Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Advertisements

Kallion ala-aste vanhempainyhdistys Jari Ahde Rautaruukki Oyj Corporate Information Security Controller
Netti, pelit ja some -Joka vanhemman selviytymispaketti
Vihdin seurakunnan ilta
Mediapedagogi kouluissa (1) havaintoja kentältä ja kentän laidalta havaintoja kentältä ja kentän laidalta.
LAPSET JA INTERNET Miten suojella lapsia Internetin vaaroilta?
Oppiminen ja opettaminen harjoitustilanteessa
Johdannoksi sosiaaliseen mediaan Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Lapsi ja internet Seppo Mentula
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Johdantoa sosiaaliseen mediaan Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
usala.swf LASTENTARHANOPETTAJA usala.swf.
Turvallinen internetin käyttö
Oman äidinkielen ja kotikielen opiskelun merkityksestä
 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys. Mediakasvatus 1.Mediataitojen kartuttaminen 2.Median käyttö oppimisympäristönä 3.Media tiedonkäsittelyn välineenä.
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Tutustumispäivä  8.00 aamukahvi  8.05 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.10 Kuparivuoren koulussa opiskelusta, Vesa Malin  8.40 oppilaan.
Valmentajana ja ohjaajana toimiminen Erilaisten ryhmien ja yksil ö iden kohtaaminen: Vinkkejä ohjaamiseen Riikka Juntunen, Heli Laitinen, Sari Rautio,
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Tutustumispäivä  8.30 aamukahvi  8.35 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.50 ekaluokkalaisten arkea, 1a:n opettaja Sofia Jääskeläinen.
Netiketti ja nettikiusaaminen
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
YHTEISTYÖ VANHEMPIEN KANSSA Erityisopettajien koulutus HyLa2/Kaste Marja Hämäläinen puheterapeutti, FM Hyvinvointitoimiala Turun kaupunki
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Mediataikuri-hanke Kirjaston uusi mediakasvatusmalli varhaiskasvatukseen Kirjastopäivät 2015 Lea Kuusirati.
Näkövammaisen lapsen vuorovaikutuksen ja puheenkehityksen tukeminen NKL Lasten kuntoutus Riitta Laakso Maria-Liisa Punkari
T IEDONHAKUPROSESSI Monta tärkeää vaihetta. M ISTÄ HAKISIT TIETOA ? Sukusi vaiheista Aleksis Kivestä Kauhavan nuorisovaltuuston päätöksistä Lauseennvastikkeista.
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
Lapsen ja nuoren tukeminen ja osallisuuden vahvistaminen kuntouttavilla elementeillä Petra Suonio 2012.
Mitä on nettiketti? Esite A Ohjeita netin turvalliseen käyttöön Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessasi Älä kirjoita sähköpostissa.
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Kysely sosiaalisen median käytöstä
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä-tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä, FT.
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
Vanhempaintoimikunnan kokous 4/2017 Anna Niemi koulukuraattori, YTM
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Sosioemotionaalinen kehitys
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
TERVEYSTIETO 8 3. Sosiaaliset taidot.
Lapset ja media Marianna Halonen
Instagram.
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Omppu-diplomi ja Omppu-kokoelma
Tervetuloa kouluun!.
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Reggio Emilia REGGIOLAISUUDEN TAUSTAA Reggio Emilian kaupunki sijaitsee Romagnan maakunnassa, Pohjois-Italiassa. Kyläläiset rakensivat lapsille ensimmäisen.
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
TERVEYSTIETO 8 Aloitus.
Tervetuloa uudelle luokalle!
Liikunnan Perusopinnot
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Esityksen transkriptio:

Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva tapa ylläpitää ystävyyssuhteita. Sosiaalisen median ja internetin käyttö opettaa lapselle paitsi tärkeitä taitoja, kuten kirjoittaminen, lukeminen ja mediataidot, myös tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Sosiaalinen media tarjoaa myös apua ja vertaistukea lapsille ja nuorille. Koulussa sosiaalisen median avulla opitaan näiden lisäksi opetussuunnitelmassa olevia asioita.

On tärkeää, että lapsi oppii jo varhaisessa vaiheessa, miten sosiaalisessa mediassa kannattaa toimia. Vastuu käytöstapojen opettamisessa on ennen kaikkea vanhemmilla. Sometapojen opettamisessa on hyvä olla kannustava. Lapsia tulee enemmin ohjata kuin pelotella. Pelottelu ja palveluiden kieltäminen suorilta käsin ei ole järkevää. Hyvät käytöstavat kuuluvat sosiaaliseen kanssakäymiseen. Sosiaalinen media on sosiaalista kanssakäymistä, ja siksi lasten täytyy oppia käyttäytymään yleisesti hyväksytyllä tavalla erityisesti siellä. Harkitsemattomasti julkaistut kommentit ja kuvat sekä väärä informaatio leviävät sosiaalisessa mediassa nopeammin kuin mitään muuta väylää pitkin. Kun lapsi hallitsee käyttäytymissäännöt ja noudattaa niitä somessa, vältytään turhilta erimielisyyksiltä ja jopa kunnianloukkaussyytteiltä. Aikuisen on hyvä tiedostaa mahdolliset ongelmat lasten sosiaalisen median käytössä.

Ohjeita vanhemmalle 1. Näytä itse esimerkkiä median käyttöön liittyvissä asioissa. Kysy lupa lapselta, jos laitat nettiin hänestä kuvia. Älä roiku verkkopalveluissa tuntikausia unohtaen ulkoilun ja muun elämän. Noudata ikärajoja peleissä, elokuvissa tai tv-ohjelmissa. Kunnioita tekijänoikeuksia netin kuvien ja muun materiaalin suhteen. Opeta myös lapselle, että laittomasti kopioiminen ja väärän tiedon levittäminen toisista ihmisistä on rikos. 2. Pysy ajan tasalla lapsesi mediaympäristöstä. Juttele ja tutustu palvelimiin yhdessä lapsesi kanssa.

3. Luo aikuisena perheen omat mediapelisäännöt. Pidä niistä kiinni! Ohjaa ja neuvo lasta näissä asioissa: asiallinen käyttäytyminen netissä menettelytavat, kun netissä tapahtuu jotain ikävää tai nettituttu pyytää tapaamista oman itsensä suojelu nettimaailmassa, esim. salasanat, henkilötiedot, kuvat median parissa vietettävä aika ja sen seuranta yhteiset säännöt siihen, millaisia kuvia ja tietoja omasta perheestä ja muista ihmisistä saa laittaa nettiin toimintatavat, kun rekisteröidytään verkkopalveluihin ja maksullisiin nettipalveluihin ja kun ladataan mobiilisovelluksia tietoturva-asioissa.