Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Advertisements

OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Kakapo-projekti 2. väliesittely Esityksen rakenne ● Projektiorganisaatio ● Projektin taustaa ● Projektin tehtävä ● Tekninen toteutus ● Sovelluksen.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Luokan OneNote- muistikirjan luominen Anna Malinen.
Luokan OneNote - muistikirja Jatko Sisältö 1. Apuohjelma 2. Työpöytäversio ja synkronointi 3. Materiaalin lisääminen muistikirjaan (PDF, Powerpoint,
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
Mari Kontinen Martikanpellon koulu Joutseno
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
Opetusteknologian vastaus insinöörikoulutuksen matematiikan alkuopetuksen haasteisiin Kari Lehtonen Metropolia Ammattikorkeakoulu.
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
 ”Bring Your Own Device” – ”Tuo oma laitteesi”  Jokaisella oppilaalla henk.koht. laite  Käytössä kolme eri alustaa: › iOS ( iPad 3 Mini ) › Android.
OFFICE 365 PERUSTEET MATTI LÄHTEVÄNOJA, KUOPION KASVUN JA OPPIMISEN PALVELUALUE, KALLAVEDEN LUKIO.
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Reformi haltuun OKM.
Lukiolaisen itc.
JHKA 2.0 tilanne JHKA-työryhmän kokous JulkICT.
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Pelisuunnittelua Ryhmä 3.
Tietokanta (database) on kokoelma tietoja, jotka liittyvät tavalla tai toisella toisiinsa (esim. henkilö -> auto -> katsastus aika -> …) Tietokannan (relaatiomalli)
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
TAI-E1126 Taidekasvatusseminaari
Opeka-kyselyn tulokset
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Tervetuloa Innokylään
Valma Oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Missä mennään? Ryhmätöiden tilannekatsaus
PIENI PEREHDYTYSHARJOITUS
Aaltonen Petteri Laine Risto Nuutinen Ossi
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
Vastavalmistuneen puheenvuoro
Verkko-opetuksen käyttö opettajankoulutuksessa
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
PDPP.
<Hankkeen nimi>
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
Minna Busch, Teemu Joensuu
GDPR:n hyvää syksyn alkua
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Viestinnän työkalupakki
Palautteesta Eetu-Pekka Heikkinen.
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
Validointi vapaassa sivistystyössä
Ajanhallinta opiskelussa
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Oulun YLIOPISTON KIRJASTO
Kirjamessupäivystäjien perehdytys
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Esityksen transkriptio:

Edupalvelut.fi Matti Lähtevänoja, Kuopion kasvun ja oppimisen palvelualue, Kallaveden lukio

1. Vaihe ”sisälle pilveen” Mitä pilvipalvelut ovat? O365 paikka oppimisympäristökartalla OneDrive osuus Web -käyttö Kirjautuminen Liikkuminen pilven eri osien välillä Kansiot Kansioiden luonti Kansiokategoria Henkilökohtaiset (ei koskaan jaettavat) Koulutyöt Rakenteen selkeys auttaa tiedostojen löytymisessä Liikkuminen kansioiden välillä Kansioiden poisto Roskakori Tiedostot Tiedostojen tuominen kansioon omalta koneelta Tiedostojen tuominen omalle koneelle Tiedostojen poistaminen Resurssienhallinta useiden tiedostojen ja kansioiden käsittelyssä Motivointi! tikun korvaaja Tärkeää! yhteydet muihin pilvipalveluihin (samanlaisia toimintatapoja)

Sisälle pilveen Online –työkalujen käyttö Tallentaminen Poistuminen sovelluksesta Versiohistoria Jakaminen Tiedostojen jakaminen katsottavaksi tai muokattavaksi Sähköpostiviestin kautta Jaettu kanssani Kansioiden jakaminen työtilaksi (opettaja jakaa) Oppijat voivat palauttaa töitä kansioon Yhteiset ja henkilökohtaiset työtilat Oppijat voivat muokata yhteistä dokumenttia Jakamisen lopettaminen Jakamisen periytyminen Periytymisen katkaisu Kaikilla samat työkalut (myös Ipad) Työkaluja tuntien toteuttamiseen

Miten edetään? vaihe ”Sisälle pilveen” koulutus ryhmille vaihe ”Pedagogiset ratkaisut” Suoraan tarpeeseen (motivaatio valmiina) Tehokkain (opittu asia heti käytössä) Toteutetaan pienryhmissä tai ”vierihoitona” (aineryhmät, luokkatasot…) Aiheet Oppijoiden kanssa toimiminen Mobiililaitteet Yhteistyö tiedostojen ja kansioiden välityksellä Kommunikointi esim. kommenttien kautta Arviointi Korjausmerkinnät ja kommentit Palautteet Työpöytätyökalut Office omalle koneelle Sovellukset kännykkään ja tableteille Office omalla koneella ja pilvessä käytetään pilvessä olevia tiedostoja sekä online että paikallisilla sovelluksilla Sujuva siirtyminen sovelluksesta toiseen OneNote! Oppimisen monitoimityökalu vaihe sivustot

Huomioita ohjauksesta (1. vaihe) Tiedostojen ja kansioiden jakaminen Kansiokategoriat -> henkilökohtaiset kansiot ja työkansiot erillään juuresta alkaen Ei jaeta vääriä tiedostoja ja kansioita Selkeän rakenteen avulla tiedostot on helppo löytää Tiedostojen ja kansioiden jakamisen vaihtoehdot Ymmärretään ero jakamisessa vain katseltavaksi tai muokattavaksi Mikä ero on tiedoston ja kansion jakamisella? Jakamisen periytyminen alikansioihin Ei liikaa asioita kerralla! Toteutetaan ennestään tuttuja asioita pilvipalvelussa Ei heti kaikkia ominaisuuksia käyttöön Usein toimivat asiat ovat yksinkertaisia

Mitä pedagogisia käytänteitä? Tunnilla esiteltävä aineisto heti saatavilla laitteesta riippumatta Tunnilla käytävien asioiden muistiinpanot ja tehtävät jaetaan pilvipalvelun kautta (mm. laskuesimerkit) Usein työkaluna OneNote (mahdollistaa tableteilla tai piirtoalustalla käsin kirjoittamisen) Mahdollisuus kommentointiin OneNote työkirjana Töiden ohjeet ja palautukset OneDrivessa Oppijat rakentavat yhdessä esitystä Kotitehtävälistat Koearkisto ja sapluunat

Mistä löytyy tietoa? https://support.office.com/fi-fi/learn/office365-for-business http://edu.turku.fi/tvt/tekniikka/o365/skydrive.html