Oman elämän raiteilla!.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Kansankatu 47, 4. Krs, Oulu Taikamatka-pilotti BRIEF Taikamatka-projektissa luodaan ohjelmistopilottia, jonka avulla Pelastakaa.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Tavoitteet antaa eri maista tuleville nuorille mahdollisuus tapaamiseen ja mielipiteiden vaihtoon Antaa nuorille tietoa Kreikan historiasta ja kulttuurista.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Hyvä vapaa-aika -kehittämis- ja tutkimushanke 2013–2017 Projektipäällikkö Eeva Ahtee Tutkija Anna Anttila Nuoriso-ohjaajat Mirkka Kesti-Helia & Jaakko.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
NEUVOLAN PERHETYÖ
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
”Nuoruus on rajojen löytämistä”
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Nuoren näkyminen ja nähdyksi tuleminen sekä yhteistyö laadun varmistajana Nuori Kulttuuri -toiminnassa Sari Rehèll , Turku.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
MIKSI TÄTÄ TEHDÄÄN? Vahvistetaan 16-29v työttömien ja vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien nuorten elämänhallinnan taitoja ja osallisuuden tunnetta.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kuntien talous; miten huolehditaan, etteivät säästöt kohdistu heikommassa asemassa oleviin ja lisää eriarvoisuutta Case: Tajua Mut! –toimintamalli Mia.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Asumisen info Marita Berghjelm
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
KRIISI- JA ARVIOINTIYKSIKKÖ KOIVU
Kintas – Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamalli nuorille aikuisille mielenterveys-kuntoutujille Jarmo Salonen, Eveliina Oksa, kokemusasiantuntija Virve.
Nuoret aikuiset.
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Höntsäliikuntaa nuorille Piirosen liikuntakeskuksessa lauantaisin
Kehitysvammaliitto ja FASD
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Aikuissosiaalityön nuorten palvelut
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Ennen kuin jotain ikävää tapahtuu, Tehostettu nuorisotyö
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
MIELI pt (personal trainer)
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Tukea työhön paluuseen tai työssä jaksamiseen
Perhekeskustoiminnan työpaja
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

Oman elämän raiteilla!

Veturoinnissa valmennetut kokemusasiantuntijat toimivat nuorten tukena elämän muutostilanteissa. Nuoret aikuiset, joilla omakohtaista kokemusta lastensuojelusta Nuorelta nuorelle tapahtuvaa arjen ja vapaa-ajan toimintaa Yksilöllistä tukea ja kannustusta Mukavaa tekemistä Kahden kesken tai ryhmässä Kehittämis- ja vaikuttamistoimintaa Perheille, lähiverkostoille ja ammattilaisille suunnattu toiminta: esim. työpajoja nuorten kohtaamisesta ja tukemisesta Mitä Veturointi on?

Veturin kanssa Nuori saa ammatillisen tuen rinnalle Veturin tukea, kannustusta ja rohkaisua yksilöllisesti esimerkiksi arjen asioihin, vapaa-aikaan, tulevaisuuden pohdintoihin tai muihin hänelle tärkeisiin asioihin. n. 15-23-vuotiaille nuorille Toiminta-alue: Oulu ja lähiseutu & Turku ja lähiseutu Monenlaista tekemistä: liikuntaa Kahvittelua Yhdessä höpsöttelyä Tutustumista Käsitöitä Valokuvausta Pelailua Yhdessä ruuan laittoa ja syömistä Kotoa hakemista Käytännön asioiden hoitamista Opiskeluasioissa auttamista Viestittelyä ja tukea puhelimessa/ somessa Tukea, tekemistä ja ymmärrystä!

Toimintaa ja tapahtumia ryhmässä

Vaikuttamistoimintaa ja kokemusten jakamista

ymmärtää täysin mitä se on.” ”Hieno mahdollisuus tutustua toiseen huostaanoton kokeneeseen nuoreen, joka ymmärtää täysin mitä se on.” Mitä nuoret ovat saaneet, mikä on tärkeää? Monipuolista ja joustavaa nuoren tarpeista lähtevää toimintaa Ajatusten ja kokemusten jakaminen ja keskustelu Uudet ihmissuhteet/kaverit Vertaistuki ja positiivinen esimerkki Rohkaisu ja kannustus Kaveri asioiden hoitamiseen, ei aina ohjaajan kanssa Tuki ja tieto omiin asioihin toiselta nuorelta Kannustaminen hakemaan ja ottamaan vastaan apua ja tukea Kohdatuksi, nähdyksi ja ymmärretyksi tuleminen Itseluottamuksen ja oman arvon tunnon vahvistuminen Tekemistä ja hyvää oloa! Toimintaan osallistuvat nuoret ovat saaneet tukea, kannustusta, tekemistä ja tietoa itselleen tärkeisiin ja omaa toimintakykyä tukeviin asioihin  Oman elämän ja arjen hallinta vahvistuu, sosiaaliset verkostot laajenevat, omat voimavarat löytyvät, vahvistuvat ja tulevat käyttöön. Toiminta tukee nuorten hyvinvointia ja sosiaalista osallisuutta!

Näe ihminen parhaimmillaan! -Ensivaikutelmalla on iso merkitys -Kohdataan samalla tasolla, ei katsota yläpuolelta - Annetaan nuorelle mahdollisuus. Uskalletaan nähdä jokaisessa, mitä hän parhaimmillaan voisi olla.

Yhteystiedot www.autalasta.fi/veturointi Oulu Turku Mervi Väisänen Hanna Oikarinen Projektipäällikkö Projektisuunnittelija mervi.vaisanen@autalasta.fi hanna.oikarinen@autalasta.fi puh. 044 5629805 puh. 044 5620011 Niina Jääskeläinen Katuosoite: Kokemusohjaaja Perhetalo Heideken veturointi@autalasta.fi Sepänkatu 3 puh. 044 5629802 20700 Turku Anni Vaittinen Kokemusohjaaja veturointi@autalasta.fi Puh. 044 5629824 Katuosoite: Kumppanuuskeskus Kansankatu 53, 1 krs. 90100 Oulu www.autalasta.fi/veturointi