Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Reaalikoe/Fysiikan ja kemian yo-ohjeita 2009
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Porin yksikkö 1 Opintotoimisto,Marja Karttunen TENTTIOHJESÄÄNTÖ.
Ohjeet ja aikataulut Ohjeet kesällä valmistuville
YLIOPPILASTUTKINTO Mäntsälän lukio 2012.
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
 Laudatur (L)7  Eximia (E)6  Magna cum laude approbatur (M)5  Cum laude approbatur (C)4  Lubenter approbatur (B)3  Approbatur (A)2  Improbatur (I),hylätty.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
YO-info K2015.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
YLIOPPILAS - KEVÄT 2016 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
What to do next?. OPA1 = PAKOLLINEN KURSSI, josta 1. vuonna suoritettu1/3 kurssia, 2. vuonna 1/3 ja abivuonna suoritetaan 1/3 kurssia suoritusmerkintä.
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
ABI-INFO Päättöarviointi Yo-kirjoitukset Tulokset ja yo-juhla
YLIOPPILASTUTKINTO.
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
YO-INFO Opo/apulaisrehtori Kristiina Heikura.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
2012-ryhmien vanhempainilta TERVETULOA!.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle SYKSY Onnea ja menestystä kirjoituksissa!
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
Näin toimit yo-kokeessa Schildtin lukio Jyväskylä.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
YLIOPPILASTUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa.
YO-info Syksy 2017.
Abiturientin ohje syksy 2017
Ylioppilaskirjoitukset
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
YLIOPISTOTENTTI / UNIVERSITY EXAM
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Näin toimit yo-kokeessa
YLIOPISTOTENTTI / UNIVERSITY EXAM
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
SÄÄNNÖT.
Yleisohje Pitkä matematiikka
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle
Ylioppilastutkinnosta
MATEMATIIKAN DIGITAALISEN YO-KOKEEN MÄÄRÄYKSET
YO-kirjoitusten toimeenpano
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABI-INFO 1. YO-Kirjoitukset 2. Penkkarit 4. Todistukset 5. Muuta.
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
ABI-INFO Lyseon lukio Syksy 2019.
Esityksen transkriptio:

Ylioppilastutkinto Lyseo syksy 2016

OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto saliin alkaa viimeistään klo  Eväät, välineet ja vaatteet tarkistetaan saliin mennessä.  Rehtori ilmoittaa ennen nimenhuutoa, että kännyköitä ja muita elektronisia laitteita (esim. kellot) ei saa viedä saliin.  Valvoja muistuttaa vielä ennen saliin menoa, että kännykät pois. Tämän jälkeen kokelaalla havaittu kännykkä tai muu luvaton laite tulkitaan vilpin yritykseksi.

OHJEITA KOKELAILLE  Salissa mennään suoraan istumaan omalle numeroidulle paikalle.  Pöydän vieressä oleva tuoli on VAIN EVÄITÄ varten.  Aineenopettaja antaa teknisiä ohjeita kokeen osalta.  Rehtori avaa kokeen, jonka jälkeen hiljaisuus.  Jos kokelaalla on asiaa valvojille, niin käsi ylös ja valvoja tulee paikalle.

OHJEITA KOKELAILLE  WC:n edessä on odotustuoli. Silloin kun tuoli on vapaa, voit lähteä kävelemään kohti sitä. Valvoja opastaa siitä WC:hen. Lähtiessäsi käännä vastauspaperit nurinpäin.  Tupakkataukoja yms. ei ole kokeen aikana lupa järjestää. Muista myös savuton oppilaitos ts. tupakointi ennen kokeen alkua salin edessä on kielletty.

OHJEITA KOKELAILLE  Muista täyttää koepaperit ja optiset lomakkeet asianmukaisesti.  Kokeet kirjoitetaan lyijykynällä, jonka jälki ei saa olla liian himmeä: sopiva lyijykynä on HB tai nro 2. Samoin kuulakynän jäljen on oltava yhtenäinen ja tahraamaton.  Koesuoritukset tulee kirjoittaa selvästi ja siististi.

OHJEITA KOKELAILLE  Korjaukset/muutokset tehdään siististi ja yksiselitteisesti. Muutokset samalla kynällä kuin alkuperäinen teksti on kirjoitettu.  Vastausten luonnostelut (=konseptit/sutut) on selkeästi yliviivattava. Samoin vastaukset, joita kokelas ei halua arvosteltavan.

OHJEITA KOKELAILLE  Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo  Vastaukset palautetaan lukioittain omiin laatikoihin. Tarkista ennen palautusta, että kaikki merkinnät ym. on tehty asianmu- kaisesti, vastaukset ovat numerojärjestyksessä taitetun kokoarkin sisässä ja yliviivatut luonnostelukonseptit ovat samassa nipussa viimeisinä.

OHJEITA KOKELAILLE  Tarkista vastausten lukumäärä (ylimääräisistä vastauksista sakotetaan)!  Puhtaat konseptit ja tehtäväpaperit palautetaan omiin laatikkoihinsa.  Yksi kokelas kerrallaan palauttaa vastaukset.  Rehtori ilmoittaa kokeen päättymisestä, sen jälkeen ei saa tehdä mitään merkintöjä.  Kokelas ei saada viedä salista mitään papereita.

OHJEITA KOKELAILLE  Matematiikan, fysiikan, kemian ja maantieteen kokeissa saa käyttää laskinta ja hyväksyttyä taulukkokirjaa.  Aineenopettaja kertoo millainen laskin ja taulukkokirja on sallittu kokeessa.  Laskimeen ja taulukkokirjaan kokelas liimaa nimensä ja matematiikan kokeen tason (N=Mab ja M=Maa). Laskimen ohjevihkosia ei saa tuoda kokeeseen.

OHJEITA KOKELAILLE  Laskimet ja taulukkokirjat tuodaan lukion Viitaniemen toimistoon VN.A3.223b (toinen kerros) tarkistettavaksi päivää ennen kyseistä koetta klo mennessä. Laskin on tyhjennettävä ja taulukkokirjassa ei saa olla mitään merkintöjä.

Matematiikan koejärjestelyjä Kokeessa on kaksi osiota A ja B. A-osiossa ei saa käyttää laskinta. Kun kokelas haluaa lopettaa A-osan tekemisen hän nousee seisomaan. Tällöin valvoja tulee hakemaan häneltä A-osan tehtävä- ja vastauspaperit (myös suttu- paperit!), minkä jälkeen kokelas saa avata laskimen sisältävän pussin. Päävalvoja kuuluttaa salissa muistutuksen A-osan palautusajasta puoli tuntia ennen A-osan koeajan päättymistä.

A-osan määräajan päättyessä valvojat keräävät palauttamatta olevat A-osiot kokelailta. HUOM. kokelaat, joille on myönnetty pidennetty koeaika, saavat jatkaa A-osan tekemistä enintään puolet heille myönnetystä pidennysajasta. Kokelaat palauttavat B-osan ratkaisut B-osan tehtäväpaperin välissä. Yliviivatut konseptit (sutut) palautetaan samassa nipussa vastausten kanssa sekä A- että B-osassa.

Ylioppilastutkintolautakunta on antanut ainekohtaisia ohjeita, joihin jokaisen opiskelijan on tarpeellista tarkemmin tutustua ao. opettajan kanssa.

ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN Mikäli sairastut kirjoitusaamuna: Ê SOITA: Rehtori Osmo Polas Rehtori Ari Pokka Rehtori Juhani Takkinen Koulutuspäällikkö Taina Roivainen Ë HANKI LÄÄKÄRINTODISTUS SAMANA PÄIVÄNÄ Ì TARPEEN VAATIESSA KIRJOITUKSET JÄRJESTETÄÄN ERILLISESSÄ TILASSA TAI JOPA SAIRAALASSA Í ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN HUOMIOIDAAN KOESUORITUKSEN ARVIOINNISSA (LÄÄKÄRINTODISTUS) PIENI FLUNSSA EI OLE ESTE OSALLISTUMISELLE!