3D-kiinteistönmuodostaminen tietopalvelut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Advertisements

Maanmittauslaitoksen palvelut osakaskunnalle Kotka Merikeskus Vellamo Ursula Seppä-Nieminen Kaakkois-Suomen maanmittaustoimisto.
1 Lähtökohdat ja kehitystyö Mikkelissä Suomen Urheiluarkisto ei ota vastaan sähköisiä asiakirjoja. Koulutusta antaa Mikkelin ammattikorkeakoulu. Sen tavoitteena.
Kaisa Koskinen Gradunteon eväät
Rajapintapohjaiset palvelut- case mml
KRYSP-projektin tulokset kuntien ja yritysten käytössä
HAMK Kirjasto- ja tietopalvelut
Maanmittauslaitoksen paikkatiedon palvelualustan pilotti - avoin rajapinta Jakob Ventin Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
BitMap - Metsävarojen käytön suunnittelun mobiiliratkaisu antamalla mahdollisuuden luopua paperitöistä maastossa. hakemalla tarvittavat tiedot suoraan.
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä
Koodistopalvelu. Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä.
Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Wordin toiminnot, toinen tapaaminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
Johdatus signaaleihin – fysiikan perusteet, 1,5 ov
/HtiDIGIROAD 1 Kansallinen tie- ja katu- tietojärjestelmä Kari Hiltunen, Tiehallinto.
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.Kotisivulla liikkuminen?Kotisivulla liikkuminen? 2.Politiikanaloihin.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Single Sign On ja kirjastoverkkopalvelut Markku Heinäsenaho
Minimitason kontekstinhallinnan määrittely Yhteenveto Mika Tuomainen
402T20E Digitaalisen sovellustuotannon työvälineet, 3 op Flash MX –perusteet Ari Vainionpää.
SerAPI-Potilaslista työpaja , Kuopio Hannu Virkanen, Marko Sormunen.
ToimenpideEdistettävä sitoumus KuvausAika- taulu Tilanne/ Toteutuma Kansalaisen asiointitili Avoin toiminta, avoin tieto Kansalaiset voivat vastaanottaa.
Datan tuominen rajapinnasta kartalle tai Exceliin Faris Alsuhail Helsingin kaupunki / Tietokeskus fi.linkedin.com/in/farisalsuhail/
Pysyvistä kohdetunnisteista ja niiden hyödyntämismahdollisuuksista – Case: MML:n paikannimirekisteri  MML:n nimistörekisteri  Paikannimirekisteri (PNR)
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.3.
Palvelutietovaranto: suunnitelma julkisten palvelujen tietojen kansalliseksi resurssiksi Latvanen / VK-Suomi.fi Marko Latvanen Valtiokonttori.
Brändin kiteytys Vihreä kasvu syntyy yhdistämällä uudella tavalla uusiutuvia luonnonvaroja, teknologiaa ja eri alojen osaamista. Joensuun seudulla Vihreän.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Kuntatilastotietojen saatavuuden parantaminen Kuntatieto-ohjelman muutosseminaari Kaija Ruotsalainen.
Miten varmistaa tietojen yhteentoimivuus organisaatioiden välillä JHKA-työpaja: Sanastoista tietoarkkitehtuuriin
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
Rekisteriyksiköistä ja kiinteistötunnuksista Aune Rummukainen Kevät 2013.
Yhteinen tiedon hallinta (YTI) –hanke
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Vipunen – korkeakoulujen extranet
Mitä hyötyä avoimesta datasta työhön?
Eps2 / arkistolaitos
MML:n keskeiset tietojärjestelmät
Lupakäytännöt tietojen luovutukseen VIRTA-julkaisutietopalvelusta
Case: Kansallinen tulorekisteri
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Tilastouudistus 2017.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Oirekartoitin Asiakkaan käyttöohje.
Vaka-organisaatio/toimipaikkatietoja (Pohdintaa)
Informaatikot Päivi Kanerva ja Minna Toikka
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen
Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma v.1.4
Hanketietovarannon tietosisältö ja tietovirrat
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Paikkatiedon käyttötapoja
Rekisteripäällikkö Taisto Toppinen
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-kiinteistön ja –määräalan luovuttaminen
3D-kiinteistönmuodostaminen perusteet
Ktj:n Kantakartat kuntien rajapinnoista
3D-tonttijako Jarno Mansner
Lainsäädäntötyö Voimaantulo
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
Officair- tutkimusryhmä Matti Peltonen, Otto Hänninen, Arja Asikainen
perusteet Peruskiinteistö 3D-kiinteistö
XBRL-taksonomian mukainen raportointi
3D-kiinteistönmuodostaminen - käytännön askelia kunnassa
3D-kiinteistönmuodostaminen prosessit
Käyttöoikeusyksiköitä koskevat tuotteet ovat seuraavat:
TIETOJENKÄSITTELYN OPETUS AMMATTI-KORKEAKOULUISSA
Verkkolaskun semanttiset mallit
Video 4: Avoimen ja yhteisen rajapinnan hallintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

3D-kiinteistönmuodostaminen tietopalvelut 28.9.2018 12.9.2018

Toteutusprojektille asetettuja tavoitteita tietopalvelulle Kiinteistötietojärjestelmän otteista selviää onko kysymys peruskiinteistöstä tai maanpinnan ylä- tai alapuolisesta 3D-kiinteistöstä tai 3D-määräalasta. 3D-kiinteistön ja 3D-määräalan uudet ominaisuustiedot löytyvät rekisteriyksikön kiinteistörekisteriotteilta. Tietopalvelutuotteilla peruskiinteistöt, sen ylä- ja alapuoliset 3D-kiinteistöt kuvautuvat kartalla toisistaan erottuvilla väreillä. Vastaava ominaisuus on toteutettu myös perusmääräaloille ja sen ylä- ja alapuolisille 3D-määräaloille. Hakuväline MML:n sähköiseen arkistoon tallennetun ulottuvuutta kuvaavan tiedoston hakemiseksi.  3D-mallin tallennus ja tietopalvelu Sijaintiin perustuvat hakutoiminnot löytävät myös 3D-kiinteistöt ja 3D-määräalat. Hakutoiminnot on laajennettu KTJkii-rekisterinpitosovellukseen, Kiinteistötietopalveluun ja rajapintoihin. Kysely-, aineisto- ja karttakuvapalvelut laajennettu tarvittavilta osin vastaamaan uutta kiinteistörekisterin tietosisältöä

Keskeiset muutokset Otteet ja todistukset Yhteinen perustiedot –osio: Suhde peruskiinteistöön, uusi tieto Peruskiinteistön alapuolinen Peruskiinteistön yläpuolinen Ei esitetä pinta-aloja eikä palstalukumääriä Peruskiinteistön otteessa tai todistuksessa ei mainintaa ”peruskiinteistö” Kiinteistörekisteriotteen uudet osiot: Osio Ulottuvuus Ylin korkeus, Alin korkeus, Projisoitu pinta-ala Osio Päällekkäiset rekisteriyksiköt Yläpuoliset rekisteriyksiköt Alapuoliset rekisteriyksiköt

Keskeiset muutokset KR:n karttaote Perustiedot -laatikossa: Suhde peruskiinteistöön, uusi tieto Peruskiinteistön alapuolinen Peruskiinteistön yläpuolinen Kartalla Peruskiinteistön alapuoliset Alerajaus ruskealla katkoviivalla Tunnus ruskealla värillä Peruskiinteistön yläpuoliset Aluerajaus sinisellä katkoviivalla

Keskeiset muutokset Aineistopalvelut Aineistopalvelu (kiinteistörekisteri) Aineistopalvelu (lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri) Uusi koodisto: Suhde Peruskiinteistöön Uusi tietoja rekisteriyksiköille Perustietoihin uusi elementti <SuhdePeruskiinteistoon> Koodiston ”Suhde peruskiinteistoon” koodiarvo Uusi elementti <ulottuvuus> KR-otetta vastaavat tiedot Uusi elementti <paallekkaisetRekiteriyksikot> Uusi elementti <projisoidutPalstat> Projisoidun palstan tiedot Elementissä <toimenpiteet> myös 3D-rekisteriyksikön ulottuvuuden ja päällekkäisyyden muuttamiseen liittyviä toimenpiteitä Määräalan perustietoihin uusi elementti <suhdePeruskiinteistoon> Tuotteisiin lisättiin rekisteriyksiköille ja määräaloille tieto ”suhde peruskiinteistöön”

Keskeiset muutokset Kyselypalvelut Kiinteistötietojen kyselypalvelu (WFS) Kiinteistötietojen kyselypalvelu (REST) Lisätään nykyisiin tuotteisiin 3D-tietoja Lisätään uudet tuotteet ProjisoidunPalstanTietoja ProsisoidunPalstanTunnuspisteenSijaintitiedot Uusille tuotteille toteutetaan nykytuotteita vastaavat hakumahdollisuudet Muutokset taaksepäin yhteensopivia Asiakassovelluksien toiminta jatkuu entisenlaisena Asiakassovellus voi ottaa uudet hakutavat ja tuotteet käyttöön valintansa mukaan Tuotteisiin lisättiin rekisteriyksiköille ja määräaloille tieto ”suhde peruskiinteistöön”

3D-mallin tietopalvelu Kuntajärjestelmissä syntyvän 3D-mallin siirto ja tallennus toimituksen rekisteröintivaiheessa GityGML:nä KTJ:hin (sellaisenaan) Kuntatietojen siirron skeemalaajennus  3D-kiinteistön ulottuuden esittäminen katselusovelluksessa  Katselusovellus osaksi kiinteistötietojen tulostepalvelua Nykyisen karttaotteen XML-rajapinnan vastaukseen lisätään verkko-osoite, josta 3d-mallin katselusovellus avautuu  Tulostepalvelun uusi ”linkki”-tuote käytettävissä mm. Kiinteistötietopalvelussa, KTJkii- rekisterinpidossa, muissa tulostepalvelun asiakasjärjestelmissä

3D-malli ja sen tietopalvelu 3D-mallin katselusovelluksen toteutus Käytetään avoimia web-teknologioita (kuten WebGL, gITF, 3D-tiles, JSON, GeoJSON, REST) Katselusovellus ei tarvitse selaimen laajennusosia GityGML 2.0 tiedonsiirron ja tallennuksen formaattina Katselusovellukseen yhdistellään muiden rajapintapalveluiden aineistoja Kiinteistöjaotuksen tiedot WFS-kyselypalvelusta Taustakartat Karttakuvapalvelusta (WMTS) Mahdollisia muitakin aineistoja myöhemmin

Kiitoksia mielenkiinnosta