Digitalisaation ohjausmalli

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Advertisements

Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
Kokeilut Suomen uudistamisessa Karina Jutila. Tekemättömyydestä ratkaisuun Ongelman havaitseminen Tahto ratkaista Erimielisyys ratkaisuvaihtoehdoista.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Ammatillisen koulutuksen säädöksiin muutoksia – opetussuunnitelmat tarkasteluun Jyväskylä Opetusneuvos.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Osallisuus ja työllistyminen
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen osana kuntien strategista suunnittelua Vantaa Neuvottelevavirkamies Heli Hätönen Sosiaali- ja terveysministeriö.
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Digitalisaation menestyksen tekijät KAPAK-seminaari Timo Valli Ylijohtaja, Valtiovarainministeriö Hallituksen puheenjohtaja, Valtion tieto-
Hallituksen tavoitteet Jouni Varanka VNK/Hallituksen strategiasihteeristö
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8, Helsinki.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
HAVI Hallitusohjelman toimeenpano aluehallintovirastoissa Selvityshanke 9/2015-1/2016 Sidosryhmäyhteistyöhankkeessa
Strategian kansalaisosion toimeenpano Johtoryhmä Teemupekka Virtanen, STM Karri Vainio, Kuntaliitto/AKUSTI.
Kestävää kasvua ja työtä – ohjelman toteutuminen Seurantakomitean kokous Joensuu Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä, työ- ja elinkeinoministeriö.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Korkeakoulutuksen kärkihankkeet ja muuta ajankohtaista Petri Haltia.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
VALTIONEUVOSTON JOHTAMISJÄRJESTELMÄN MALLIKUVAUS
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Periaatepäätöksen valmistelun organisointi
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
AVIen asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen
Strategian toimeenpanon tvk Hannu Hämäläinen
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
VALTIONEUVOSTON JOHTAMISJÄRJESTELMÄN MALLIKUVAUS
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Ekosysteemien kehitys
SOTE-tieto hyötykäyttöön 2020 strategia osana hallitusohjelman ja kärkihankkeiden toimeenpanoa Annakaisa Iivari.
Suomidigi.fi.
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Kokonaisarkkitehtuurin kehitys kohdealueelle
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Ohjausjärjestelmä yhdellä kuvalla
Tiekartta hyviin lähiöihin
Tervetuloa innopajaan
Maakuntauudistus – missä mennään?
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Sote-uudistuksen toimeenpano
Kunta matkalla tulevaisuuteen
Pelastustoimen uudistaminen jatkuu - maakuntauudistus etenee
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
tulevaisuuden työelämätaidot
Osaamisella soteen! TEHY
Esityksen transkriptio:

Digitalisaation ohjausmalli 27.4.2017, Olli-Pekka Rissanen DigiNYT-ryhmä

Ehdotetut toimenpiteet Hallitusohjelman painopistealueet palveluiden ja prosessien digitalisaation perustaksi Asiakaslähtöisyys ja tuottavuuden lisääminen toiminnan ja palveluiden digitalisoinnin ajureiksi Palveluiden ja prosessien investoinnit haltuun Annetaan muutoksen toimeenpanon johtamiseen mandaatti Digitalisaation tilannekuva arvioinnin, seurannan ja oppimisen mahdollistamiseksi Käytännön menettelyt

1. Hallitusohjelman toimeenpano ja hallintokone Asiakkaiden tarpeet – Yhteiskunnan tarpeet Hyödyt tuloksina ja vaikutuksina? Palveluiden ja toiminnan kehittäminen ja digitalisointi? Asiakkaiden tarpeet – Yhteiskunnan tarpeet Hyödyt tuloksina ja vaikutuksina? Palveluiden ja toiminnan kehittäminen ja digitalisointi? SOTE-uudistus Kuntien, maakuntien ja koko julkisen sektorin kustannusten karsiminen Tulevaisuuden kunta Maakuntauudistus Keskushallinon uudistus Hallitusohjelma Reformiministeriryhmä TYÖLLISYYS JA KILPAILUKYKY Kilpailukykyiset yritystoiminnan edellytykset Kannustinloukut ja rakenteellinen työttömyys Paikallinen sopiminen ja työllistämisen esteet Työvoimahallinnon uudistaminen Asuntorakentamista lisätään OSAAMINEN JA KOULUTUS Uudet oppimisympäristöt ja digitalisaatio Toiseen asteen ammatillinen koulutus Siirtyminen työelämään Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhtei HYVINVOINTI JA TERVEYS Palvelut asiakaslähtöisiksi Terveys, hyvinvointi ja eriarvoisuus Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Ikäihmisten kotihoito ja omaishoito Osatyökykyiset työ BIOTALOUS JA PUHTAAT RATKAISUT Hiiletön, puhdas, uusiutuva energia Uudet metsätuotteet Kiertotalous ja puhtaat ratkaisut Ruuantuotanto ja sininen biotalous Luontopolitiikka DIGITALISAATIO, KOKEILUT, NORMIT Digitalisoidaan julkiset palvelut Digiliiketoiminnan kasvuympäristö Sujuvoitetaan säädöksiä Kokeilukulttuuri Johtaminen ja toimeenpano Osaamisen ja koulutuksen ministeriryhmä OM UM VM VNK PLM YM TEM STM SM OKM MMM LMV ? Toimintatapojen uudistamisen ministeriryhmä Talouspoliittinen ministerivaliokunta Hyvinvoinnin ja terveyden ministeriryhmä Biotalouden ja puhtaiden ratkaisujen ministeriryhmä http://tutkibudjettia.vm.fi/teemat

Asiakkaiden tarpeet – Yhteiskunnan tarpeet Toimeenpanon johtaminen Pl 28 VM 24 UM 25 OM 27 PLM 35 YM 32 TEM 33 STM 26 SM 29 OKM 30 MMM 31 LVM 23 VNK VM TOIMIVALTASÄÄDÖKSET Asiakkaiden tarpeet – Yhteiskunnan tarpeet Hyödyt tuloksina ja vaikutuksina? Palveluiden ja toiminnan kehittäminen ja digitalisointi? Hallitusohjelman toimeenpano ja hallintokone Toiminnan ja palveluiden kehittäminen ja digitalisointi Hallitusohjelman toimeenpanon johtaminen Ministeri Pj-ministeri TYÖLLISYYS JA KILPAILUKYKY Kilpailukykyiset yritystoiminnan edellytykset Kannustinloukut ja rakenteellinen työttömyys Paikallinen sopiminen ja työllistämisen esteet Työvoimahallinnon uudistaminen Asuntorakentamista lisätään OSAAMINEN JA KOULUTUS Uudet oppimisympäristöt ja digitalisaatio Toiseen asteen ammatillinen koulutus Siirtyminen työelämään Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyö Nuorisotakuusta yhteisötakuuseen DIGITALISAATIO, KOKEILUT, NORMIT Digitalisoidaan julkiset palvelut Digiliiketoiminnan kasvuympäristö Sujuvoitetaan säädöksiä Kokeilukulttuuri Johtaminen ja toimeenpano POLIITTINEN JOHTAMINEN REFORMIT Ministeri Pj-ministeri SOTE-uudistus Kuntien, maakuntien ja koko julkisen sektorin kustannusten karsiminen Tulevaisuuden kunta Maakuntauudistus Keskushallinon uudistus Ministeri Pj-ministeri VNK HYVINVOINTI JA TERVEYS Palvelut asiakaslähtöisiksi Terveys, hyvinvointi ja eriarvoisuus Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Ikäihmisten kotihoito ja omaishoito Osatyökykyiset työhön Ministeri Pj-ministeri BIOTALOUS JA PUHTAAT RATKAISUT Hiiletön, puhdas, uusiutuva energia Uudet metsätuotteet Kiertotalous ja puhtaat ratkaisut Ruuantuotanto ja sininen biotalous Luontopolitiikka KIVIJALKAHANKKEET

Asiakkaiden tarpeet – Yhteiskunnan tarpeet 3. Kehittämisinvestointien käsittely osana hallitusohjelman toimeenpanon sekä toiminnan ja talouden johtamista Toimintatapojen uudistamisen ministeriryhmä Talouspoliittinen ministerivaliokunta Osaamisen ja koulutuksen ministeriryhmä Hyvinvoinnin ja terveyden ministeriryhmä Biotalouden ja puhtaiden ratkaisujen ministeriryhmä DIGITALISAATIO, KOKEILUT, NORMIT Digitalisoidaan julkiset palvelut Digiliiketoiminnan kasvuympäristö Sujuvoitetaan säädöksiä Kokeilukulttuuri Johtaminen ja toimeenpano TYÖLLISYYS JA KILPAILUKYKY Kilpailukykyiset yritystoiminnan edellytykset Kannustinloukut ja rakenteellinen työttömyys Paikallinen sopiminen ja työllistämisen esteet Työvoimahallinnon uudistaminen Asuntorakentamista OSAAMINEN JA KOULUTUS Uudet oppimisympäristöt ja digitalisaatio Toiseen asteen ammatillinen koulutus Siirtyminen työelämään Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyö HYVINVOINTI JA TERVEYS Palvelut asiakaslähtöisiksi Terveys, hyvinvointi ja eriarvoisuus Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Ikäihmisten kotihoito ja omaishoito Osatyökykyiset työhön BIOTALOUS JA PUHTAAT RATKAISUT Hiiletön, puhdas, uusiutuva energia Uudet metsätuotteet Kiertotalous ja puhtaat ratkaisut Ruuantuotanto ja sininen biotalous Luontopolitiikka 2017 2018 2019 2020 2021 Alkahorisontti Budjetin 2017 toimeenpano Budjetin 2018 valmistelu Budjetin 2018 toimeenpano Budjetin 2019 valmistelu Asiakkaiden tarpeet – Yhteiskunnan tarpeet Hyödyt tuloksina ja vaikutuksina Palveluiden ja toiminnan kehittäminen ja digitalisointi Toiminnan ja palveluiden kehittämisen ja digitalisoinnin investointijohtoryhmä ja -sihteeristö http://tutkibudjettia.vm.fi/teemat

OHRA-hankkeen ehdotukset, tammikuu 2015 Poliittisten päättäjien tahtotila - Hallitusohjelma Hallituksen toiminta- suunnitelma Yhteinen agenda - MITÄ Ennakointi, tulevaisuukatsaukset Menokartoitus Vaikuttavuusarviointi Indikaattorit jne Yhteinen tieto - MIKSI Yhteinen toimeenpano - MITEN Budjetti-resursointi Kuntaohjaus Tulosohjaus jne

Ohjaustyöryhmän ehdotukset A.Hallitusohjelman painopistealueet palveluiden ja prosessien digitalisaation perustaksi Yhteinen agenda - MITÄ D. Annetaan muutoksen toimeenpanon johtamiseen mandaatti E. Digitalisaation tilannekuva arvioinnin, seurannan ja oppimisen mahdollistamiseksi Yhteinen tieto - MIKSI Yhteinen toimeenpano - MITEN C. Palveluiden ja prosessien investoinnit haltuun B. Asiakaslähtöisyys ja tuottavuuden lisääminen toiminnan ja palveluiden digita-lisoinnin ajureiksi

Poikkihallinnollinen toiminnan ja palveluiden kehittäminen Poliittis-strateginen ohjaus sekä toimeenpanon ja muutoksen johtaminen Toiminnan ja palveluiden kehittämisen toimeenpanon ja muutoksen johtaminen Toiminnan ja palveluiden kehittämisen ohjaus ASIAKAS Hallitus* Painopistealueiden ministeriryhmät TUNNISTETTU ASIAKASTARVE – POTENTIAALINEN ASIAKASHYÖTY YHTEISKUNNALLINEN TARVE – POTENTIAALINEN VAIKUTTAVUUS TUNNISTETTU ASIAKASTARVE – POTENTIAALINEN ASIAKASHYÖTY Vastuujohtaja KEHITTÄMISEN JA MUUTOKSEN TAVOITTEET JA NIITÄ TÄSMENTVÄT INDIKAATTORIT/MITTARIT KEHITTÄMISEN JA MUUTOKSEN TAVOITTEET JA NIITÄ TÄSMENTVÄT INDIKAATTORIT/MITTARIT RAHOITUS OSAAMISRESURSSIT Johtoryhmä Investointijoh- toryhmä MUUTOKSEN JA TOIMEENPANON JOHTAMINEN Toteutusresurssit JOHTAMISMANDAATTI TOIMEENPANOMANDAATTI Investointijohtoryhmän sihteeristö (VM ohjaustiimi: Bo/JulkICT/HO) Muutoksen ja toimeenpanon tuki TILANNEKUVA ON-LINE PALVELUNA ARVIOINTI OPPIMINEN *= strategiaistunto/rahakunta/yleisistunto