ASPA-ryhmän kuulumiset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Advertisements

LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
INFOA ABEILLE.
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Maikki Naarala Rehtorin kanslia
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ammattikorkeakoulujen aikuiskoulutuksen ja ylempien AMK-tutkintojen yhteishaku Outi Kivipelto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Usein kysyttyjä kysymyksiä Miten työkokemus huomioidaan pisteytyksessä? -Työkokemuspisteet huomioidaan vasta lopullisessa valinnassa, ei siis esivalintavaiheessa.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
LVI: luku-vuosi-ilmoittautumispalvelu – Uusi opinto-oikeus KSHJ:sta 1. Ei muita opinto-oikeuksia Lisäksi vanha opinto-oikeus/oikeudet – 2. Vanha opinto-oikeus.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Tuloskirjeen yhteispostitus Opintopolun pääkäyttäjät Janne Santala.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Vanhempainillan ohjelma
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Lukukausimaksuihin liittyvä
Erilaisia vaihtoehtoja….
OILI-palvelun tilanne
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
Opintopolku – tilannekatsaus
Opintopolku
Mukaan Finnaan - liittymisprosessin vaiheet
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
ASPA kuulumiset Yhteishaun kevät 2017 tuloskirjeet – valmiit
Opintopolku-palaveri
Opintopolku
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Korkeakoulujen yhteishaun prosessi keväällä 2015
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Opintopolku-info
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Kehittämishankkeista Virtaa ja Synergiaa
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Opintopolku-info
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Lukiolaisen jatko-opinnot
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
Opintopolku-info
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

ASPA-ryhmän kuulumiset 14.9.2017

Syksyn yhteishaun tuloskirjeet Syksyn yhteishaun tuloskirjeisiin ei ole tulossa muutoksia verrattuna viime kevään tuloskirjeisiin. Korkeakouluilta on tullut seuraavia toiveita tulostaulukkoon: ensikertalaisten sekä muiden mahdollisten hakijaryhmien alimmat pisterajat jonoittain näkyviin jonokohtaiset hylkäyssyyt näkyviin Toiveita ei toteuteta syksyn kirjeisiin, mutta pohditaan tulevan kevään tuloskirjeisiin.

Valintakokeen erityisjärjestelyohjeen päivitys Ohjeeseen on tehty muutoksia oikeuskanslerin viraston päätöksen pohjalta (case Turun yliopisto). Ohjeeseen on lisätty, miten hakijan tulee toimia ja miten hän voi hakea oikaisua, jos hän on tyytymätön ilmoitettuihin järjestelyihin. Ohjeessa on korostettu sitä, että perustelujen tulee olla yhdenmukaiset ilmoituksessa hakijalle, muussa viestinnässä ja päätöksessä. Lisätty myös, että voidaan tehdä itseoikaisu, jos hakija esittää esim. lisätietoja erityisjärjestelyjen tarpeeseen liittyen ennen valintakoetta. Muistutettu virkailijoita pyytämään hakemukseen/liitteisiin täydennyksiä, mikäli niissä esiintyy puutteita.

Muukalaispassi henkilöllisyyden todentamisessa Timo Syrjälä (ASPA-ryhmän lakimies) on selvittänyt miten muut viranomaiset hyväksyvät muukalaispassin. Selvityksen pohjalta voidaan suositella, että muukalaispassi hyväksytään henkilöllisyyden todentamisessa, vaikka siinä olisi merkintä, että henkilön henkilöllisyyttä ei olla pystytty varmistamaan. Jos myöhemmin osoittautuu, että asiakirja ei ole oikea, asia siirtyy rikoslain puolelle.

Jos hakija ottaa paikan vastaan ja ilmoittautuu korkeakouluun, mutta ei maksa lukuvuosimaksua. Opiskeluoikeuden peruminen on juridisesti hankala asia. Jos korkeakoulu määrää, että opiskelijan pitää suorittaa lkv-maksu ennen ilmoittautumista, ilmoittautumista ei ole tehty oikealla tavalla, jos opiskelija ei ole maksanut ensin lkv-maksua. Näin ilmoittautuminen voidaan mitätöidä. Hakijalle pitää ilmoittaa selvästi, että ilmoittautuminen edellyttää lkv-maksun maksamista. Ilmoittautumismerkintä poistetaan rekisteristä. Rekisterimerkinnän poistamisesta annetaan päätös hakijalle. Hakija voi tehdä oikaisuvaatimuksen. Tämän jälkeen voi vielä tehdä kantelun tietosuojavaltuutetulle merkinnän poistamisesta.

Opotiedotus Opintopolku.fi -sivustolla ASPA-ryhmä on aloittanut opinto-ohjaajille suunnatun sivuston läpikäynnin. Esim.: Muutamia korjausehdotuksia tehty olemassa oleviin teksteihin Kootaan ensi vuoden valintaperustesuosituksista koosteita sivustolle Lisätään tieto, milloin korkeakoulujen valintaperusteet julkaistaan (viimeistään)

Alojen kuvaukset ISCED-luokituksen mukaiseksi Sovittiin, että alojen koulutuskuvaukset laitetaan Opintopolku.fi – sivustolle ISCED-luokituksen mukaisesti kuitenkin siten, että uuden luokituksen alta tulee löytymään myös vanhat luokitukset. Esim. Maa- ja metsätalousalat Eläinlääketiede Maatalousmetsätiede Palvelualat Liikuntatiede Sotilasala

Kevään 2018 yhteishaun tarkennettu aikataulu – vieraskielinen koulutus Opetus- ja kulttuuriministeriön aikataulupäätöksen mukaisesti ammattikorkeakoulujen vieraskielinen koulutus on 1. hakuajassa, mutta tarkennetussa aikataulussa on päivämääriä myös 2. hakuajassa oleville vieraskielisille koulutuksille. ASPAn aikataulupäätöksestä poistetaan vk-koulutusten aikataulut toisen hakuajan osalta.