Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valuuttamarkkinat Valuuttamarkkinoilla mm. suursijoittajat, pankit, yritykset ja eläkerahastot ostavat ja myyvät eri valuuttoja Valuuttakurssi = valuuttojen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valuuttamarkkinat Valuuttamarkkinoilla mm. suursijoittajat, pankit, yritykset ja eläkerahastot ostavat ja myyvät eri valuuttoja Valuuttakurssi = valuuttojen."— Esityksen transkriptio:

1 Valuuttamarkkinat Valuuttamarkkinoilla mm. suursijoittajat, pankit, yritykset ja eläkerahastot ostavat ja myyvät eri valuuttoja Valuuttakurssi = valuuttojen vaihtosuhde = hinta, jolla valuuttoja vaihdetaan toisiin valuuttoihin Valuuttakurssit vaikuttavat mm. Hyödykkeiden viennin ja tuonnin hintaan -> Heikko valuutta hyödyttää vientiä ja kallistaa tuontia -> Huom! valuuttakurssiriski Matkustamisen edullisuuteen Ulkomaisten lainojen edullisuuteen Kelluvat eli vapaasti markkinoilla vaihtuvat valuutat (esim. USA:n dollari, jeni ja euro) devalvoituvat ja revalvoituvat markkinoilla päivittäin kysynnän ja tarjonnan mukaan -> Arvo nousee kysynnän kasvaessa ja päinvastoin Kiinteän valuuttakurssin tilanteessa maan hallitus säätelee itse kurssia esim. devalvaatioiden ja revalvaatioiden avulla Tehtävä: Mitkä tekijät vaikuttavat kelluvan valuutan heikentymiseen ja vahvistumiseen valuuttamarkkinoilla?


Lataa ppt "Valuuttamarkkinat Valuuttamarkkinoilla mm. suursijoittajat, pankit, yritykset ja eläkerahastot ostavat ja myyvät eri valuuttoja Valuuttakurssi = valuuttojen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google