Kouluyhteistyötä Euroopassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Eurooppalainen kielitaidon arviointi- ja testausjärjestö
Advertisements

Euroopan unioni Viivi Similä 3A.
Vanhuuseläkeiät EU maissa sekä Islannissa, Norjassa ja Sveitsissä 2011
Euroopan Unioni: Huippukokous Ministerineuvosto Komissio
Kansainvälinen yhteistyö.
JanakkalaTiina Sarisalmi Kansainvälinen toiminta osana opetussuunnitelmaa ja koulutyötä.
Johdatus eTwinningiin. eTwinningin toiminta-ajatus.
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
1 TIETOJA HAKIJAMAISTA SAK STTK AKAVA SAK STTK AKAVA 2002 HAKIJAMAIDEN HINTATASO JA TULOTASO SUHTEESSA EU-MAIDEN KESKIMÄÄRÄISEEN VUONNA 1998/1999.
Anna-Kaisa Mustaparta Opetusneuvos Opetushallitus
Small World - Big World Tavoitteena kouluhyvinvoinnin lisääminen – teoreettisena viitekehyksenä Päivi Hamaruksen Vaakamalli Vaihdetaan kiusaamiseen puuttumisen.
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
Turun Kielitivolin koulutusristeily
Euroopan Unionin historia
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Eures-palvelut Lapin työ- ja elinkeinotoimistO
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
ETwinning Mikä eTwinning on? Komission hanke, jolla halutaan antaa mahdollisimman monille oppilaille mahdollisuus tutustua ja työskennellä.
* Saksa, Neustadt * Norja, Oslo * Suomi, Lumijoki * Suomi, Siilinjärvi * Liettua, Pagegiai * Espanja, Villaviciosa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi eTwinning Yrjö Hyötyniemi Opetushallitus
Tytöt teknologian taitajiksi
Venäjä Viennin keskeinen panostusalue. Toiminnan painopiste jakelutien rakentaminen. Panostusalueet Pietari, Moskova, muut miljoonakaupungit. Kohderyhmänä:
-Suomen vanhin aluetoimisto Brysselissä -jatkuva toiminta perustamisesta - tunnettu aluetoimisto Brysselissä.
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Vaihdossa olleet opiskelijat vuonna 2013 (Eurooppa) 1 – 10 vaihto-opisk. 11 – 30.
Maailman ja Suomen talouden kehitys
Suomalaisten lukutaito eurooppalaisessa kontekstissa Sari Sulkunen Jyväskylän yliopisto Lukutaito maailmalla, Euroopassa ja.
Erasmus-sopimusten laatiminen Päivitetty
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Mobility Tool+ Raportointikoulutus Erasmus+ yleissivistävän koulutuksen KA1 –hankkeille
Ready Study Go Around Europe! RSGAE Projektin esittely.
EUROOPPALAISUUS JA EUROOPAN UNIONI YH 4 EU nykyään.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
YHTEISKUNTAOPPIA EUROOPAN UNIONI. KOLME YHTEISÖÄ 1. Euroopan hiili- ja teräsyhteisö (1951) 2. Euroopan talousyhteisö (1957) 3. Euroopan atomienergiayhteisö.
Opitaan yhdessä  Nordplus Junior ohjelmassa vahvistetaan pohjoismaisten ja balttialaisten koulujen yhteistyötä ja verkostoitumista. Laatu, luovuus ja.
Maailman ja Suomen talouden kehitys Suomea koskevia suhdanne-ennusteita *) Suomen Pankki, Euroopan komissio, OECD ja IMF raportoivat yhdenmukaistetun.
Vanhempien mielipiteitä
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
COMENIUS Ohjelman avulla tuetaan eurooppalaisten koulujen yhteistyötä ja niiden välistä oppilas- ja henkilökuntavaihtoa. Ohjelman tavoitteena on auttaa.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kuinka toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia?
ETwinning eTwinning on Euroopan komission vuonna 2005 perustama ohjelma, joka kuuluu Erasmus+ -ohjelmaan. eTwinning on eurooppalaisten opettajien yhteistyöfoorumi.
KPL 19 Afrikan rikkaudet jaetaan
Alueiden Eurooppa.
Kansainvälinen Varia tsemppiä tulevaan syksyyn!
30 kuukautta 7 milj. euroa visio oppimisaihioiden käytöstä
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
Kohtaamisia pelimaailmassa
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Tiimijaksolla Turun Lyseon lukiossa
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
MEP-PAIKKAJAKO MAITTAIN
10 EU-maan liput kuva-arvoituksena
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Talouskasvu jakaantuu epäyhtenäisesti myös vuonna 2017
Tutustu intraan:  opiskelu opiskelijapalvelut
ICCS 2016: aihealue ICCS tutkimuksen aihealue: yhteiskunnan rakenteista ekologisuuteen ja moraaliin Opetussuunnitelman perusteiden mukaan tutkimuksen.
Maailman ja Suomen talouden kehitys
Suuri laajentuminen: idän ja lännen yhdistyminen
Hanna Karlsson / Hanna Karlsson /
Turun kv-toimintamalli ja Askel Eurooppaan -hanke
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
Euroopan parlamentti – kansalaisten ääni
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Go international! Vaihtoinfopäivä
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

Kouluyhteistyötä Euroopassa

Mitä se on? eTwinning käynnistyi vuonna 2005 Euroopan komission eLearning-ohjelman päähankkeena. Vuodesta 2014 se on ollut kiinteä osa EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelmaa Erasmus+. Sen keskustukipalvelua ylläpitää European Schoolnet, 31 Euroopan opetusministeriön yhteishanke, joka kehittää koulujen, opettajien ja koululaisten oppimista joka puolella Eurooppaa. Kansallisella tasolla eTwinningiä tukee 37 kansallista tukipalvelua.

Yli 400 000 aktiivista opettajaa Noin 52 ooo projektia 32 Euroopan maata + 6 eTwinningPlus -maata Jokaisessa maassa kansallinen tukipalvelu (NSS) Brysselissä European Schoolnetin koordinoima keskustukipalvelu (CSS)

http://www.youtube.com/watch?v=Fj58uA4cjrQ

Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Turkki, Tsekki, Unkari ja Viro sekä Armenia, Azerbaidžan, Georgia, Moldova,Ukraina ja Tunisia.

Uusi opetussuunnitelma? ”Oppilaat saavat kokemuksia ja harjoittelevat tvt:n käyttämistä vuorovaikutuksessa ja verkostoitumisessa.” ”Oppilaat saavat perusopetuksen aikana kokemuksia tvt:n käytöstä myös kansainvälisessä vuorovaikutuksessa.” s. 23 http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_opetussuunnitelman_perusteet_2014.pdf

” Heille järjestetään mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön ja erilaisten toimintatapojen ja kulttuurien vertailuun. ” ” Oppilaita rohkaistaan itsensä ilmaisemiseen vähäiselläkin kielitaidolla. ” ” Oppilaat saavat kokemuksia tieto- ja viestintäteknologian käyttämisestä vuorovaikutuksessa koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa myös kansainvälisissä yhteyksissä. ” s. 155-156 http://www.oph.fi/download/163777_perusopetuksen_opetussuunnitelman_perusteet_2014.pdf

Sisällöllisesti avointa, opettaja ja oppilaat päättävät! Ainekohtaista tai ainerajat ylittävää Kahden tai useamman koulun välillä Myös osana muuta kansainvälistä ohjelmaa Ei mitään raskasta projektinhallintaa

Projekti voidaan toteuttaa vaikka miten! Tulosten dokumentointi ja jako tietotekniikkaa hyödyntäen. Myös muita tapoja! Koululla eri ihmisillä eri taitoja: Yhteistyössä on voimaa!

Esimerkkejä projektien teemoista biologia ja maantieto (maiden luonnonolosuhteet ja kasvisto, oma asuin - ja koulukaupunki ympäristöineen) historia (maiden historian eri vaiheiden vertailu) musiikki (kansanmusiikkiperinne, suosikkimusiikki, säveltäjät) kotitalous (kansallis- ja perinneruoat, ruokalajit eri puolella maata, oppilaiden suosikkiruoat, raaka-aineiden vertailu) liikunta (kansallispelit ja -lajit, oppilaiden omat harrastukset) kuvataiteet (maalarit, taiteilijat, tekniikat), teemoittainen piirustusten vaihto maiden kesken) uskonto (uskonnolliset juhlat ja perinteet, tavat)

Tavoitteet Luoda mielenkiintoinen oppimisympäristö opettajille ja oppilaille Luoda eurooppalainen pedagoginen verkosto Tarjota mahdollisuus ammatilliseen kehittymiseen Tuoda tieto- ja viestintätekniikka osaksi jokapäiväistä opetusta.

Mitä koulu saa? Ilmaisen työkalun opettajien käyttöön Valtavasti kontakteja ympäri Eurooppaa Ilmaista koulutusta opettajille Näkyvyyttä Suomessa ja Euroopassa Verkkosivulle hankkeen logon Tyytyväisiä opettajia ja oppilaita!

Mitä opettaja saa? Kansainvälisen toiminnan ulottuvuudeksi opetukseen Tuttavia ympäri Eurooppaa Mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti Työpajoja ja seminaareja kotimaassa ja muualla Euroopassa Motivoituneita ja iloisia oppilaita

Mitä oppilas saa? Elämyksiä ja kokemuksia TVT-taitoja Mahdollisuuden käyttää vieraita kieliä Työkaluja tulevaan elämäänsä Uusia kontakteja ja ystäviä

Kolmiportainen sivusto Kaikille avoin eTwinning-portaali Valtavasti tietoa, ideoita ja materiaalia Ei vaadi rekisteröitymistä eTwinningLive Opettajan käytössä rekisteröitymisen jälkeen Sisältää mm. kumppaninhakutyökalun Twinspace Projektin työskentely-ympäristö

Tehokkaita apuvälineita verkossa Valmiita projekti-ideoita ja –linkkejä Pedagogisia malleja Partnerinhaku Verkkotyökaluja Projektialusta

eTwinningin pakit Valmiita projektisuunnitelmia Ohjaavat ja tukevat opettajaa projektin alusta loppuun Kaikille ikäryhmille, oppiaineille ja aikaväleille Sopivat erinomaisesti vasta-alkajille!

eTwinningin moduulit Pieniä, lyhytkestoisia harjoituksia Projektin alkuun tai osaksi sitä Eri lajeja ”jäänsärkijät kulttuurinen tiedostaminen luovuus verkkotyökalut

Galleria Esittelee onnistuneita eTwinning-projekteja Konkreettisia esimerkkejä Opettajien kokemuksia Miten on tehty yhteistyötä Mitä se on antanut oppilaille ja opettajalle Millaisia haasteita on kohdattu

Twinspace Jokaisella oma käyttäjätunnus ja salasana Sisältää varta vasten kouluyhteistyöhön tarkoitettuja välineitä kommunikointiin suunnitteluun ajanhallintaan ryhmähengen luomiseen

Miten liikkeelle? Rekisteröidy Etsi ja löydä kumppani(t) Suunnittele yhteistyötä Rekisteröi projekti Toteuta projekti Jos haluat: Raportoi työstä projektipäiväkirjassa Hae laatumerkkiä ja osallistu kilpailuihin

Kiitos!