Erityisalueet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Totuus.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Keskustelun vetäjä (Nimi) Esittäjä (Nimet) Johda ja palvele entisenä piirikuvernöörinä.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Naisen ainoa vika.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Lasten vaikutus äidin palkkaan Perhevapaiden palkkavaikutukset -seminaari Jenni Kellokumpu.
Perhetyö.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Minä oppijana 1 ov..
ELINKEINOELÄMÄN TUTKIMUSLAITOS THE RESEARCH INSTITUTE OF THE FINNISH ECONOMY Lasku lapsensaannista Sami Napari (ETLA) Perhe ja ura tasa-arvosuunnittelun.
Turvallinen internetin käyttö
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Lasten osallisuutta kartoittamassa
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
ID Point - Palvelumalli
eli raskauden keskeytys
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Sukupuolten roolit islamissa
HIV-AIDS JA NUORET Arviolta 5,5 miljoonaa hiv- tartunnan saanutta vuotiasta nuorta v Eniten tartuntoja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
Sukupuolen haasteet uskonnollisille yhteisöille –seminaari
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Laki raskaudenkeskeytyksestä vuodelta 1970 Lakisääteinen aikaraja 12 rv, myöhemmin lupa tarvitaan terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta Suomessa ei.
tarkastelee vauvan ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen malleja ja niiden vaikutusta lapsen kehitykseen lapsen minäkuvan muodostuminen lapsella biologinen.
Kotipuu Anita Novitsky, Monikulttuurisuuden asiantuntija.
 Mikä päätös pitää tehdä  Tunnista ja kokoa yhteen tarvittava informaatio päätöstä varten  Listaa vaihtoehdot, joita on tarjolla  Kirjoita muistiin.
Elämän pyhyys. Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan Jo äidin kohdussa ihminen on ainutkertainen kokonaisuus ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat. Ota elämä haltuun ja voi paremmin! o Mietityttääkö oma hyvinvointisi ja jaksamisesi? o Tökkiikö opiskelu? o Pohditko.
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
Rauman alueen perhepartio Mitä, miksi, miten?.  Toiminta tarkoitettu perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia  Kerran kuukaudessa tapahtuvaa toimintaa,
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
1 Islamista on hyvä tietää perusasiat, se edistää hyvää kohtaamista muslimien kanssa ja rakentaa vankkaa ammatillisuutta.
PERHEEN TUKEMINEN Anitta Huotari, Porstua ry.. PERHEEN KRIISI KAIKKI OSAPUOLET TARVITSEVAT TUKEA, KAIKKI REAGOIVAT KRIISIIN KRIISI MUUTTAA, RAJOITTAA.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Terveyden määritelmät
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
ERITYISLAPSEN ÄITI,SOSIONOMIOPISKELIJA
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Yhteiskunnan tuki odottaville äideille
Hyvikset eli hyvinvointineuvojat
Identiteetti ja itsensä hyväksyminen
Myötätunto ja Jumalan rajat a
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Hyvä vanhemmuus (/Pia Salo 2014)
20.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Matskua seurakuntiin Digikorvat.
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
KIUSAAMISEN EHKÄISYSUUNNITELMA Laadittu:
Miesparit ja sijaissynnytys
Oman elämän raiteilla!.
Köysi.
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Miten tukea lasta vanhempien erossa? Eron edessä –ilta
HUMALAN VAIHEET (KALVO 1)
Esityksen transkriptio:

Erityisalueet

Keskenmeno session 14 oph 1 Menetys ja suru-sureminen on tervettä Kuuntele empaattisesti niitä, jotka ovat aikaisemmin kokeneet keskenmenon ja joilla on pelkoja ja epäilyksiä tästä raskaudesta Tarkista varovaisesti onko hän jumissa suruprosessissaan-tarjoa asianmukaista tukea ja apua Vältä käyttämästä ”kliseitä” Jokainen raskaus ja keskenmeno on ainutlaatuinen kokemus jokaiselle naiselle Ohjaa saamaan tarvittavaa lääkinnällistä tai sielunhoitoapua

Miehet ja kriisiraskaus Jumala loi miehelle sydämen, joka on suunniteltu huolehtimaan perheistään Nykyiset lait ovat vahvasti sitä vastaan, että miehet täyttäisivät Jumalan heille asettamat velvollisuudet Abortti naisten asia ja päätös, miehet jäävät ulkopuolisiksi

Tulee rohkaista miehiä päätösprosessiin mukaan Miehille tieto on tärkeää esim. missä vaiheessa raskaus on Usein raskaus konkretisoituu vasta lapsen syntymän jälkeen Yleisin reaktio ”tuen sinua mitä tahansa päätätkin”= pohjimmiltaan vastuun väistämistä

Alle 16 -vuotiaat Lain mukaan ei tarvitse ottaa yhteyttä viranomaisiin ellei kysymys ole seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai ei ole henkisesti tarpeeksi kehittynyt pystyäkseen ottamaan vastuuta Jos raskaana tue ottamaan yhteyttä vanhempiinsa tai johonkin aikuiseen kehen hän luottaa esim.kirje tai yhdessä kertominen

Kerro mitä vaikutuksia asian salaamisella vanhemmilta voisi olla Abortti ei ole ainoa vaihtoehto, on lupa tehdä itse päätös Tärkeä olla yhteydessä kouluterveydenhuoltoon tai muihin tahoihin Jos testi on negatiivinen keskustele riskeistä sukupuolisuhteessa, mitä jos testi positiivinen jne

Once baby appears Click to continue

Jos odotat vammaista lasta on vanhempia, joiden kanssa voi henkilökohtaisesti jutella, puhelinnumerot itusta… Ajatus vastasyntyneiden saattohoidosta hyvä esitellä kun kyse on hyvin vaikeasti vammaisesta lapsesta

The end is in sight!! Picture?

Jeremia 29:7- 14