toisella asteella

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

Opiskelijahyvinvointihanke Tarja Lipponen ToKem.
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Opiskelun ja huippu-urheilun yhdistäminen korkea-asteella
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Oppilaalle annettava tuki ja vastuuhenkilöt Turun perusopetuksessa
PÄTKÄ MIKON KOULUPOLKUA NIVELVAIHEESSA – KUVITTEELLINEN ESIMERKKI PERUSKOULUSTA Sanna Multala
SARANA Oppimisen tukemisen keskus Koulutuskeskus Agricolassa 2012 Pirkko Naukkarinen Tehostetun ohjauksen Sarana- malli.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Tuula Savikuja, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry./HERO
Mielenterveys kuntoutus
Hyvinvointialan yrittäjän hyvinvointi
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Tiedonhaku Käänteinen Inkvisitio 11. (toiminta) 11 ● Itsearviointi ● Opiskelija pohtii mitä uusia asioita on oppinut kurssin aikana? ● Opiskelija pohtii.
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Pidämme huolta työ- ja toimintakyvystämme sekä tulevaisuudestamme Kainuun tilasoinnin hyödyntäminen käytännössä Respekti väliseminaari.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Opintopsykologipalvelut Aalto- yliopistossa Orientaatiopäivät Opintopsykologi Minna Nevala.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Kohderyhmä
TET =Työelämään tutustuminen
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Ohjauspalvelut Tredussa
Yhteisöllinen oppilashuoltotyö Pyörön koulussa lv
RYHMÄT KEVÄT 2016 ELÄMÄNTAITO- kurssi keväällä 2016
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Opiskelijan poissaolot – puuttumisen vaiheet
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
NUORTEN PALVELUT ILMAJOELLA
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
TET =Työelämään tutustuminen
KP OTE Opinnoista töihin
Jenita Rantakokko, Jenni Hätälä, Maarit Kinnunen, Inka Hyttinen
Yhteinen monialainen asiakas-suunnitelma
Päivi Antinoja ja Riikka Pyykkö
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
yths.fi | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube
Esityksen transkriptio:

Kuraattorit ja psykologit toisella asteella

Kuraattori Tehtävänä on tukea opiskelijan psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä opintojen etenemistä. Työn painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä opiskelijaryhmien ja oppilaitoksen henkilökunnan kanssa. Kuraattorin palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia. 27.12.2018

Kuraattori Osallistuu oppilaitoksen yhteisöllisen työn suunnitteluun ja toteutukseen esim. tukemalla opiskelijoiden ryhmäytymistä edistämällä työrauhaa ja hyvää ilmapiiriä järjestämällä erilaisia pienryhmiä ja kursseja opiskelijoille Yhteisöllinen työ on tavoite- ja voimavarakeskeistä. 27.12.2018

Kuraattori Yksilöohjausajalla voidaan käsitellä mm. seuraavia teemoja: opinnoissa jaksaminen, ilmapiiri ja työrauha talouden ja elämänhallinta, itsenäistyminen, ajankäyttö voimavarojen ja itsetunnon vahvistaminen sosiaaliset suhteet Yksilötyö vastaa opiskelijan omiin tarpeisiin. 27.12.2018

Psykologi Arvioi ja selvittelee mielenterveyteen, oppimiseen ja persoonallisuuteen liittyviä haasteita. Tekee ennaltaehkäisevää koko oppilaitosta tukevaa opiskelijoiden hyvinvointia edistävää työtä. Palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia. 27.12.2018

Psykologi Osallistuu oppilaitoksen yhteisöllisen työn suunnitteluun ja toteutukseen esim. antamalla tietoa ja tukea hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa tukemalla opiskelijoiden ryhmäytymistä järjestämällä erilaisia pienryhmiä opiskelijoille Yhteisöllinen työ on tavoite- ja voimavarakeskeistä. 27.12.2018

Psykologi Yksilötyössä voidaan käsitellä mm. seuraavia teemoja: opinnoissa jaksaminen, ilmapiiri ja työrauha elämän muutokset ja stressinhallinta voimavarojen ja itsetunnon vahvistaminen sosiaaliset suhteet Yksilötyö vastaa opiskelijan omiin tarpeisiin. 27.12.2018

Kuraattori ja psykologi toimivat usein työparina Työskentelevät samojen aiheiden parissa, mutta erilaisilla työotteilla ja painotuksilla. Kuuluvat oppilaitoksen opiskeluhuoltoryhmään, jossa suunnitellaan ja koordinoidaan erilaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Lisäksi opiskeluhuoltoryhmässä keskustellaan oppilaitoksessa esiin nousseista ilmiöistä ja kehitetään toimintamalleja niihin puuttumiseen. Kuraattorit ja psykologit osallistuvat myös muihin oppilaitoksen sekä ammattialojensa työryhmiin, tekevät tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä kehittävät jatkuvasti omaa ammattitaitoaan. 27.12.2018

www.toisenasteenyhteys.fi Tietoja ja vinkkejä opiskelun tueksi Seuraa myös Instagram, Facebook ja Twitter Opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa, hyödyllisiä linkkejä sekä kuraattorien, psykologien ja etsivän nuorisotyön yhteystiedot. Ylläpitäjinä toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit.

Kuraattori Maija Meikäläinen Psykologi Mikko Mielonen Paikalla maanantaisin ja tiistaisin puh: 09 310 00 000 tai 040 000 0000 myös WhatsApp käytössä maija.meikalainen@hel.fi Paikalla keskiviikkoisin ja torstaisin puh: 09 310 00 000 tai 040 000 0000 myös WhatsApp käytössä mikko.mielonen@hel.fi 27.12.2018