LAAJENNETTU TÄHTIARVIOINTI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvässä seurassa on ilo liikkua! ® TUOMARIPALAVERI ”SÄÄNTÖPRIIFFI”
Advertisements

Alkupyöritykset PÄÄ - kierrot, iso laaja kaari, KASIT HARTIAT
Selkä suoraksi Suomi TM
VIRIKKEITÄ VESIJUMPAN OHJAAJILLE
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Harjoituksia Jäähalliin
Millainen esiintyjä? Luotettava Innostunut Väsynyt Ujo Avoin Kyllästynyt Osaava Epävarma Eloisa.
Helsingin yliopisto Ilona Tanskanen Ammattikorkeakouluasetuksen mukaan opiskelijan on tutkintoa varten kirjoitettava opinnäytetyönsä alalta.
© T 2 O Consulting Oy Liiketoiminnan tasapainoinen kehittäminen T 2 O Consulting Oy Juhani Pylkkänen Maj-Britt Rytkönen.
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Puheviestintä 2 Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka.
MINIT, SILMUT, ALUEDEBYTANTIT, ALUENOVIISIT, ALUEJUNIORIT JA TAITAJAT (AIKUISET)
Hanna Nieminen Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus 1 Kävelyn havainnointi Perustuu kliinisessä työssä observointiin, joka on aistinvaraista.
Yleistä arvostelusta Kristiina Leinonen (osa materiaalista Ulla Lucenius)
Lisää teksti N = TYÖPAIKKASELVITYKSEN ESIKYSELY 2016 Sauvon kunta N = 91 Sähköpostikutsuihin N = 76 / 132 (58%)
2/2009 Nordplus Info /2009 Nordplus Korkeakoulutus - Päämäärät Edistää korkeakoulujen verkottumista, kokemusten, hyvien käytänteiden.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
Arkipäivän automaatiota ja robotiikkaa
LAJILÄMMITTELY Liikkuvuusliikkeet x5/puoli:
Erikoisluokkatoiminta
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Taustatietoa Kysely avoinna sivuilla
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Verotuksen perusteet – Matkat
Verotuksen perusteet – Matkat
AKROBATIAVOIMISTELU Kansallinen tuomarikoulutus Taiteellisuustuomari I-taso
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
Millainen esiintyjä? Luotettava Kyllästynyt Innostunut Osaava Väsynyt
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
LUISTELUN JA KIEKONHALLINNAN PERUSTEET
Sopivaa verryttelyä koulutunneille
LEIJONAKIEKKOKOULU Ryhmätehtävä.
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Kati Rantonen p
Elintavat, terveyskäyttäytyminen
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Q-TASK.
FYYSISET tekijät jalkapallossa
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Selkä suoraksi Suomi TM
Pelaajien kehitysvaiheet
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Tavoite- ja kehityskeskustelut prosessina, syksyllä 2014
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Suunnistustehtävien muokkaus eri tasoryhmille
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa –hanke Pohjois-Kymen Kasvu ry
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
Opetusharjoittelun valtakunnallinen opiskelijapalaute Yksilöllisyyden huomioon ottaminen opetuksessa Hämeenlinna Marita Kontoniemi.
Metallurgian seminaari
Muokattu Soili Fabritiuksen materiaalista
Ketterien kokeilujen puinti
Valmentajien terveiset
Move! ennakkotunti Tämä on pohja, jota voi muokata itselle ja ryhmälle sopivaksi. Itse olen vaihdellut kysymyksiä, lisännyt kuvia, lyhentänyt tekstejä.
MEIDÄN MAALIVAHTIPELI KANSAIVÄLISELLÄ TASOLLA
Hinnat (touko- ja elokuu 2019)
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Seisomatyö.
Research Data Management Agents
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Luonnontiedeaiheinen projekti
Esityksen transkriptio:

LAAJENNETTU TÄHTIARVIOINTI MINIT, SILMUT, ALUEDEBYTANTIT, ALUENOVIISIT, ALUEJUNIORIT JA TAITAJAT (AIKUISET) LAAJENNETTU TÄHTIARVIOINTI

Laajennettu Tähtiarviointi Kilpailussa/tapahtumassa 2-3 tuomaria Lomake –Laajennettu tähtiarviointi, 1-8 tähteä Perusluistelu Askeleet, liu’ut ja siirtymiset Hypyt: laatu Hypyt: vaikeus ja monipuolisuus Piruetit: laatu Piruetit: vaikeus ja monipuolisuus Esittäminen ja suoritusvarmuus Musiikkiin luistelu

Arviointi Tuomarit arvioivat kaikki 8 osiota ensisijaisesti laadun perusteella (paitsi hyppyjen ja piruettien vaikeus) Tähtiä annetaan yhdestä kahdeksaan * hyvä yritys ** osittain hallinnassa *** lähes hallinnassa **** sujuva ***** hyvä ****** erittäin hyvä ******* upea ******** loistelias Asteikko ei ole absoluuttinen vaan suoritusta arvioidaan suhteessa sarjan taitotasoon. Esim. hyvä B-silmu voi saada 8 tähteä.

Vähennykset Vähennykset, tuomareiden enemmistöpäätös Aikavähennys -0,5 pistettä/5 s Vähennys liu’uista -0,5 pistettä/liuku Pukuvähennys -0,5 pistettä Kilpailuasu ei saa olla urheiluun sopimattomalla tavalla paljastava. Ihokangasta ja läpinäkyviä materiaaleja on käytettävä rajoitetusti. Lisävarusteiden käyttö on kielletty. Asun on oltava hillitty, tyylikäs ja urheilukilpailuun sopiva.

Tähtiarvioinnissa arvioidaan ensisijaisesti suoritusten laatua (paitsi hyppyjen ja piruettien vaikeus ja monipuolisuus).

Tulokset Kustakin arvioitavasta osiosta lasketaan tähtikeskiarvo Osioiden keskiarvot lasketaan yhteen Eniten tähtiä saanut luistelija on voittaja Tasatilanteessa luistelija, jolla on enemmän pisteitä perusluistelusta voittaa, jos edelleen tasatilanne esittämisen ja suoritusvarmuuden pisteet ratkaisevat, jos edelleen tasatilanne –luistelijat sijoittuvat samalle sijalle.

Tulokset Tulosten julkistus kaikkien sijoitukset esille tulosjärjestyksessä alle 10 osall.3 parasta palkitaan ja muut saavat sijoituksen Yli 10 osall.3 parasta palkitaan ja muut saavat sijoituksen suositus: 3 erikoismainintaa Yli 25 osall.3 parasta palkitaan ja muut saavat sijoituksen suositus: 5 erikoismainintaa

Osa-alueiden kuvaukset 1. Perusluistelu tasapainon säilyttäminen ja painonsiirtojen hallitseminen polvien rytmikäs joustaminen äänetön ja sujuva liuku puhtaat potkut, kaaret ja käännökset kyky kiihdyttää ja hiljentää vauhtia taito luistella molempiin suuntiin taito luistella yhdellä jalalla

2. Askeleet, liu’ut ja siirtymiset askelsarjan/askelten laatu, monipuolisuus ja sujuvuus (hyvä tempo, askeleiden ja käännösten puhtaus, askeleet musiikin mukaan, vaivaton liikehdintä, vartalon kannatus ja hallinta) siirtymisten vaihtelevuus, vaikeus, monimuotoisuus ja laatu liukujen laatu (puhdas kaari, hyvä asento)

3. Hypyt vaikeus ja monipuolisuus hyppyjen kierrosten määrä (vertaa yksöis/kaksoishypyt) hyppyjen vaikeusaste (vertaa 2S/2F) onko ohjelmassa yhdistelmiä/sarjoja? monipuolinen hyppyvalikoima (A, S, T, Lo, F, Lz) ko. sarjan hyppyvaatimukset

4. Hypyt laatu Laatu kaikissa hypyn NELJÄSSÄ vaiheissa: valmistautuminen, ponnistus, ilmalento, alastulo vaikea tai luova lähtö hypyn korkeus ja pituus, hallittu ilmalentoasento varma alastulo F/Lz lähtökaaren puhtaus vajaat hypyt hyppy-yhdistelmien ja -sarjojen rytmi elementti suoritettu musiikin mukaan

5. Piruetit vaikeus ja monipuolisuus Monipuolinen piruettivalikoima Onko ohjelmassa jalanvaihtopiruetteja vai pelkästään yhden jalan piruetteja? Onko käytetty kaikkia perusasentoja? (vaaka, istuma, seisoma) Onko esim. lentävää piruettia? Onko variaatioasentoja/kaarenvaihtoa? ko. sarjan piruettivaatimukset

6. Piruetit laatu selkeät ja laadukkaat perusasennot (vaaka, istuma, seisoma) puhdas ja paikallaan pysyvä pyöriminen nopea pyörimisvauhti kierrosmäärä elementti suoritettu musiikin mukaan

7. Esittäminen ja suoritusvarmuus Ryhti ja vartalon ja käsien kannatus liikkeiden ja vartalon monipuolinen käyttäminen liikkeiden ja vartalon linjojen selkeys tyyli ja yksilöllisyys / persoonallisuus luistelijan kontakti katsojaan Onnistuiko luistelija päivän suorituksessaan?

8. Musiikkiin luistelu vaivattomat liikkeet musiikin tahtiin musiikin tyylin, luonteen ja rytmin ilmaisu taito tuoda esiin musiikin vivahteita

KIITOS teille mielenkiinnosta ja tsemppiä kisoihin!