Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tiistaina klo 18 6B-luokassa
Advertisements

Vanhempainilta Hamulan koulu 3 B
Aiotko lukiolaiseksi ?. Lukio-opinnot kaikissa lukioissa perustarjonta ja opetussuunnitelma suunnilleen sama opiskelu kurssimuotoista: suoritetaan vähintään.
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
2lk vanhempainilta Luokka 2 b Oppilaita 23 (tyttöjä 11, poikia 12) Koulunkäynninohjaaja Terhi Lukkarinen.
Kielivalintailta Etelä-Hervannan koulu. Valinnan paikat A1A2B1B P A K O L L I N E N V A P A A E H T O I N E N Perusopetus.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
1lk vanhempainilta Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
22 oppilasta 9 poikaa 13 tyttöä Erityisopettaja Laura Dunkel Yhteisiä tunteja 3. luokan kanssa äidinkielessä ja ympäristötiedossa Koulunkäynnin ohjaaja.
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
1lk vanhempainilta
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2013
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Oppilaskysely 2017 Perusopetuspalvelut
Mikä ihmeen oppisopimus?
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Johdatus elämänkatsomustietoon Kouluvierailut
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Oulunkylän ala-asteen koulu
oppikirjana Magnet , kurs 3 (WSOY)käytetyt kirjat sähköinen materiaali
1lk vanhempainilta
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Oulun normaalikoulun lukio
Tervetuloa vanhempainiltaan!
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Ops-iltapäivä Raumanmeri
OPETTAJAT JA HLÖKUNTA Jussi-Pekka Sirkka (J-P) - Wilma, sähköposti, puhelin (tekstarit) LUOKAN MUUT OPETTAJAT: Johanna Keskinen - englanti ja val. saksa.
Vanhempainilta Luokka Tuuli Rantala Raija Pulkkinen.
2lk vanhempainilta
TERVETULOA VANHEMPAINILTAAN!
Vanhempainilta c.
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Paikallinen opetussuunnitelmatyö
Vanhempainilta
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Ekaluokalle 2017.
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Kielitietoisuuskoulutus perusopetuksen opettajille
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
1. luokkien vanhempainilta
Merkonomista tradenomiksi Hyria Koulutus – Laurea AMK Kaisa Tsupari, ammatillinen opettaja, Hyria Koulutus.
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Puistopolun peruskoulu 7. luokan vanhempainilta
Terveiset Yö-ryhmästä
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Pelaajalle tehtävät ennen fba-tapahtumaa - tunnusten aktivointi huoltajan toimesta - harjoituspäiväkirjan pitäminen.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
5-luokan vanhempainilta
3.lk vanhempainilta.
Tervetuloa Haukkavuoreen!
Tervetuloa uudelle luokalle!
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Kuparivuoren koulu Oppilaat
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Sunan koulun vanhempainilta TERVETULOA!
Ruokakasvatusta yhdessä
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta ja niiden tukemisesta. ( Suomen vanhempainliitto)

Tuntijako  Äidinkieli 5  Matematiikka 4  Ympäristö – ja luonnontieto 2  Uskonto/Elämänkatsomustieto 2  Musiikki 1  Liikunta3  Käsityö2  Kuvataide2  Englanti 2  Yht: 23

LIIKUNTA, LEPO JA RAVINTO KOULUN TUKENA  Riittävät yöunet auttavat jaksamaan koulupäivän.  Maistellaan kaikkia ruokia. Oppilas, joka ei syö kaikkea ruokaansa odottaa kunnes ope on syönyt omansa.  Liikuntaa myös koulussa 3h/vko, täyttyykö 2h/pv?  Oppitunteja ulkona, jakotiloissa, käytävällä…

Lukkari klomaanantaitiistaikeskiviikkotorstaiperjantai A MA EN/AI A MA LI YM AI/ENKSUE/ETKU AI( Irma) AI/Kirjasto- auto KSEN/MAKU Ruokailu MU /Jonna LIAIMA/ENAI B MA LI B MA YMUE/ET MA (Jonna) (to)

Tieto kulkee puolin ja toisin…  Wilman käyttö on lähtenyt hyvin käyntiin  Nyt Wilmaan myös tuntimerkinnät (läksyunohdus, ,…)  Poissaolon voi ilmoittaa myös puhelimitse tai tekstiviestillä numeroon , viestiin ei tule vastausta jollei se ole tarpeellista.  Toivon, että meillä on matala kynnys ottaa yhteyttä. Lapsen mielessä pieni asia saattaa kasvaa suureksi ongelmaksi, jollei sitä selvitetä ajoissa.

Mutta… ”Reissuvihko (perinteinen tai sähköinen) ja sähköposti sopivat arkiseen, neutraaliin ja lyhyeen tiedon välitykseen. Moniulotteiset ja arkaluontoiset asiat kannattaa keskustella opettajan kanssa aina puhelimitse tai kasvokkain.” ( Suomen vanhempainliitto)

Kotitehtävistä  Pyrin antamaan kotitehtäviä ma-to. Myös perjantaisin läksyä voi tulla.  Läksyt on tehtävä samana päivänä.  Seuraatteko annettuja kotitehtäviä Peda Net sivulta?  Viestittäkää koululle, jos kotitehtävissä on suuria vaikeuksia.  Lasten tuotoksia laitamme vuoden varrella Peda Netin Omatilaan. Huolehdithan, että lapsesi tietää/muistaa tunnuksensa. Käytännön työtä voisi helpottaa, mikäli harjoittelisitte pedanettiin kirjautumista myös kotona.

Äidinkieli  Lukutaidon ylläpitäminen tärkeää! Siihen tarvitsemme myös kotiväen apua!  Välkky kirjassa vähän lukemista, joten luetaan kotona myös YM/UE läksyjä ahkerasti. Lukuläksyseuranta tulossa…  Tavoitteena lukudiplomit  Tiistaisin kirjastokortit mukaan, tunneilla luetaan lukukirjaa. Mielellään lukudiplomikirjoja. Kirjaston väki toivoo että kirjoilla olisi oma kirjakassi.

Matematiikka  Apuvälineet ovat edelleen sallittuja.  Kertotauluja tulee lisää. Opeteltava hyvin! Kotiväen apu tärkeä!

MUITA OPPIAINEITA  Englanti lähtenyt hyvin käyntiin. Kotijoukot apuna sanojen opiskelussa ja harjoittelussa.  Ympäristöoppi sekä UE/ET vihkotyö siistiksi. Lukuläksyt korostuu.  Ympäristöoppia opiskellaan monesta eri lähteestä (sähköinen kirja, vanhan ja uuden OPS:n kirjat, ym. lähteet)  Käsitöissä harjoitellaan sekä pehmeissä että kovissa materiaaleissa. Opetellaan ensin työskentelytaidot ja sen jälkeen suunnitellaan ja tehdään myös omaa.  Uuden OPS:n hengessä oma suunnittelu ja arviointi korostuu. Myös itse ja/tai vertaisarviointia.  Bingel  Onko kotona käytössä nettiyhteys läksyjen tekoon?

Koulun ja luokan käytänteitä  Luokassamme toimii ohjaaja Tanja Hyötyläinen.  Kiva- koulu ja Verso toimivat edelleen.  Oppilaskunnan hallituksessa luokkaamme edustaa Saini Sormunen  Koulutiedotteessa on paljon tarpeellista asiaa, pitäkää vihkonen tallessa!  Väliarviointi suoritetaan arviointikeskusteluna marras- joulukuussa myös tänä vuonna.  Teemme paljon monipuolista yhteistyötä 3A -luokan ja Jonna -open kanssa.

Vielä tiedoksi:  Kodin ja koulun päivä perjantaina  Kirjailijavieras Paula Noronen (Supermarsu –sarjakirja)  Retkipäivä laavulle pe  Nokkahuilut soi taas syksyllä. Luokka on reipas musisoimaan!  Puhelimet pidetään äänettöminä repussa koulupäivän ajan.  Vanhempainilta materiaali luokan osalta on nähtävissä luokan Peda Net sivuilla.  Tukiopetusta voi antaa joko oma ope tai Jonna-ope

”On vain kaksi kestävää perintöä, jotka kannattaa antaa lapsilleen: juuret ja siivet.” Diane Ackerman

Mukavaa yhteistä lukuvuotta!