Typpihappo 60%.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Aineen yhtymistä happeen
Advertisements

Sama keho ja sama pää koko elämän
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Ongelmajätteet ja niiden käsittely
Ainearvojen hyödyntäminen torjunnassa
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
KEMIKAALIVALVONTA TYÖSUOJELUHALLINNOSSA 26. – Kemikaaliturvallisuuden ja riskienhallinnan valvonta käytännössä Työsuojeluinsinööri Timo Österberg.
MCMC ja BUGS. Jakauman approksimointi simuloinnilla  Poimitaan jakaumasta suuri määrä satunnaislukuja  Käytetään otoksen tunnuslukuja jakauman tunnuslukujen.
Myrkytystapaturmat.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Ympäristöterveys.
HARJOITUSTEHTÄVIÄ TkT Sakari Halmemies
Etsintäkuulutus Nuori nainen kadonnut « Etsimme nuorta naishenkilöä joka katosi Juhannuksena Mamba-klubilta yllättäen jättämättä mitään viestiä! » « Hän.
Virtuaaliset jäsenfunktiot tMyn1 Virtuaaliset jäsenfunktiot Virtuaalinen jäsenfunktio on esiteltävä monimuotoisessa kantaluokassa. Virtuaalisen jäsenfunktion.
IHMISEN BIOLOGIA: SOLU
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
SUORAVÄRIT.
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Kon Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!
15. Lämpöenergia luonnossa ja yhteiskunnassa
Metadata editor - rakenteen luonnos 1. TEHTÄVÄ 1) Järjestelmä lukee xml-dokumentin ja xml- skeeman sekä tarkistaa niiden validiuden 2) Järjestelmä lukee.
4. Hapan ja emäksinen Luetellaan
Valintarakenne valintarakenne alkaa aina kysymyksellä eli ehdolla ehto tarkoittaa, että muuttujan sisältöä verrataan toisen muuttujan sisältöön tai vakioon.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Kemikaalit ja työturvallisuus
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
Myrkytystapaturmat.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
KORROOSIONESTO SUUNNITTELULLA MT Korroosionestotekniikka
MIG-HITSAUKSEN ALKEET Aloita ohjelma. - Mig-hitsauksessa käytetään suojakaasua ja lisäainelankaa, jotka kone syöttää automaattisesti säädettyjen arvojen.
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi Sisäilman määritelmä Sisäilma on sisätiloissa hengitettävä ilma, jossa ilman perusosien lisäksi saattaa olla eri.
Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita.
Avain Kemia 2 | Luku 7 Useimpien epämetallioksidien vesiliuokset ovat happamia ja metallioksidien vesiliuokset ovat emäksisiä. Vetyionit aiheuttavat liuoksen.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Kemikaalit ja kiertotalous kommenttipuheenvuoro
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
Tiivistelmä 2. Laboratoriotyöskentely ja työturvallisuus
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
TURVAVARTTI Marras - Joulukuu 2014
Älyteknologialaitteiden toimivuuden edellytyksiä: matkapuhelinverkot ja sisätilakuuluvuus Helena Leppäkoski ja Ari Asp Tampereen Teknillinen Yliopisto.
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Kon Työstökoneiden käyttö
Keskustelua nikotiinituotteista
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Vaatteet vastuullisesti
Keskustelua nuuskasta
Päihteet Minna, elias ja kalle.
TUPAKKA KPL 23.
28. Sähkölaitteet tarvitsevat sähkövirtaa toimiakseen
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Kotitehtävät Mitkä kuusi (6) asiaa kuuluvat mielenterveyden käteen?
Henkilökohtaiset työ- ja suojavälineet
T Mitä kaikkea voidaan yhden käsityön avulla opettaa? Paita nimeltä
vesiohenteisella lakalla
IHOTTUMAT.
Kosmetiikan kemiaa Aino ja Miia 9F
UV (A,B ja C-säteily).
Ilmoita heti opettajalle vahingosta
Nuuska.
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
Orgaaniset materiaalit
KÄYTTÖTURVATIEDOTTEET
Kemikaalin tunnistustiedot
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
Esityksen transkriptio:

Typpihappo 60%

Typpihappo Typpihappo sisältää nimensä mukaisesti 60% typpihappoa joka on vaarallista kemikaalia. Typpihappo on ihmiselle ja ympäristölle vaarallista. Typpihappo on voimakkaasti syövyttävä kemikaali.

Käsittely/suojavälineet Kun typpihappoa käytetään on huolehdittava tarvittavista suojavälineistä. Typpihappoa käytettäessä on huolehdittava että työtiloissa on riittävä ilmanvaihto ja kemikaalia tulee käyttää tosi varovasti. Kemiakaalia käytettäessä tulee olla päällä henkilökohtainen suojavarustus. Jos tilassa missä kemikaalia käytetään on riittämätön ilman vaihto tulee käyttää sopivaa hengityssuojainta. On varottava aineen joutumista iholle, silmiin tai vaatteille ja työpisteen lähellä tulee olla silmienhuuhtelulaite ja hätäsuihku. Aine tulee eristää sytytyslähetistä ja tupakointi on kielletty ainetta käyttäessä.