VALUUTTAMARKKINAT.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Presentation • Kanarian saarille muuttanut eläkeläinen punnitsee itsensä kylpyvaa´alla. Vaaka näyttää hänen painonsa a)Lisääntyneen hieman b)Vähentyneen.
Advertisements

Euroopan unioni ja talous
TU Läsnäoloharjoitukset 3 KOROT JA VALUUTAT
Raha & rahapolitiikka:
RAHA JA PANKIT. Raha  Raha = vaihdon väline, arvon mitta ja säilyttäjä  Julkisen vallan liikkeellelaskuoikeus.
Suhdannekatsaus 1/2010 Elintarvikkeiden hinnat. Ruuan hinta laski • Arvonlis ä veron alentaminen n ä kyi ruuan hinnassa v ä litt ö m ä sti – hintojen.
Kansainväliset rahamarkkinat
Rahoitusriskien hallinnan asiantuntijayritys
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Talouden mahdollisuudet 2009 Seppo Honkapohja Suomen Pankki Talous 2009 seminaari
RAHA, KORKO JA PANKIT.
Huonon kannattavuuden syitä Myyntihinta liian pieni verrattuna kustannustasoon? Myyntimäärät liian pieniä? (muuttuvien kulujen jälkeen jäävä raha ei riitä.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
Kansantalouden häiriöt:
Valuuttakurssiriskeiltä suojautuminen
TU Läsnäoloharjoitukset 3 VALUUTAT JA RAHATALOUS
Kansainvälinen valuuttajärjestelmä:
Raha ja pankit.
KT34 Makroteoria I Juha Tervala
Kappale 10: Makrotalouden tasapaino lyhyellä ajalla
Kappale 6: Raha, hinnat ja valuuttakurssit pitkällä ajalla
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Tampereen Tietotekniikkakeskus
Etätehtävä – kello käyntiin, 56 minuuttia ;) 1.Kirjoita diat 2 – 3 itsellesi (Pelkkä tulostus ei riitä, tarkoitus on kirjoituksen yhteydessä palautella.
Taloudellinen tilanne ja talouspolitiikan mahdollisuudet
LÄHDE: Tulli Metsäteollisuuden vientimäärät 1960-luvulta alkaen
S. 84- Rahoitusmarkkinat. Rahan tehtävät 1. Vaihdon väline 2. Arvon mitta 3. Arvon säilyttäjä.
8RAHAN KYSYNTÄ JA TARJONTA M 1 = suppea raha = yleisön hallussa olevat setelit ja kolikot + varat shekki-, käyttö- ja maksupalvelutileillä (demand deposits)
Tulopolitiikka Tiia, Oona, Pihla, Samu.  Tulopolitiikka: palkkaneuvotteluihin liittyvä talouspolitiikan käsite ja sitä tekevät työmarkkinajärjestöt ja.
10TALOUSPOLITIIKKA Adam Smith –The Wealth of Nations (1776)  yleinen näkemys julkisen sektorin roolista talouselämässä oli, että sen tehtävänä oli luoda.
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS TALOUSENNUSTE 2016– EnnustepäällikköEero Lehto Muut ennusteryhmän jäsenetSeija Ilmakunnas Ilkka Kiema Sakari.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Talouden sisäinen tasapaino: Inflaatio ja työttömyys
TU KERTAUSTA  Super lyhyt oppimäärä yrityksenteoriaa  Talouspolitiikka: raha- ja finanssipolitiikka  Vanhoja tenttikysymyksiä 1.
TALOUSTIETO Markkinat ja hinta Kysyntä ja tarjonta.
TALOUSTIETO YH 2 Talouspolitiikkaa. RAKENNE Talouspolitiikan osa-alueista esitellään: Talouspolitiikan osa-alueista esitellään: 1. Kuka käyttää? (Suomi.
TYÖTTÖMYYS YH2 − Taloustieto Toni Uusimäki Määritelmiä 1. Työtön: työikäinen 15 −74-vuotias työvoimaan kuuluva henkilö, jolla ei ole työpaikkaa.
YH2, Kertaus -Kokeesen luettavat peruskäsitteet
TURVE On muodostunut kuolleista kasvin osista maatumalla kosteissa olosuhteissa. Kasvava turvekerros syntyy, kun kasvit eivät pääse hajoamaan hapenpuutteen.
9 RAHAN KYSYNTÄ JA TARJONTA
K.Kauko / Raha- ja pankkiteoria 31C00900
Euroopan keskuspankin rahapoliittiset välineet
Euro heikkenee useita valuuttoja vastaan
Inflaatio.
24 Hintojen vakaus on tärkeää s
TU KERTAUSTA Super lyhyt oppimäärä yrityksenteoriaa
Eurooppaoikeus Lue teksti s.57 ja vastaa kysymykseen Eurooppaoikeus – mitä se on?
Kysynnän ja tarjonnan laki
Tekniikan Edistämissäätön varainhoito
TALOUSTIETO YH 2 Talouspolitiikka.
VALUUTTAKURSSIPOLITIIKKA
Valuuttamarkkinat Valuuttamarkkinoilla mm. suursijoittajat, pankit, yritykset ja eläkerahastot ostavat ja myyvät eri valuuttoja Valuuttakurssi = valuuttojen.
Raha s:
4 Työ, teho ja hyötysuhde.
Ulkomaankauppa Globalisaatio -> Vapaakauppa -> Varallisuuden ja elintason kasvu tarjonnan lisääntyessä Taloustieteilijä David Ricardo: ”Kunkin valtion.
TALOUSTIETO Kilpailu.
2. Irti vanhasta – 1860-luvun murros
TU Läsnäoloharjoitukset 4 VALUUTAT JA RAHATALOUS
KOROT.
KANSAINVÄLINEN TALOUS
Näin ostan mainostoimistopalveluja
Toimihenkilöiden ansiokehitys
Teollisuustuotanto Suomessa on painunut jopa vuoden 2009 alapuolelle
Maailmantalouden kasvu jatkuu suotuisana
Rahatalouden kurssi Luento 7
SIJOITUSRAHASTOMARKKINOIDEN KEHITYS
SIJOITUSRAHASTOMARKKINOIDEN KEHITYS
VALUUTTAKURSSIPOLITIIKKA
RAHAPOLITIIKKA JA EKP.
Toimihenkilöiden ansiokehitys
SUHDANNEVAIHTELUT.
Esityksen transkriptio:

VALUUTTAMARKKINAT

VAluuttamarkkinat Kun valuutan arvo heikkenee verrattuna muihin, se devalvoituu Kun valuutta vahvistuu, se revalvoituu Nykyään valuuttakurssit määräytyvät kysynnän ja tarjonnan mukaan. Valuuttakurssien vaihtelut vaikuttavat maan ulkomaankauppaan Kun valuutan arvo laskee suhteessa muihin, vientituotteiden kilpailukyky maailmanmarkkinoilla paranee Kalliilla valuutalla voi ostaa paljon tuontitavaroita, mutta omat vientituotteet muuttuvat kalliiksi

Valuuttakurssipolitiikka Aikaisemmin keskuspankit pyrkivät pitämään valuuttojen arvon tasaisena (=kiinteät valuuttakurssit) Keskuspankit tukivat tarvittaessa valuutan kurssia tekemällä tukiostoja eli ostivat oman maan valuuttoja muilla valuutoilla Kiinteistä kursseista on suurimmaksi osaksi luovuttu, koska valuutan kurssin pitäminen korkealla tai matalalla keinotekoisesti on hankalaa ja kallista Kun kiinteää valuuttakurssia laskettiin, tehtiin devalvaatio. Valuutan arvon nostamista kutsuttiin revalvaatioksi Devalvaatiota käytettiin Suomessa usein 1950-1980-luvuilla vientiteollisuuden hintakilpailukyvyn palauttamiseen