Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asunto-osakeyhtiölaki Luku 6 Yhtiökokous
Advertisements

Vaikuttaminen ammattikorkeakoulussa ja yhteiskunnassa Järjestökoulutus HPJ Joni Lappalainen.
Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
PIIRIEN TOIMINTAOHJEET
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Naiset ja miehet kuntapäättäjinä Manner-Suomen kuntien valtuustoissa ja hallituksissa valtuustokaudella Kuntakehitys ja tutkimus/SLP Lähteet:
KUNNALLISVAALIT 2008 PROJEKTISUUNNITELMA
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
Kristiina Mattila Heinolan Kylät ry Lähidemokratiamalli yhdistyksen ollessa toimijana.
Sääntömuutos.
EU-vaikuttaminen Suomessa
LAKIKATSAUS Pellervon Päivän 2009 juhlaseminaari Helsingissä Lakiasiainjohtaja, varatuomari Kari Lehto Pellervo- Seura ry.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Kuntalain uudistus ja osallistuva demokratia Yrjö Hakanen SKP:n paikallispolitiikan seminaari Kirjan talo.
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
Asukasdemokratia Lohjan Vuokra-asunnot Oy:ssä (Lova)
Kokoustekniikkaa ja -käytäntöjä
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
OAJ – VARSINAIS-SUOMI ? §§§ Alueyhdistyksen sääntöluonnos -Juridinen perusta.
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Asukasvaikuttaminen Tampereella ja Lappeenrannassa Millainen malli Imatralle?
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
Paikallisjärjestön säännöt Tausta Yhdistyslain ja kirjanpitolain muutos Tavoite nykyaikaistaa säännöt Esitys järjestökäsittelyn pohjalta Hyväksytty.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
EWC – European Works Council
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Ajankohtaista lakirintamalta Varatuomari Kari Lehto Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki.
Demokratian vahvistaminen ja uusi kuntalaki
Lautakuntatyön tulevaisuus. Kuntien lautakunnat toimialoittain
AMKIT & Linnea Yhteinen kirjastojärjestelmäkonsortio
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys – Sekreterarföreningen ry
Kaikissa malleissa tärkeää: – kuntalain mukaiset oikeudet ja velvoitteet – kunnan omista tarpeista lähtevän mallin ja toimintatavan kehittäminen – mallin.
KSV:n sääntötyöryhmä Kokous Tehtävänanto ”Tehtävänne on valmistella piirin syyskokoukselle esitys KSV:n uusiksi säännöiksi käyttäen pohjana.
KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ.
Professori Kari Hoppu. 32C26000  Luennot ti klo (D) ja ke klo 9-11 (B)  Ei läsnäolopakkoa  Luentokuulustelu keskiviikkona 10.2  Arvostelu pistein.
YHDISTYSLAIN KESKEISIMMÄT PYKÄLÄT. 8 § YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen säännöissä on mainittava: 1) yhdistyksen nimi; 2) yhdistyksen kotipaikkana oleva.
HEKA MAUNULA TALOTOIMIKUNNAT TERVETULOA!
Hae mukaan JC-kiltaan! Seuraavat paikat haussa :  Kansainvälistymisvaliokunta  Palveluvaliokunta  Teollisuusvaliokunta  Laita hakemuksesi.
Syyskokous Syyskokouksen esityslista Kokouksen avaus 2.Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
Organisaatiotoimikunnan tehtävään liittyviä kysymyksiä Kunnanhallituksen § 117 asettama organisaatiouudistusta valmistelema toimikunta Keijo.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Yhdistyksen hallitus.
Tutustumme Kokoomukseen
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten kokoukset toimivat?
Uusi kuntalaki 98 §, 99 § ja 100 § - kuinka käytännössä
Miten kokous sujuu? Miten saan näkemykseni esille?
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Sihteeriyhdistys – Sekreterarföreningen ry
Järjestötoiminnan ABC
Iitin Reserviupseerikerho ry.
Ehdokashankinta 1/2 Vaalit voitetaan tai hävitään ehdokasasettelussa.
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Luottamushenkilöorganisaation rakenne
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
NUORISOVAALIT
Kuntaliiton valtuuskunnan valinta vuonna 2017
Iisalmen Yrittäjät ry 2017.
Yhdistyksen hallitus.
Satakunnan alueryhmä 2017 – 2018
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Varttivaltuuston vuosikello
PUHEENJOHTAJIEN TAPAAMINEN
Hallituksen tehtävät.
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden toimintaa kunnallisjärjestöllä on oikeus käsitellä asioita, jotka tulevat valtuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden päätettäväksi valtuuston käsittelyyn tulevat luonteeltaan periaatteelliset kysymykset käsitellään kunnallisjärjestön/ kunnallisjärjestön johtokunnan ja valtuutettujen yhteisessä kokouksessa voi tehdä niitä koskevia ohjeellisia päätöksiä ja suosituksia valtuutettujen ja muiden luottamushenkilöiden tulee osallistua näihin tilaisuuksiin

Keskustan politiikka valtuustoryhmän jäsenet velvollisia osallistumaan kunnallisjärjestön ja oman paikallisyhdistyksen kokouksiin kertovat valmisteltavina olevista asioista ja päätöksistä valtuustoryhmän jäsenen tulee edistää keskustalaisia periaatteita ja arvoja, toimia avoimesti kuntalaisiin päin, huolehtia kunnan ja kuntalaisten parhaasta luottamushenkilömaksu, kunnallisjärjestön päättämä osuus kunnallisista luottamustehtävistä saamista kokous-, vuosi- ja puheenjohtajapalkkioista kunnallisjärjestölle kunnallisjärjestön puuttuessa, tehtäviä hoitaa paikallisyhdistys

Keskustan valtuustoryhmä Kunnallisjärjestön ja valtuustoryhmän yhteistyö Kunnallisjärjestön johtokunta ja valtuustoryhmä valmistelevat kunnallisjärjestön kokoukselle pohjaesityksen kunnallisiin hallintoelimiin valittavista keskustan edustajista Jäsenet keskustan valtuustoryhmän jäseniä ovat Keskustan ehdokas- listalta valitut valtuutetut ja muut valtuutetut, jotka valtuusto- ryhmä ja kunnallisjärjestö ryhmän jäseniksi kutsuvat jäsenen tulee toimia asiallisesti ja arvokkaasti ja olla aloitteellinen

Keskustan valtuustoryhmä Kutsuminen ja päätösvaltaisuus kokoukset kutsuu koolle pj tai hänen estyneenä ollessaan vpj päätösvaltainen, kun kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja paikalla pj, tai vpj ja vähintään puolet jäsenistä järjestäytyy vuosittain kunkin vuoden tammikuussa säännöllisistä ryhmäkokouksista sovitaan vuoden alussa näihin kokouksiin ei tarvitse toimittaa erillistä kokouskutsua lisäksi ryhmä voi pitää kokouksia tarpeen vaatiessa, -> kokouskutsu esityslistoineen toimitetaan jäsenille. ryhmä kutsuttava koolle, jos 1/3 ryhmän jäsenistä sitä vaatii

Keskustan valtuustoryhmä Osallistuminen jäsenen on osallistuttava ryhmän kokouksiin, jollei ole estettä esteestä on ilmoitettava ryhmän sihteerille kunnallisjärjestön puheenjohtaja, sihteeri ja tiedotussihteeri on aina kutsuttava valtuustoryhmän kokouksiin kaupunginhallituksen keskustalaisilla jäsenillä, lautakuntien ja paikallisyhdistysten puheenjohtajilla on oikeus osallistua ryhmän kokouksiin varavaltuutettu voi osallistua siten, kuin ryhmä siitä päättää päätöksentekoon vain, jos osallistuu asian käsittelyyn valtuustossa varsinaisen valtuutetun sijasta voidaan kutsua myös muita asiantuntijoita asiantuntijat ja muut läsnäolijat eivät osallistu päätöksentekoon

Keskustan valtuustoryhmä Päätökset päätökseksi tulee läsnä olleiden jäsenten enemmistön mielipide tasatilanteessa päätökseksi tulee se mielipide, johon ryhmän puheenjohtaja on yhtynyt, paitsi vaaleissa arpa vaalit toimitetaan suljetuin lipuin jäsenten on noudatettava ryhmän päätöksiä on oikeus poiketa ryhmän päätöksistä, jos on ilmoittanut eriävän mielipiteensä ja se merkitty pöytäkirjaan jäsenen, joka on esteellinen käsittelemään asiaa valtuustossa, on pidättäydyttävä päätöksenteosta asiasta ryhmäkokouksessa