Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
IgE-laboratorioanalytiikka atopian diagnostiikassa, 2013
Advertisements

Allergiat s
Kotitehtävä.
Allergiat.
Allergiat.
Allergiat.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
TE3 KIVUN HOITAMINEN Hurtig KIPU= ELIMISTÖN VAROITUSMERKKI  Varoittaa kudosvauriosta tai sen uhkasta  Sen voi aiheuttaa jokin elimellinen.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Kokonaisuus 1 Mitä omasta lääkkeestään on syytä tietää? Lääkekasvatustunti 4–6-luokkalaisille Oppimistavoite:
LÄÄKKEIDEN ANTOTAVAT JA LÄÄKEMUODOT
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Astma on lapsuusiän tavallisin pitkäaikaissairaus. Noin prosenttia lapsista potee astmaa ja lisäksi noin viidellä prosentilla on astman kaltaisia.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
 Rytmihäiriö on tila, jossa sydän lyö epätarkoituksenmukaisesti joko kiihtyvästi tai hidastuvasti, tai muuten epätasaisesti.  Rytmihäiriö syntyy, kun.
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
KILPIRAUHASEN VAJAATOIMINTA Hypotyreoosi Essi Järvelä & Roosa Kaivoluoto 2A.
Riippuvuudet Yhteiskunnalliset vaikutukset ja hoitomuodot Nikke Laaksonen ja Sakke Palokangas.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Lakitieto LAPSEN OIKEUDET. SUKUNIMILAKI Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos ei toisin ilmoiteta, lapsi saa äidin sukunimen. Jos vanhemmilla.
Hurtig Te1 Ympäristöterveys. Ympäristön terveyteen vaikuttavat tekijät: 1. Fysikaaliset: melu, tärinä, säteily, kuumuus, kylmyys 2. Kemialliset:
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Rasitusmurtumat Harri M. Hakkarainen LL, LitM, valmentaja.
13 Mielenterveyden häiriöt ulottuvat lievistä vaikeisiin Ydinsisältö.
Keskustele kaverin kanssa:
Lääkeaine Kemia.
Allergiassa immuunipuolustus reagoi poikkeavalla tavalla - tunnistaa aiheuttajan viholliseksi ja alkaa puolustautua  allergisen elimistössä on vasta-aineita.
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Eutanasia s
Epilepsia.
Motivaatioteoriat Julia L..
18 Psyykenlääkkeet voivat auttaa selviämisessä
14 Masennus on yleisin mielialahäiriö
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
6.4 Liikunnan merkitykset
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
FIRMANI PAHIMMAT KILPAILIJAT
18. Poikkeuksia mendelistisissä lukusuhteissa
TE1 Terveyden perusteet
Unikauhukohtaus (night terror)
Rintasyöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
SEPELVALTIMOTAUTI ..
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
Raskaus ja HIV Tekijä Tuuli Hämäläinen.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
SYÖPÄ.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Tuulivoima.
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
Oppiainerajat ylittävä tehtävä
TRAUMATERAPIA -TAKAISIN ELÄMÄÄN.
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Ms-tauti Jenina Pesonen.
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
ULOSHENGITYSILMAN TYPPIOKSIDIANALYYSI (Pt-NO-ex) A. Savolainen s.2013
Altistuskokeista A. Savolainen 2013
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Infraäänten mahdolliset terveysvaikutukset
Perheoikeudelliset palvelut
Allergiamekanismit Aleksi Lamminen.
Esityksen transkriptio:

Allergia ja Astma

Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan hoitaa myös verenkierron välityksellä tabletteina tai oraaliliuoksina. Suoraan keuhkoihin annosteltaessa lääkkeiden vaikutus saadaan helposti rajattua, jolloin sivuvaikutukset pysyvät vähäisinä ja annostus pienenä. Hoito jakautuu keuhkoputkia laajentavaan ja tulehdusreaktiota ehkäisevään. Astman hoidossa tavoitteena on saavuttaa hoitotasapaino, jossa keuhkoputkia laajentavaa lääkitystä tarvittaisiin mahdollisimman vähän.

Astman perinnöllisyys Astman perinnöllisyys on hyvin voimakasta. Lapsen riski on 70% jos molemmilla vanhemmilla on atopia. Jos vain toisella vanhemmalla on atopia, riski on 50%. Astmageeniä ei ole löydetty, vaan se periytyy monen tekijän vaikutuksesta. Astman esiintyvyys on lisääntynyt viimeaikoina. Joka viittaa siihen, että ympäristötekijät ja alttiusgeenit yhdessä vaikuttavat, ilmaantuuko astmaa vai ei.

Allergia ja sen oireet Allergian oireet voivat vaihdella punoittavista silmistä, suolioireista, vuotavasta nenästä hengitysteiden turvotukseen ja anafylaktiseen shokkiin, siitä seuraavaan koomaan ja kuolemaan. Allergiaa voi olla kaikenikäisillä, mutta eniten sitä on lapsilla ja nuorilla.

Allergian syyt Allergian esiintyvyys on melko voimakkaasti periytyvää ja alttius allergian puhkeamiseen perustu siis osaksi geneettisiin tekijöihin. Allergisten vanhempien lapsilla allergian puhkeamisen todennäköisyys on noin 50%, mikäli toinen vanhemmista on allergikko. Pähkinäallergiasta kärsivän henkilön lapsi saattaa siis saada oireita vaikkapa siitepölystä tai kalasta.

Allergian hoito - Allergian hoitoo on kehitetty tilaa parantaviakin hoitoja esim. Siedätyshoito, jossa yleensä monen vuoden ajan altistetaan allergista potilasta juuri sillä allergeenillä, jota vastaan hänen on todettu reagoivan. - Allergian nuhan hoitoon käytetään lääkkeitä. - Ruoka-aineyliherkälle neuvotaan dieetti, jossa voimakkaita oireita aiheuttavat allergeenit koitetaan poistaa.