1. Valitse alasvetovalikosta arvioitava hanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Advertisements

ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys- hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus ja opetusklinikoiden vastuuhenkilöiden tapaaminen Helsingissä.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
CAVE – työskentelytapa: prosessi, muutokset, lopputulos Tiina Yli-Karhu, suunnittelukoordinaattori Jyrki Jääskeläinen, arkkitehti.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Kanta-Hämeen Sote III Ajankohtaiskatsaus Kanta-Hämeen alueverkosto Jukka Lindberg Projektipäällikkö Hämeen liitto Hämäläisten hyväksi – Hämeen.
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
Timo Valli, ICT-johtaja, ylijohtaja
Vaikuttavuuden arviointi
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Yhteistyösopimuksen laadinta
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020: NEUVONTA
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Maakuntauudistuksen valmistelu TEM:ssä
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Yhteisöt-ryhmä 1. Vaiheen kartoitus Otsikkodia.
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Digitalisaation vaatima osaaminen
Tulevaisuuden työvoiman tarve ja maahanmuutto
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Opiskelija Työelämä Henkilöstö Kansainvälinen toiminta
Lainsäädäntö ja sen merkitys
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
OKM raportointitarpeet Jukka Haapamäki 25. 9
Kehityshankkeet Tietoallas toteutus
Sote- ja aluehallintouudistus sekä itsehallintoalueiden perustaminen
Akaan hyvinvointikeskus Infotilaisuus Jaakko Leinonen
Sosiaalialan tehtävärakenne
Suuhygienisti (AMK), 210 op
Kuntoutuksen kuumat perunat
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Tervetuloa tiedolla johtamisen seminaariin
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
OT-keskus Erityistaso
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota
Terveysteknologia terveemmän elämän puolesta
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Klo – Polut hankkeen työkokous Yhteisen toimintamallin työstö pienryhmissä ja yhteinen purku.
THL:n tuki kehittämishankkeille
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
YtT Tiina Soininen, analyytikko HyTe – näkökulma?
Tiedon avaaminen Trafissa ja avaamisen haasteet
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Työpaja 4: Maakuntien tarpeet valtakunnallisille sote toimijoille
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Viestintäsuunnitelma
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Tutkintorakenteesta tutkinnon perusteeksi
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Pelastustoimen kansainvälisen yhteistyön kehitysnäkymiä
Pohjois-Pohjanmaan Digituen toimintamalli-pilotti
Ketterien kokeilujen puinti
Ketterien kokeilujen puinti
Ammattilainen ja palvelujärjestelmä korin tilanne
Osallisuuden toimintamalli
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Kys. 8. Maakunnan talouden ohjaus perustuu erityisesti maakuntalakiin ja maakuntien rahoituslakiin. Ohjaavatko maakuntien rahoitusmalli ja maakuntalain.
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Case-työskentely Rovaniemellä
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

1. Valitse alasvetovalikosta arvioitava hanke Palautekysely ohjausryhmille 1. Valitse alasvetovalikosta arvioitava hanke Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Kriittisen infrastruktuurin tilannetietoisuus 0,0% Omaishoitajien tarvitsemat tukitoimet tehtävässä selviytymiseen (OTUS) DIPA - Maaseudun palveluiden kehittäminen ja monipuolistaminen digitalisaatiota ja kokeiluja hyödyntämällä Yritysverotus, investoinnit ja tuottavuus Kohti Biotaloutta: kapeikot ja ohjauskeinojen suuntaus Avaimet terveelliseen ja turvalliseen rakennukseen Eliölajien uhanalaisuuden viidennen kokonaisarvioinnin koordinaatio ja ohjaus (EUKKO) Investointikehityksen analyysi: Investoidaanko Suomessa riittävästi? Kestävä energia- ja ilmastopolitiikka ja uusiutuvien rooli Suomessa (KEIJU) Miten Team Finland -toimintaa kehitetään vaikuttavammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi? Pilaantuneiden maa-alueiden kestävät riskinhallintakeinot (PIRISTE) Saamelaisten oikeuksien toteutuminen: kansainvälinen oikeusvertaileva tutkimus Selvitys osallistavan sosiaaliturvan malleista Sote-palveluiden ja asiakastietojärjestelmien integraatio Vammaisten henkilöiden yritäjyys ja sen tuki Eläinlääkäripalvelujen saatavuus ja kustannukset Suomen kyberturvallisuuden nykytila Tieto käyttöön, parempia päätöksiä (TIPPI) Työuria pidentävät yhteistoiminnalliset keinot Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) 100,0% Miten elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyötä sekä niiden toimintaedellytyksiä parannetaan Vaikuttava valvonta osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta Dialogi, työ ja tulevaisuus Suomen arktisen osaamisen tuotteistamisen, kaupallistamisen, viennin ja näkyvyyden lisäämisen esteet, instrumentit ja kannustimet Avoimen datan kustannustehokas hyödyntäminen Hajautetun uusiutuvan energian mahdollisuudet ja rajoitteet (HEMU) Uusiutuva energia, hajautettu tuotanto ja metsäbiomassan tehokas käyttö EU:n haitallisten vieraslajien levinneisyys ja hallintatoimenpiteet EU-HAVI Uuden SOTEn mittaristo VAAKA – Vaikuttavuus, aluejärjestelmä, asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus aluehallintouudistuksessa Suomalaisen elintarvikeketjun menetyksen avaintekijät TuoDigi Kuntien viranomais- ja valvontatoiminnot - selvitys kokonaisuudelle edullisesta organisoitumisesta Sakkojen korotuksen vaikutus liikennenopeuksiin, rikesakkojen määrään ja uusintarikollisuuteen N 4

2. Palautekysely ohjausryhmille Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Ota kantaa seuraaviin väittämiin asteikolla, jossa 5 = Vahvasti samaa mieltä ... 1 = Vahvasti eri mieltä. Jos sinulla ei ole mielipidettä tai kokemusta kysytystä asiasta, voit tällöin valita vaihtoehdon "En osaa sanoa".

2. Palautekysely ohjausryhmille Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Vahvasti samaa mieltä (5) Jossain määrin samaa mieltä (4) En samaa enkä eri mieltä (3) Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 1. Hankkeen toteutus oli asiantuntevaa. 0,0% 50,0% 25,0% 4 2. Hankkeen tuotokset, kuten loppuraportti, ovat laadultaan korkeaa tasoa. 3. Yhteistyö hankkeen toteuttajien ja ohjausryhmän välillä oli toimivaa. 4. Eri hallinnonalojen edustajat saivat näkemyksensä hyvin kuuluviin hankkeen aikana. 75,0% 5. Hankkeessa tuotettu tieto oli oikea-aikaista ja relevanttia päätöksenteon tarpeisiin nähden. 6. Hanke auttoi lisäämään yhteistyötä ja tiedonvaihtoa muiden hallinnonalojen kanssa. 7. Ohjausryhmän toiminta oli tehokasta. 8. Ohjausryhmä tuki hankeen laadukasta toteutusta. 9. Hankkeen viestintä oli onnistunutta. 10. Ohjausryhmätyöskentelyn edellyttämä työmäärä oli sopiva.

3. 1. Hankkeen toteutus oli asiantuntevaa. Palautekysely ohjausryhmille 3. 1. Hankkeen toteutus oli asiantuntevaa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

3. 1. Hankkeen toteutus oli asiantuntevaa. Palautekysely ohjausryhmille 3. 1. Hankkeen toteutus oli asiantuntevaa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 50,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 25,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

Palautekysely ohjausryhmille 4. 2. Hankkeen tuotokset, kuten loppuraportti, ovat laadultaan korkeaa tasoa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

Palautekysely ohjausryhmille 4. 2. Hankkeen tuotokset, kuten loppuraportti, ovat laadultaan korkeaa tasoa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 50,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 25,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

Palautekysely ohjausryhmille 5. 3. Yhteistyö hankkeen toteuttajien ja ohjausryhmän välillä oli toimivaa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

Palautekysely ohjausryhmille 5. 3. Yhteistyö hankkeen toteuttajien ja ohjausryhmän välillä oli toimivaa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 50,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 25,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

Palautekysely ohjausryhmille 6. 4. Eri hallinnonalojen edustajat saivat näkemyksensä hyvin kuuluviin hankkeen aikana. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

Palautekysely ohjausryhmille 6. 4. Eri hallinnonalojen edustajat saivat näkemyksensä hyvin kuuluviin hankkeen aikana. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 75,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 25,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

Palautekysely ohjausryhmille 7. 5. Hankkeessa tuotettu tieto oli oikea-aikaista ja relevanttia päätöksenteon tarpeisiin nähden. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

Palautekysely ohjausryhmille 7. 5. Hankkeessa tuotettu tieto oli oikea-aikaista ja relevanttia päätöksenteon tarpeisiin nähden. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 50,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 25,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

Palautekysely ohjausryhmille 8. 6. Hanke auttoi lisäämään yhteistyötä ja tiedonvaihtoa muiden hallinnonalojen kanssa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

Palautekysely ohjausryhmille 8. 6. Hanke auttoi lisäämään yhteistyötä ja tiedonvaihtoa muiden hallinnonalojen kanssa. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 25,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 75,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

9. 7. Ohjausryhmän toiminta oli tehokasta. Palautekysely ohjausryhmille 9. 7. Ohjausryhmän toiminta oli tehokasta. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

9. 7. Ohjausryhmän toiminta oli tehokasta. Palautekysely ohjausryhmille 9. 7. Ohjausryhmän toiminta oli tehokasta. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 25,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) En samaa enkä eri mieltä (3) Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) 0,0% En osaa sanoa N 4

10. 8. Ohjausryhmä tuki hankeen laadukasta toteutusta. Palautekysely ohjausryhmille 10. 8. Ohjausryhmä tuki hankeen laadukasta toteutusta. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

10. 8. Ohjausryhmä tuki hankeen laadukasta toteutusta. Palautekysely ohjausryhmille 10. 8. Ohjausryhmä tuki hankeen laadukasta toteutusta. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 25,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 50,0% En samaa enkä eri mieltä (3) Jossain määrin eri mieltä (2) 0,0% Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

11. 9. Hankkeen viestintä oli onnistunutta. Palautekysely ohjausryhmille 11. 9. Hankkeen viestintä oli onnistunutta. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

11. 9. Hankkeen viestintä oli onnistunutta. Palautekysely ohjausryhmille 11. 9. Hankkeen viestintä oli onnistunutta. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 25,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 50,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

12. 10. Ohjausryhmätyöskentelyn edellyttämä työmäärä oli sopiva. Palautekysely ohjausryhmille 12. 10. Ohjausryhmätyöskentelyn edellyttämä työmäärä oli sopiva. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)

12. 10. Ohjausryhmätyöskentelyn edellyttämä työmäärä oli sopiva. Palautekysely ohjausryhmille 12. 10. Ohjausryhmätyöskentelyn edellyttämä työmäärä oli sopiva. Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ) Nimi Prosentti Vahvasti samaa mieltä (5) 0,0% Jossain määrin samaa mieltä (4) 50,0% En samaa enkä eri mieltä (3) 25,0% Jossain määrin eri mieltä (2) Vahvasti eri mieltä (1) En osaa sanoa N 4

13. Muu palaute ja kehittämisehdotukset VN TEAS -toimintaan liittyen: Palautekysely ohjausryhmille 13. Muu palaute ja kehittämisehdotukset VN TEAS -toimintaan liittyen: Arvosuodatus: Yhteiset tietokäytännöt tutkimuksessa ja päätöksenteossa (YHTÄKÖYTTÄ)