Anna-Eveliina Aro Sairaanhoitajaopiskelija SAMK.  Kuvata miten koulukiusaaminen näyttäytyy satakuntalaisten 8. ja 9. luokkalaisten oppilaiden kokemana.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan foorumi
Advertisements

Vanhempainilta koulukiusaamisesta
Sairastavuusindeksit ja työkyvyttömyysindeksit v Lähde: Kela, Terveyspuntari.
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
LUVALLISET POISSAOLOT
Hyvää työpäivää!.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Kiusaamisen ehkäiseminen 2014 (Projektityö)
”Määrittää ihmisen yksilönä”
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Kouvolansanomat.fi SPOT®- kävijäprofiilitutkimusraportti Maaliskuu 2014.
Esaimaa.fi SPOT®- kävijäprofiilitutkimusraportti Maaliskuu 2014.
Oppilaiden hyvinvointi ja kiusaamisen vastainen työ Taivallahden peruskoulussa Vanhempainilta
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Norssi ja Varis juttusilla
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
KiVa Koulu koulukiusaamisen ehkäisijänä
JOKELAN YLÄKOULUN KYSELY HUOLTAJILLE Aiheena koulukiusaaminen Lukuvuosi 2012 – 2013, yhteensä 89 vastaajaa.
Vain demonstraatio- käyttöön © Menetelmäopetuksen tietovaranto 1 / 8 Ristiintaulukointi Ristiintaulukointia käytetään tutkittaessa kahden luokittelu- tai.
Täydellinen koulu.
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
Netiketti ja nettikiusaaminen
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Työhyvinvointikysely 2010 Teknisen tuotannon liikelaitos Raportoinnin tulokset
Sukupuoli. Ikä: Ikäryhmä Asuinympäristö Opiskelu.
Funktio.
Joutsenon koulu on KiVa-koulu
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
HILTULANLAHDEN KOULU Koulukiusaamisen käsittelymalli.
Mihin on tultu?. Tutkimusprosessi (MOTV , muokattu De Vaus 1994, 21 pohjalta): Teoria Hypoteesit Empiiriset mittarit Aineiston kerääminen Aineiston.
KOULUTERVEYSKYSELY 2013 KOULUTERVEYSKYSELYN HISTORIAA: - Thl:n toteuttama valtakunnallinen kysely nuorille. - Tehty vuodesta 2000 lähtien.
Ystävyys yli kaiken Hurtig Kertaus 1) Mitä minäviesti tarkoittaa? 2) Miten osoitat puhujalle, että kuuntelet häntä? 3) Miten vuorovaikutustaitoja.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma Kehitetty Turun yliopistossa Opetusministeriön rahoituksella.
Vanhempainyhdistysten verkosto1 Info- ja keskustelutilaisuus NUORTEN PÄIHTEIDEN KÄYTÖSTÄ Järvenpään lukion Areena Illan alustuksena.
KOLMASIKÄLÄISTEN ELÄMÄÄ POHJOISISSA KAUPUNGEISSA – Haastattelututkimuksen keskeisiä tuloksia 1.KOLMANNEN IÄN KOKEMINEN 2.ELÄMÄNKULKU 3.ASUINKAUPUNKI ELÄMISYMPÄRISTÖNÄ.
VIRTAA TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä | Sykettä liikunnasta Sykettä liikunnasta Virtaa TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä.
Opiskelupaikan valinta ja opintojen imu Tiina Lindblad Itä-Suomen yliopisto.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Hurtig TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.
Oppilashuolto ja työhyvinvointi Annamari Murtorinne Yläkoulun rehtori, FT Äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori
KLAARI HELSINKI, NUORISOASEMA JA KOULUYHTEISTYÖ. PÄIHDEKASVATUSPILOTTI Lähtötilanne: Eri toimijoilta yhteydenottoja kannabikseen liittyvissä asioissa.
KOULUNUORISOTYÖ PIEKSÄMÄELLÄ Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki p ,
Tiivistetäänkö peruskoulun ”perälautaa ” - Sivistystoimensuunnittelija Lea Goyal Keski-Suomen ELY-keskus
Kiusaamisesta Ruut Ruokonen Koulukiusaaminen on ”Koulukiusaamisella tarkoitetaan yhteen ja samaan oppilaaseen toistuvasti kohdistuvaa tahallisen.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Kuka vastaa kyselyyn? - Kevät 2016
KUVA-mittaristoehdotus/ Poimintoja Hyvinvoinnin ja terveydentila -mittaristosta
63. Mielenterveyden häiriöt
Kiusaamisasioiden käsittely Kaustisen perusopetuksessa
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
YFIA200 Kvantitatiiviset menetelmät, luento
KiVa-kyselyn tuloksia Matin ja Liisan yläkoulu
YFIA202 Kvantitatiiviset menetelmät, luento
Kirjoita vihkoon.
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Päihdyttäviä paineita
KiVa Koulu -ohjelma.
YFIA200 Kvantitatiiviset menetelmät, luento
KOTITALOUS VALINNAINEN / LISÄKURSSI
SUUNNITELMA KIUSAAMISEN EHKÄISEMISEKSI Nilakan yhtenäiskoulussa
POHJOIS-POHJALAISTEN HYVINVOINTI: 1
Satakunnan Lapsi ja nuorisopolitiikan foorumi
Tieto tutkijan työpöydälle
Nuorten terveys- ja hyvinvointierot Helsingin suurpiirien välillä
Alueellisella yhteistyöllä kohti tavoitteellista terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä 1/3/2019.
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Esityksen transkriptio:

Anna-Eveliina Aro Sairaanhoitajaopiskelija SAMK

 Kuvata miten koulukiusaaminen näyttäytyy satakuntalaisten 8. ja 9. luokkalaisten oppilaiden kokemana vuoden 2013 kouluterveyskyselyssä  Kuvata koulukiusaamisen yleisyyttä Satakunnassa  Kuvata yleisimpiä koulukiusaamiseen vaikuttavia tekijöitä

 Tukea Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan sihteeristön ylläpitämää kiusaamisen vastaista manifestia ja sen tekemää työtä  Vähentää koulukiusaamista Satakunnassa  Tuottaa tietoa kiusaamisesta

 Tukea Satakunnan lapsi- ja nuorisopolitiikan sihteeristön ylläpitämää kiusaamisen vastaista manifestia ja sen tekemää työtä  Vähentää koulukiusaamista Satakunnassa  Tuottaa tietoa kiusaamisesta  Opinnäytetyön hyödyntäminen kiusaamista ennaltaehkäisevien ja vähentävien työkalujen rakentamisessa

1. Kuinka paljon koulukisaamista esiintyy satakuntalaisilla 8. ja 9. luokkalaisilla? 2. Mitkä tekijät vaikuttavat koulukiusaamiseen ainakin kerran viikossa koulukiusatuilla? 3. Mitkä tekijät vaikuttavat koulukiusaamiseen ainakin kerran viikossa koulukiusaavilla? 4. Millaisia eroja Satakunnan kunnissa ilmenee?

 Yhteensä 3935 vastaajaa  8. luokkalaisia 1941 oppilasta  9. luokkalaisia 1994 oppilasta  Exel- ja Tixel- ohjelmien käyttö  Ristiintaulukointia käytettiin havainnollistamaan muuttujien välisiä yhteyksiä  Kahden korreloimattoman otoksen prosenttilukutesti  %-osuuden perusteella valittiin 5 yleisintä tekijää

 Kiusattuna (oppilasta)  Useita kertoja viikossa 3,3% (129)  Vähintään kerran viikossa 8,3% (324)  Harvemmin kuin kerran viikossa 26,2% (1027)  Kiusaajana (oppilasta)  Useita kertoja viikossa 2% (82)  Vähintään kerran viikossa 4,8 % (188)  Harvemmin kuin kerran viikossa 31,9% (1251)  68% (1341) kiusaamistapauksista aikuinen ei ole puuttunut

1. Kouluarvosanojen keskiarvo oli alle kahdeksan 2. Alakuloisen, masentuneen tai toivottoman mielialan kokeminen 3. Koulunkäynnistä pitäminen melko vähän tai ei lainkaan 4. Kuukauden aikana kokeminen usein, ettei mikään kiinnosta tai tuota mielihyvää 5. Vuoden aikana fyysisen uhan kokeminen

1. Kouluarvosanojen keskiarvo oli alle kahdeksan 2. Koulunkäynnistä pitäminen melko vähän tai ei lainkaan 3. Painon kokeminen epäsopivaksi 4. Puolen vuoden aikana vähintään viikoittain päänsäryn kokeminen 5. Koulun työilmapiirissä ongelmien kokeminen

Kiitos!