Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rohkeutta Ystävyyttä Sinnikkyyttä Kekseliäisyyttä Elämyksiä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rohkeutta Ystävyyttä Sinnikkyyttä Kekseliäisyyttä Elämyksiä"— Esityksen transkriptio:

1 Rohkeutta Ystävyyttä Sinnikkyyttä Kekseliäisyyttä Elämyksiä
Tervetuloa (lippukunnan/ryhmän nimi) Ryske –infoon. Ryske on Järvi-Suomen piirin yhteinen partioleiri ensi kesänä. Tässä infossa käydään läpi leirin ajankohtaisia ja tärkeitä asioita erityisesti leiriläisen ja kotiväen kannalta. Ryske koostuu viidestä eri sanasta: Rohkeus, Ystävyys, Sinnikkyys, Kekseliäisyys ja Elämykset. Ryskeen tekijät haluavat, että leiri on jokaiselle leirille osallistuvalle kaikkea tätä. 

2 MITÄ, MISSÄ JA MILLOIN RYSKÄÄ?
Järvi-Suomen Partiolaisten neljäs piirileiri tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset sudenpennut, seikkailijat, aikuiset Vierailupäivä lauantaina 27.7 Paikka: Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskus, Nurmes Leirille odotetaan noin 2000 partiolaista Myös kansainvälisiä partiolaisia Leiripaikkana toimii Nurmeksessa sijaitseva Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus. Leiripaikka tarjoaa erinomaiset puitteet monipuolisen ja laadukkaan ohjelman järjestämiselle sekä alueella jo valmiina olevat rakennukset ja infrastruktuuri helpottavat esimerkiksi pienten lasten kanssa leirille osallistumista. Tarpojien ja sitä vanhempien leiri kestää kahdeksan päivää, keskiviikosta keskiviikkoon. Sudenpennut ja seikkailijat pääsevät mukaan Ryskeelle lauantaista 27.7 alkaen. Sudenpentujen ja seikkailijoiden saapumispäivä on myös leirin vierailupäivä, jolloin leirielämään on mahdollista tulla tutustumaan. Ryskeelle odotetaan noin 2000 osallistujaa sekä kansainvälisiä partiolaisia.

3 Ilmakuva Hyvärilän ympäristöstä
Tässä näkyy hyvin Hyvärilän aluetta ja sitä millainen maasto leiripaikalla on. Maasto on helppokulkuista ja helpottaa erityisesti pienten lasten sekä liikuntarajoitteisten kulkemista leirialueella. Ilmakuva Hyvärilän ympäristöstä

4 LEIRIN HINTA Early Bird (joulu-tammikuu) Normaali ilmoittautuminen (helmikuu) - Lyhyt leiri 110 € Lyhyt leiri 125 € - Pitkä leiri 185 € Pitkä leiri 195 € 3-6 –vuotiailta hinta on 50 % leirimaksusta 0-2 –vuotiaat pääsevät ilmaiseksi Ei-vielä-partiolaisten leirimaksu on 15 € korkeampi - Ei koske alle 7 –vuotiaita Päiväleirimaksu on 30 € Ilmoittautuminen alkaa joulukuussa ja Early Bird–hinta on voimassa joulu- ja tammikuun ajan. Normaalin ilmoittautumisen hinta on voimassa helmikuun ajan ja tämän jälkeen ilmoittautuminen ei ole mahdollista. Lisäksi alle 7-vuotiaat partiolaisten pääsevät Ryskeelle alennettuun hintaan. Päiväleirimaksulla leirialueella saa vierailla 24 tunnin ajan. Päiväleirimaksulla voi osallistua leirille yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Leirillä on käytössä sisaralennus: ensimmäinen lapsi maksaa täyden leirihinnan ja sitä seuraavat sisaret saavat 20€ alennusta. Leirin hinnat ovat normaalia piirileirin hintatasoa, eikä hintoja ole korotettu edellisestä piirileiristä. Ryskeellä on käytössä kesätyö- ja kesälomatakuu, eli leirin saa perua ja leirimaksu palautetaan täysimääräisenä mikäli ilmoittautunut ei saa kesälomaa järjestymään leirin ajaksi. Kesätyötakuu koskee samoajia, vaeltajia ja aikuisia ja peruminen on tehtävä mennessä. Leirimaksuun on mahdollista hakea alennusta tai vapautusta sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Ryskeen staabi toivoo, että tämän avulla kenenkään leiri ei väliin leirimaksun vuoksi. Maksuavustusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja hakumenettelystä kerrotaan tarkemmin Ryskeen nettisivuilla, (lähempänä ilmoittautumista). Tässä diassa on hyvä kertoa myös lippukuntanne mahdollisista varainkeruukampanjoista sekä mainita erityisesti adventtikalenterimyynnistä lippukunnan saamista tuotoista, mikäli aiotte niitä käyttää leirimaksuihin.

5 LEIRILÄISET Kaikki ikäkaudet ovat tervetulleita, myös uudet perhepartiolaiset Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat osallistuvat päivittäisiin ohjelmiin Samoajat osallistuvat puolet leiristä ohjelmiin ja toisen puolen leiripestiin harjoitellen johtamis- ja vastuunkantotaitoja Vaeltajat ja aikuiset toimivat koko leirin pestissä Yli 18-vuotiailla tulee olla käytynä Turvallisesti Yhdessä –koulutus Myös huoltajat ovat tervetulleita leiriläisiksi, he toimivat leirin ajan pestissä Ryske on koko piirin yhteinen leiri ja sinne ovat tervetulleita kaikki ikäkaudet sekä perhepartiolaiset, eli alle 7-vuotiaat sekä ei-vielä partiolaiset. Sudenpentujen, seikkailijoiden ja tarpojien leiripäivä koostuu ohjelmalaaksoista, joita ovat vesi-, kädentaito- ja yhteiskuntalaaksot sekä PopUp –ohjelmat. Tietysti päivän aikana myös ruokaillaan ja vietetään vapaa-aikaa. Samoajaikäiset osallistuvat ohjelmiin puolet leiristä ja toisen puolen he toimivat leiripestissä. Pestistä samoaja saa tärkeää kokemusta johtamisesta, vastuunottamisesta ja pääsee näkemään kuinka iso partioleiri rakentuu ja toimii. Vaeltajilla ja aikuisilla on koko leirin ajan leiripesti, mutta pestin ohessa aikaa jää myös leirielämästä nauttimiseen. Myös ei-vielä-partiolaiset huoltajat ovat tervetulleita Ryskeelle. Jokaisen yli 18-vuotiaan, sekä ryhmänjohtotehtävissä toimivan tulee olla käynyt Suomen Partiolaisten Turvallisesti Yhdessä –verkkokoulutus.

6 Leirialueen puitteet ovat erinomaiset monipuolisen ja laadukkaan ohjelman järjestämiselle. Uudet ystävät ja kokemukset tekevät leiristä ikimuistoisen. Piirileiri tarjoaa uusia kokemuksia, elämyksiä ja ystäviä sekä ohjelmaa, jota arkipartiossa ei välttämättä voida tehdä

7 HULINA - PERHELEIRI Mahdollista osallistua leirille perheleiriläisenä
Perheleiriin osallistuu alle 7-vuotiaat vanhempien tai muun huoltajan kanssa Perheleirin aikuiset osallistuvat perheleirin toiminnan pyörittämiseen Perheleirillä oma alaleiri, käytössä mökkejä helpottamaan leiriarkea Mikäli molemmat vanhemmat osallistuvat leirille, toisen tulee olla kokopäiväisessä pestissä tai molempien vanhempien puolipäiväisessä pestissä Touhula tarjoaa ohjattua toimintaa lapsille koko leirin ajan Ryskeellä on Hulina niminen perheleiri, jonne alle 7-vuotiaat lapset voivat majoittua yhdessä aikuisen kanssa. Alueella on myös mökkejä, jotka helpottavat leirielämää pienen partiolaisen kanssa. Perheleirin arjen pyörittämiseen osallistuvat siellä majoittuvat aikuiset. Mikäli molemmat huoltajat osallistuvat leirille, toisen huoltajan tulee olla kokopäiväisessä pestissä tai molempien puolipäiväisessä pestissä. Tällöin toinen huoltajista on aina lasten kanssa. Halutessaan perheleiriläiset saavat osallistua ohjelmiin sovelletusti. Lisäksi perheleirissä on Touhula, joka tarjoaa ohjattua toimintaa lapsille päiväaikaan. Touhulan ohjelma on sellaista, että lapsi voi osallistua siihen itsenäisesti ja Touhula toimii leirin alusta saakka. Touhulan mahdollinen alaikäraja tarkentuu myöhemmin.

8 Ryske – kuuluu kaikille
Ryske on leiri joka kuuluu kaikille. Ryske – kuuluu kaikille

9 ARKI LEIRILLÄ Leirillä asutaan savuissa oman lippukunnan kanssa
Savut muodostavat neljä alaleiriä Ohjelmissa ja syömässä käydään oman savun kanssa Kolme ohjelmalaaksoa Vesilaakso, kädentaitolaakso, yhteiskuntalaakso sekä PopUp- ohjelmat Sudenpennuilla ja seikkailijoilla ovat saattajat joka ohjelmassa Helppo pesti myös vanhemmille Leirillä tarjolla myös vapaa-aikaa  Mahdollisuus käydä mm. kahviloissa ja vapaa-ajan ohjelmissa Leiriläisen päivä koostuu päivittäisistä toimista, ohjelmista, ruokailuista ja vapaa-ajasta. Illalla on järjestetty erilaista iltaohjelmaa ja koko leiri kokoontuu isoon, yhteiseen iltaohjelmaan kolme kertaa. Majoittuminen tapahtuu savuksi kutsutulla alueella, jonka muodostaa oma lippukunta tarvittaessa yhdessä toisen tai useamman lippukunnan kanssa, niin että yhdessä savussa on 50 – 100 leiriläistä. Savuista taas muodostuvat alaleirit, joita Ryskeellä on neljä sekä viidentenä perheleiri. Ohjelmat ja ruokailut tapahtuvat oman savun kanssa. Sudenpennut ja seikkailijat saatetaan ohjelmiin, saattajan pesti on helppo pesti myös esimerkiksi partiosta ja Ryskeestä kiinnostuneelle huoltajalle! Leirillä päivystää turva sekä leirisairaala. Lisäksi savussa majoittuvat lippukuntien aikuiset ja johtajat, jotka huolehtivat osaltaan leiriarjen sujumisesta turvallisesti. Vapaa-aikana on mahdollista käydä esimerkiksi erilaisia ohjelmapisteitä sisältävissä PopUp –ohjelmissa, vierailla leirin kahviloissa tai muuten viettää aikaa partiokavereiden kanssa.

10 Leirielämä tapahtuu yhdessä tehden ja sitä kautta uutta oppien ja kokien
Leiriarki hoituu sujuvasti yhdessä tehden – esimerkiksi tiskaamalla omat astiat huolellisesti kavereiden kanssa!

11 Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen alkaa joulu- ja päättyy helmikuussa
Erillistä jälki-ilmoittautumista ei ole! Kaikki ilmoittautuminen tapahtuu Kuksa –jäsenrekisterin kautta Lasten leiri-ilmoittautuminen on sitova! Samoajilla, vaeltajilla ja aikuisilla voimassa kesätyö/kesälomatakuu Leirimaksun voi perua veloituksetta asti mikäli osallistuja ei saa lomaa töistä Leiri-ilmoittautuminen alkaa joulukuussa ja edullisemmalla hinnalla pääsee mukaan ilmoittautumalla joulu- ja tammikuun aikana. Ilmoittautuminen päättyy helmikuun lopussa ja tämän jälkeen ilmoittautuminen ei ole enää mahdollisuutta. Kaikki ilmoittautuminen tapahtuu Kuksa-jäsenrekistein kautta. Jos Kuksan käyttö tuntuu haastavalle on tärkeä tutustua siihen ennen ilmoittautumista. Lasten leiri-ilmoittautuminen on sitova, eli leirimaksua ei palauteta mikäli lapsi ei pääsekään leirille. Samoajien, vaeltajien ja aikuisten on mahdollista perua leiri veloituksetta mennessä, mikäli töistä ei saa kesälomaa leirin ajaksi. Tässä diassa on tärkeä muistuttaa perheitä Kuksan tärkeydestä ja siitä, että ilmoittautuminen tapahtuu vain sitä kautta. Ilmoittautumisen tarkat ehdot julkaistaan nettisivuilla ennen ilmoittautumisen alkua. Ryske ei palauta leirimaksuja, kuin kesätyötakuun kautta niille, jotka leirin ovat peruneet ajoissa ja kuuluvat takuun piiriin.

12 LEIRIARKI Pestit Vapaa-aika Kahvila Ruokailu Johtajat Ohjelma-laaksot
Tässä vielä rakenne, kuinka ohjelmat, pestit, ruokailut ja vapaa-aika toimivat limittäin ja sujuvasti leirin aikana, niin että leiriarki on mahdollisimman monipuolista. Jokainen osallistuja, myös leirin tekijät, saavat leirin aikana myös vapaa-aikaa ja pääsee nauttimaan myös leirin kahviloista, muista vapaa-ajan viettopaikoista sekä oheistoiminnoista. 

13 Liplatuksen, eli meidän piirin oman lehden, Ryske -aiheisessa juttusarjassa valmistaudutaan yhdessä tulevaan leiriin. Myös siellä kotona kannattaa lukea Liplatus huolella läpi! Liplatuksen välissä lisää juttua Ryskeestä – joka numerossa leiriin saakka!

14 #järvisuomenpartiolaiset
KANAVAT JA LISÄTIETOA #ryske19 #järvisuomenpartiolaiset Ryske’19 ryske19 Leirin nettisivut ja sosiaalisen median kanavat kannattaa ottaa seurantaan myös siellä kotona. Leirin nettisivuilta löytyy aina ajankohtainen tieto leiristä ja niihin on hyvä myös kotiväen tutustua. Nettisivut ja somekanavat ovat aktiivisia ennen leiriä ja niille päivitetään tunnelmia ja kuulumisia myös sitten Ryskeeltä! Diaesityksen kuvat Järvi-Suomen Partiolaiset / Atte Kesti


Lataa ppt "Rohkeutta Ystävyyttä Sinnikkyyttä Kekseliäisyyttä Elämyksiä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google