Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tekniikan Edistämissäätön varainhoito

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tekniikan Edistämissäätön varainhoito"— Esityksen transkriptio:

1 Tekniikan Edistämissäätön varainhoito
Esko Keskinen

2 Varainhoidon kustannus
Sijoitustuottojen benchmark 2015 ELO Veritas Varma Ilmarinen VER Etera Keva Eläkeyhtiöt ka. TAF 5,0 5,8 4,2 6,0 4,9 3,7 4,8 7,6 Varainhoidon kustannus FIM POHJOLA SEB TKA 0,58 % 0,91 % 0,71 %

3 Osakkeet, valuutat 30.12.2010 = 100 US dollari heikkenee (suunta ylös)
Kaikki osakemarkkinaindeksit paikallisissa valuutoissa US dollari heikkenee (suunta ylös) US dollari vahvistuu (suunta alas)

4 Tavaroiden ja palveluiden volyymin muutos ja globaali kokonaistuotanto

5 Tavaroiden ja palveluiden kaupan arvon muutos (WTO)
Kehittyneiden maiden kontribuutio Kehittyvien maiden kontribuutio

6 Velanotto 6

7 USA:n talouden nousukausien kesto

8 TSR:n pääomasijoitusten (PE) lisääminen
TSR-yhteisö sitoutui sijoittamaan 5 milj.€ EQ North PE-rahastoon (enimmillään 3 milj.€ on sijoitettuna) TSR-sijoitusneuvosto päätti lisätä PE-sijoitussitoumuksia noin 20 milj.€:lla (salkun koko 76 milj. €). Sijoituksiin varat nostetaan huonoiten tuottaneesta salkusta. TSR-yhteisöjen sijoituspolitiikan mukaan enintään 30 % salkuista voi olla Muita sijoituksia. PE-sijoitukset tehdään vaiheittain siten 30% raja ei ylity. Tyypillisesti PE-sitoumuksista on enimmillään sijoitettuna % , mikä tarkoittaa, että enimmillään milj. olisi sijoitettuna. PE-ohjelman rakentaminen vie 3-5 vuotta.

9 TSR-PE-sijoitusten rakentaminen
Juridisena muotona Erikoissijoitusrahasto, joka perustetaan pelkästään TSR-yhteistyölle. FIVAlta saatu tälle hyväksyntä. Rahaston manageri vastaa sijoituskohteiden etsinnästä, managerivalinnasta, kaupallisesta dd:stä ja sopimusteknisistä asioista sekä monitoroinnista Sijoitussopimukset laaditaan yhdessä ja manageri vastaa sen toteuttamisesta -> sijoitusesitykset käsitellään TSR-yhteistyön Sijoitusneuvostossa Manageri vastaa rakenteen maksuliikenteestä (kutsujen/palautusten vastaanottaminen hyväksyminen, maksatus ja kirjaus) sekä raportoinnista TSR-yhteisö sijoitukset jakautuisivat keskisuuriin rahastoihin, jotka sijoittavat yhtiöön (tappioriski pieni) sekä pk-rahastojen rahastoihin, joka sijoittavat yhtiöön (tappioriski lähes olematon)

10 TSR-pääomasijoitusten aikataulu
Huhtikuu 2016: Neuvotellaan sopimus eQ:n kanssa Erikoissijoitusrahaston perustamiseksi TSR-yhteistyön osapuolet hyväksyttävät PE-sijoitusten periaatteet omissa hallinnoissaan ja sitoutumisen yhteiseen vain TSR-yhteistyölle perustettuun Erikoissijoitusrahastoon. Teknologiateollisuus ry:n ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön hallitukset ovat hyväksyneet liittymisen perustettavaan TSR-Erikoissijoitusrahastoon sekä PE-sijoitusten lisäämisen 65 milj. eurolla. Rakennetaan PE-ohjelma, jonka toteutus vie noin 3-5 vuotta.

11 eQ Pitkä sijoituskokemus ja erinomainen tuottohistoria
eQ:n sijoitusstrategian ydin on vuodesta 1994 lähtien ollut buyout-rahastoissa (EV € m), sekä Länsi- että Itä-Euroopassa ja uutuutena USA (kumppanin avulla) eQ on tasaisesti saavuttanut toimialan ylimmän kvartaalin tuottoja – eQ:n tekemät buyout-rahastot ovat tuottaneet 24% * IRR vuodesta 1997 eQ:lla on pääsy parhaisiin Eurooppalaisiin rahastoihin pitkän PE-kokemuksensa ansiosta eQ Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Ltd:ssa, yli 4,000 osakkeenomistajaa Instituutiovarainhoidossa skaalaus on kilpailuetu > eQ-konsernin hallinnoitavat varat ovat € 7.6 mrd ja sen liikevaihto ylittää € 30 m Korkeat standardit ja moitteettomat prosessit kaikessa toiminnassa (AIFM-toimilupa) Kotimainen & riippumaton vaihtoehto eQ on vakavarainen ja nettovelaton yhtiö * Per


Lataa ppt "Tekniikan Edistämissäätön varainhoito"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google