Meitä on moneksi – mutta niin on suhteita työhönkin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalimenot ja rahoitus 2010
Advertisements

Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Palkkatuki.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.
Mitä se on ja mitä se ei ole
VAMMAISTEN TYÖLLISTYMISEN HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET
Suomen kansantalous 2010-luvulla Juhana Vartiainen Valtion taloudellinen tutkimuskeskus.
Hyvinvointi.
Kela tukemassa vajaakuntoisen nuoren opintoja
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Kelan palvelut Pia Kankare
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
- työmarkkinoista, palkoista ja palkkaneuvotteluista
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Osa-aikatyö Lahti [pvm] [Alatunniste]. Osa-aikatyö lukuina Osa-aikaisten palkansaajien määrä kasvanut yli 60 % viimeisen 15 vuoden aikana Nyt.
Perustulo ja työmarkkinat Ruurik Holm Työn vaihtosuhde  Työn vaihtosuhde käsitteenä viittaa työpanoksen ja työstä saatavien palkkioiden suhteeseen.
Köyhyys ja t Osallistava sosiaaliturva ja perusoikeudet
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Työn ja työsuhteiden muutos
Sosiaalinen kuntoutus
Steriloinnit 2012 Anna Heino & Mika Gissler.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
Osallisuus ja työllistyminen
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2009 Esa Arajärvi, Nina Knape.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
©TNS 2013 Finder Sivustolla kävijöiden profiilikuvaus Elokuu 2013.
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
TYÖVOIMA JA TYÖPAIKAT vuotiaan väestön työllisyysaste (%) Helsingissä peruspiireittäin Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2.
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
Yrittäjien lakisääteinen eläketurva – työurat, työtulot ja rahoitus Eeva Poutiainen, Juha Knuuti ja Janne Salonen.
Mikä on todellinen työttömyystilanne Suomessa?
Sosiaalimenot ja rahoitus 2014 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 2/2016. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Helsinki Kaija Ray SUJUVAT SIIRTYMÄT – OHJAUKSEN TEEMASEMINAARI Osatyökykyisyys osana koulutusta ja työllistymisen tukemista.
”Miten kaikki mukaan” Pilvi Torsti Työministerin erityisavustaja
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
Työllisyys ja työsskäynti
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Hannele Tanhua & Sirkka Kiuru
Alla on katkelma pääministeri Juha Sipilän hallituksen ohjelmasta keväältä Julkisen talouden tasapainottaminen käynnistetään välittömästi. Suomen.
Toimitusjohtaja Pasi Holm, PTT Pellervon Päivä Helsinki
TYÖEHTOSOPIMUS JA TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Eläke ansiopäiväraha-ajalta
Työllisyys ja työttömyys.
Työllisten määrän muutos työssäkäyntialueittain 2014–2015
Kotihoidon asiakkaat marraskuussa 2015
Työttömyys Työvoima = 15-74v. työlliset ja työttömät henkilöt
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Pellervon Päivä 2007 Talousennusteet –
Työllisten määrän muutos työssäkäyntialueittain 2014–2015
1 Sosiaalihuollon työllistymistä tukevan toiminnan ja työtoiminnan lainsäädännön ja palvelujärjestelmän uudistus Eveliina Pöyhönen.
O0525KO TYÖIKÄISTEN KUNTOUTUS JA KUNTOUTUSOHJAUS
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Työn vuoro – esitysten pääkohdat
Työllisyysaste kunnan asukasluvun mukaan 2016
Osatyökykyinen työntekijä ─ uudelleensijoitus tehokkaana ratkaisuna yhteiskunnan rakennemuutoksissa Mari Karttunen Sanna Pitkäranta.
Työllisten määrän muutos työssäkäyntialueittain 2015–2016
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
Työllisyysaste kunnan asukasluvun mukaan 2016
Kuntouttava työtoiminta ja työllistetyt Sauvon kunnassa
Työllisyysaste kunnittain 2000–2017
Työllisyysaste kunnan asukasluvun mukaan 2017
Asumistuki ja toimeentulotuki
TEHTÄVÄ s . 95.
Esityksen transkriptio:

Meitä on moneksi – mutta niin on suhteita työhönkin Työssäkäyviä Yrittäjiä Opiskelijoita Työharjoittelijoita Työnhakijoita Työttömiä Pitkäaikaistyöttömiä Vajaakuntoisia Vaikeasti työllistyviä Osatyökykyisiä Työrajoitteisia Aktivointiehtoisia Kuntouttavassa työssä tai työtoiminnassa käyviä Työtoimintaan ja avotyötoimintaan osallistuvia Työllistettäviä Velvoitetyöllistettäviä Vapaaehtoistyötä tekeviä Palkka Opintoetuus Työmarkkinatuki Työttömyyskorvaus Toimeentulotuki Kuntoutusraha Työosuusraha Ylläpitokorvaus Matkakustannusten korvaus Päiväraha Soviteltu päiväraha Eläke Ja näiden eri yhdistelmiä täydennettynä muulla sosiaaliturvalla esim. asumistuki Yleisin yhdistelmä: työmarkkinatuki, ylläpitokorvaus, asumistuki ja toimeentulotuki Työssäkäyvä; koko- tai osa-aikatyö, pätkä- ja silpputyö, tukityö, ylempi toimihenkilö, palkansaaja Yrittäjä; koko- tai osa-aikainen, ammatinharjoittaja Opiskelija; koko- tai osa-aikainen, omaehtoinen, valmentava ja ammatillinen työvoimapoliittinen, oppisopimus jne Työnhakija; työtön, eläkkeellä, työssä oleva, koululainen, opiskelija Työtön; pitkäaikaistyötön, muutosturvan piiriin kuuluva – suunnitelmat; työllistymissuunnitelma, aktivointisuunnitelma, kotoutumissuunnitelma Suojatyöstäkin puhutaan vaikkei sitä käsitteenä enää lainsäädännössä ole Vika, haitta tai vamma määrittelee sen että minkä lain perusteella osallistuu työtoimintaan/kuntouttavaan työhön Palkka – bonukset ja muut edut puuttuu listalta, 9 euron orjatyö?, matalapalkka-alan osa-aikatyössä palkalla ei elä HUOM! Palkka/etuus/korvaus – ei aina suhteessa työpanokseen, esim. kehitysvammaisten avotyö Mitä lähempänä ”oikeampaa” työtä, sitä kannustavampi tulisi järjestelmän olla – kannustinloukkujen purkaminen välttämätöntä 23.4.2012 Hilkka Halonen, toimitusjohtaja, Meri-Lapin työhönvalmennussäätiö

Tekemätöntä työtä riittää? – Tarvitaanko tekijöitä? Työllisyysaste – lisää työvuosia alkuun, keskelle ja loppuun, pohjoismainen hyvinvointivaltiomalli edellyttää korkeaa työllisyysastetta Väestöllisen huoltosuhteen haasteet Ikääntymisestä aiheutuva palvelutarpeen kasvu – lisää käsipareja Työvoimapula? Osatyökykyisen työpanosta tarvitaan? Haasteet; pätkä- ja silpputyöllä vaikea elää, sosiaaliturvan ja palkan yhteensovittaminen, työelämän joustot jne. Hyvinvointi syntyy työstä – niin yksilön kuin yhteisönkin Työllisyysaste – hyvinvointivaltio edellyttää 75 % työllisyysastetta, enemmänkin? Huoltosuhteesta – ylittää 120 joissain kunnissa muutaman vuoden päästä Helmikuun työttömyysaste 7,7 prosenttia Työllisiä oli vuoden 2012 helmikuussa 2458000, mikä oli 32000 enemmän kuin vuotta aiemmin (virhemarginaali ± 30000). Työllisiä miehiä oli 7000 ja naisia 26000 enemmän kuin edellisen vuoden helmikuussa. Työllisten määrä kasvoi yksityisellä sektorilla mutta väheni julkisella sektorilla. Sekä palkansaajien että yrittäjien määrät kasvoivat. Työllisyysaste eli työllisten osuus 1564-vuotiaista oli helmikuussa 68,0 prosenttia, mikä oli 0,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli 68,9 prosenttia. Naisten työllisyysaste nousi edellisen vuoden helmikuusta 1,5 prosenttiyksikköä 67,6 prosenttiin ja miesten 0,2 prosenttiyksikköä 68,4 prosenttiin. Huoltosuhde heikkenee merkittävästi - joissain kunnissa tämän vuosikymmenen lopulla 100 työssäkäyvää kohti 120 ei työssäkäyvää Hallitusohjelmatavoitteet: vaalikauden loppuun mennessä 72 % työllisyysaste, ja työttömyys n. 5 %:n tasolle Työvoimapula: ennustettu ennenkin, kuten myös nyt, ja alakohtaista onkin, Juhana Vartiaisen, VATTin ylijohtajan, mukaan sitä ei tule Osatyökykyinen = vajaakuntoinen, pitkäaikaistyötön, vammainen, vajaan työpanoksen antava Sotien jälkeen monissa maissa oli ankara työvoimapula, ja sen vuoksi sotavammaisten kuntouttaminen työkykyisiksi oli tärkeää. Myös Suomessa talvi- ja jatkosodan invalidien kysymys toi valtion aivan uudella tavalla invalidihuollon ja sitä kautta kuntoutuksen organisoijaksi. Tämä oli sysäys siihen, että vakiintuneempi kuntoutus käynnistyi ja laajeni. Maalarit, kellosepät, puusepät, hierojat jne – Invalidisäätiö, Kauniaisten toipilaskoti jne Haasteet; Kannustinloukut todellisia, matalapalkka-alan pätkä ja silpputyöllä ei elä, päiväraha sovitellaan, säännöllisesti maksettavien sosiaaliturvaetuuksien maksatus katkeaa lyhyen työsuhteen vastaanottamiseen Vastikkeeton sosiaaliturva vahingollinen erityisesti nuorille 23.4.2012 Hilkka Halonen, toimitusjohtaja, Meri-Lapin työhönvalmennussäätiö