MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuuluu Kotka Kymin srk.yhtymään jäseniä n , Paljon lapsiperheitä, Laajenee uusien asuntoalueiden rakentamisen myötä.
Advertisements

Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
JOUTJÄRVEN SEURAKUNTA vuotiaiden seurakuntalaisuuden kehittämisohjelma.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Pohjanmaan Partiolaiset Syyskokous
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Myötäilta I materiaali
Punaisen Ristin kansainvälinen nuorisotoiminta
Radiopartiotoiminta Radiopartio – radioamatööri harrastukset kohtaavat
Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Lukiokoulutuksen kehittäminen
LÄHIALUEYHTEISTYÖ Järvi-Suomen Partiolaiset ry
Suunta 12˚ Miten lisään ilmoittautumisen Polkuun? Ohje Suunnanantajalle.
Ahava Lapin Partiolaisten piirileiri. Ahava Lapin Partiolaisten piirileiri Järjestetään Inarin Kutturassa pääsiäisenä – (perjantai–maanantai)
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
ROTARACT Rotarypiirissä /2006 Esa Irri, Tampereen Rotaract-klubi.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Lions Clubs International MD 107 Finland Suomen Lions-liitto r.y./Lionsklubin johtaminen RJ/OE Lions-toiminta on meidän yhteinen iloinen asia.
Minä oppijana 1 ov..
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Kasvatuksen ja opetuksen tulevaisuus Sastamalan kaupungin tulevaisuusseminaari
AKELA-, SAMPO- JA LUOTSIKURSSI Partiomylly, Kiukainen Luotsikurssi Eva Liuksila Mari Korhonen.
Partion strategia Partioneuvoston hyväksymä Kuva: Kimmo Vehviläinen.
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
KOSKI TAMMER STRATEGIA PARHAAT MENEE KATOSTA LÄPI HEINÄKUU 2014.
Raumanmeren Rotaryklubi: Jäsenyys, kokemuksia ja näkemyksiä
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Piirileiri Kosmos’15.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
Osastonjohtajakurssi 2010 Partion kasvatustavoitteet.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Järeä-Granin VJ-kurssi 2010
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Ryhmänohjaajakoulutus
Ops seminaari Askola.
Joulukampanja Vuoden 2015 kampanjan ”uutuudet” Nettimyynti Avainlippu Tilausjärjestelmä Kuksan kautta.
Partio. Nyt. Mitä tapahtuu. Missä. Miten. Miksi. OSA 3. PARTIO-OHJELMA, KOULUTUKSET JA TAPAHTUMAT ja SINUN TULEVAISUUTESI.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Partio elää ja voi hyvin Tulpunkylän seurakunnan alueella Sun Nimi Lippukunta Missä esittelet tätä ja milloin.
100 TAPAA EHKÄISTÄ SYRJÄYTYMISTÄ. Yhteisvastuukeräys Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon lähimmäisenrakkauden kansanliike. Keräystuotoilla.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Lions Clubs International Suomi-Finland MD 107-M Finland Jäsenjohtajakoulutus / IPDG Matti Reijonen 1 Jäsenjohtajakoulutus.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Partion arvokeskustelu
100 uutta tapaa tehdä partiota
Punainen Risti, Helsingin ja Uudenmaan piiri Tapani Tulkki
Timo Sinivuori Metropolia
Mikä merkki? Minne? Milloin?
ROTARACT–toiminta pähkinänkuoressa
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Partiolippukunta Hespartto ry
Partion arvokeskustelu
KAIKKIEN AIKOJEN PIIRILEIRI
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Yhteisvastuukeräyksestä
Partion johtamismallin avulla
MIKSI LUKIOON???.
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
Lionsklubin muutosjohtaminen
Johtamismalli partio-ohjelmassa
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Rohkeutta Ystävyyttä Sinnikkyyttä Kekseliäisyyttä Elämyksiä
-KOULUTUSKOKONAISUUS ALKUPERÄINEN MATERIAALI: HÄMEEN PARTIOPIIRI
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Hämeen partiopiirin piirileiri Evolla
Tervetuloa(lippukunnan/ryhmän nimi) Tammileiri-infoon
Vanhempainilta päivämäärä
eTwinning -Euroopan suurin verkosto päiväkodeille ja kouluille
Esityksen transkriptio:

MITÄ PARTIO ON? Kavereita - Yhdessä tekemistä - Kaikille avointa - Vapaaehtoistoimintaa

Partiotoimintaa Hangosta Utsjoelle JÄSENKUNTA Suomessa on noin 750 toimivaa lippukuntaa. Ruotsinkielisiä lippukuntia on noin 60. Vuosittain partiotoimintaan osallistuu partiolaista. Partioon liittyi vuonna 2015 noin uutta jäsentä ja partion jäsenmäärä kasvoi 5 % valtakunnallisesti. Jäsenistössä on eniten sudenpentuja, eli 7–9-vuotiaita partiolaisia. 54 % partiolaisista on tyttöjä, 46 % poikia.

Toimintaa ympäri vuoden PARTIOTOIMINTA Suomessa on yhteensä noin 5000 viikoittain kokoontuvaa ryhmää ympäri maata. Partiolaiset tekevät vuosittain yli kesä- tai talvileiriä. Leirivuorokausia kertyy noin Erilaisia retkiä järjestetään vuosittain yli

Partion päämäärä Partio on kasvatustoimintaa, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioon ottaen. Päämääränä on persoonallisuudeltaan ja elämäntavoiltaan tasapainoinen, vastuuntuntoinen, aktiivinen sekä itsenäisesti ajatteleva paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsen.

Partio elämänhallintataitoja vahvistamassa Punainen Sulka –keräyksen tuotoilla partiolaiset vahvistavat entisestään erilaisten elämänhallintataitojen oppimista osana partio-ohjelmaa Talous- ja työelämätaitoja oppimassa Opitaan tietoja ja taitoja joilla toimia vastuullisesti ja ikään sopivalla tavalla taloudellisissa päätöksissä Tutustutaan yrittäjyyteen, vahvistetaan vuorovaikutustaitoja ja aloitteellisuutta Arvopohjaiseen johtajuuteen kasvaminen Partiossa jokainen kasvaa vastuunottajaksi, nyt vahvistetaan mm. Value Based Leadership –koulutuksia ja partion mentorointitoimintaa Kaikki mitä tarvitsen työelämässä, opin partiossa Partiossa oppii sellaista tietotaitoa josta on hyötyä muuallakin. Kehitämme toimintamalleja joiden avulla osaamisen saa hyödynnettyä esimerkiksi opinnoissa

MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

SUDENPENNUT 7–9-vuotiaat SEIKKAILIJAT 10–12-vuotiaat TARPOJAT 12–15-vuotiaat SAMOAJAT 15–17-vuotiaat VAELTAJAT 18–22-vuotiaat Toimintaa omassa ikäryhmässä

Partiossa… opitaan uusia taitoja kokemisen ja tekemisen kautta seikkaillaan maalla, metsässä, merellä, kaupungissa ja ilmassa yövytään teltassa, laavussa tai mökissä kesällä ja talvella osallistutaan viikoittaisiin kokoontumisiin, viikonloppuretkille ja erilaisille leireille sekä vaelluksille ja purjehduksille leikitään ja lauletaan päätetään yhdessä asioista ja otetaan vastuuta opitaan toimimaan ryhmässä ja ottamaan toiset huomioon opitaan johtamistaitoja saadaan kansainvälisiä kokemuksia

LIPPUKUNTAMME Lisää tähän lippukunnan nimi

Lisää tähän diaan tietoa lippukunnastasi Missä toimitte? Kuinka paljon lippukunnassa on jäseniä ja minkä ikäisiä he ovat? Tapahtuuko seuraavan vuoden aikana jotain isoja projekteja tai muuta kiinnostavaa?

Yhdessä eteenpäin… Millainen yhteistyö klubin kanssa kiinnostaisi (ideoita löydät partio.fi/punainensulka -> Ideoita Lions-yhteistyöhön) Mitä toivoisitte leijonilta ja mitä lippukunnallanne olisi antaa yhteistyöhön?

KIITOS! #partioscout Kuvat ovat Roihu 2016 –suurleiriltä sekä vuoden 2015 vuosikertomuksesta. Leirikuvat: Joel Forsman, Juha Nurmi, Heikki Heinonen, Nuutti Nissinen, Essi Koski, Tuukka Lehtinen