SMART Table (Kaijan kokeilu)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Advertisements

VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Moodlen ohje opiskelijoille
Oppimisen pelejä alakouluun
MEDIAN HYÖDYNTÄMINEN Ahlmanin ammattiopisto Esa Majava.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Kielipläjäys 7. luokalle
KÄSITYÖN VIRTUAALILUOKAT TOIMINTAMALLIN ESITTELY - VERKKO-OPETUS - - OPETTAJAVERKOSTO - - VERKKOMATERIAALIT - Pirjo Sinervo 2004.
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
HOLLIHAAN KOULUN JOUSTO-OPETUS
Miten tuo Kalle on tuohon nukahtanut? Pitäisköhän se herättää? On niin vaikeaa ja kokeitakin!
Käyttäytymisen arviointi
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Slideshare koonti Mervi Isola.
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Mäntykankaan koulu Kelpo-pilotointi Mitä on kehitetty / millä tavoin on kehitetty? Jousto-opetusta vuosiluokilla 1-6 (Ma & Ai) E-luokat osallistuvat.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Opit Ops-prosessissa Mikä ja miksi ?. Mikä on Opit? Opit on Wsoy:n tekemä Internetissä toimiva avoin oppimisympäristö, joka sisältää Wsoy:n tuottamaa.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Sosiaalinen median käyttö mat-fys- kem opetuksessa PLE Personal Learning Envirement.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
Ryhmittely Pienessäkin ryhmässä on paljon mahdollisuuksia erilaisiin ryhmittelyihin.
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
ATTO –aineiden integrointi
Kotiin – Behind the Scenes
E –oppikirjan käyttöönotto
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
 Jäälin koulu 5-6D VANHEMPAINILTA MAANTIEDON PROJEKTI  Syksyn maantiedon projektissa tutustumme Euroopan valtioihin ja niiden tärkeimpiin.
USUKO - Uuden Sukupolven Koulu ( ) Monikanavainen oppimateriaalikeskus Integroi erityyppisiä oppimisratkaisuja ja –resursseja Laiteriippumaton.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Luokan OneNote - muistikirja Jatko Sisältö 1. Apuohjelma 2. Työpöytäversio ja synkronointi 3. Materiaalin lisääminen muistikirjaan (PDF, Powerpoint,
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
VAPAASEEN KYSELYYN PERUSTUVA OPPIMINEN (IBL) Kymintehtaan koulu
4. MONO-päivä Klo
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Kaksoistutkinto-opiskelu
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Käänteinen opetus ja oppiminen – Miten ja miksi?
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Leikin avulla oppimista Projekteja kiinnostavista asioista
Tampere, Oulu Petri Ahokas
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
7lk:n arviointi.
Oppilaanohjaaja Sari Kuutsa-kettunen
Ekaluokalle 2017.
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
Sosiaaliset mediat alakoulussa
SANGINSUUN KOULU ON LIIKKUVA KOULU
Etelä-Hervannan koulu
Tuotanto workshop, vaihe II
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Pulmapeli.
Celebrate portaali Helsinki Petri Ahokas.
3.lk vanhempainilta.
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
3. luokka Lukuvuosi
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

SMART Table (Kaijan kokeilu) Kokeilun tavoitteena oli - tutustua SMART Tablen käyttöön ja hyödyntää käänteisen luokkahuoneen menetelmää - tehdä oppimistehtävä sekä eri-ikäisten oppilaiden ja opettajien yhteistyötä - kohderyhmänä koulumme 1-4 –luokkien oppilaat SMART Table – mikä se on? - kosketuspöytä, jonka ääressä voi useampi oppilas työskennellä yhdessä - SMART Exchange, josta voi ladata valmiita harjoituskokonaisuuksia eri oppiaineisiin - Notebook-ohjelma - SMART Table Toolkit -työkalu, jolla voi muokata tai tehdä omia harjoituksia - Linkki laitteen omalle sivustolle: http://smarttech.com/table Sivustolla voi avata videon, jossa esitellään laitteen käyttöä.

Mitä olemme tehneet? - Tiimimme isommat oppilaat alkoivat käyttää SMART Tablea ensin englannin tunneilla toisen opettajan (atk-vastuuopettajamme) kanssa. Seurasin useita tunteja. - Isommista oppilaista tuli opettaja meidän pienemmille oppilaille ja minulle. Hän opasti meitä aivan peruskäytössä (käynnistys, harjoituksen valinta, tekeminen ja laitteen sammuttaminen). - Pienimmät oppilaat ovat tehneet matematiikan harjoituksia (laskeneet lukumääriä, yhteen- ja vähennyslaskuja) sekä kirjainharjoituksia. Harjoitukset ovat liittyneet suoraan luokassa käsillä olevaan asiaan. - Viime aikoina olemme pelanneet Ekapeliä.

Miten homma on sujunut? - Projektimme on oikeastaan vielä kesken. SMART Tablen sisäänajo otti aikaa. Vuoden alkupuolella projektimme toinen opettaja siirtyi toiseen tehtävään, minkä vuoksi yhteistyömme käytännössä loppui. Sen sijaan koulumme atk-vastuuopettaja on auttanut ja kannustanut minua työskentelyssä todella paljon. - Etsimme koko ajan lisää käyttömahdollisuuksia. Pyrimme käyttämään laitetta viikoittain.

Mikä onnistui, mikä ei? Mikä on onnistunut? - Olen itse saanut intoa tutustua SMART Tableen ja etsiä sopivia harjoituksia. - Yhteistyö: atk-vastaavamme on auliisti auttanut minua ja kannustanut. - Oppilaat ovat harjoitelleet yhdessä tekemistä ja vuoron odottamista. - Oppilaat työskentelevät yleensä mielellään SMART Tablen ääressä. He haluavat osallistua yhteiseen tekemiseen omalla pienellä osuudellaan. - Englannin tunneille isommille löytyy kivasti valmista materiaalia. Mikä ei onnistunut? - Sopivien harjoitusten löytäminen juuri omille oppilailleni on ollut vaikeaa – yritystä, erehdystä ja turhautumista. Paljon kivan näköistä valmista sisältöä on olemassa, mutta esimerkiksi kieli ja visuaalinen vaativuus rajoittavat käyttömahdollisuuksia. Olemme kokeilleet muokkaustyökalua, mutta suomentaminen siirtynee myöhemmäksi. - Laite fyysisesti hankala joillekin (esim. oppilas ei yllä työskentelemään). - Emme ole tehneet mitään erityistä tehtävää, vaan ottaneet harjoituksia luokassa meneillään olevaan aihepiiriin.