Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ystävyys yli kaiken Hurtig 2015-2016. Kertaus 1) Mitä minäviesti tarkoittaa? 2) Miten osoitat puhujalle, että kuuntelet häntä? 3) Miten vuorovaikutustaitoja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ystävyys yli kaiken Hurtig 2015-2016. Kertaus 1) Mitä minäviesti tarkoittaa? 2) Miten osoitat puhujalle, että kuuntelet häntä? 3) Miten vuorovaikutustaitoja."— Esityksen transkriptio:

1 Ystävyys yli kaiken Hurtig 2015-2016

2 Kertaus 1) Mitä minäviesti tarkoittaa? 2) Miten osoitat puhujalle, että kuuntelet häntä? 3) Miten vuorovaikutustaitoja voi harjoitella? 4) Mitkä ovat virtuaalisen vuorovaikutuksen edut ja haitat? 5) Miten hyvät käytöstavat kuvaavat sosiaalista terveyttä?

3 Eläytyvä kuuntelu Tehkää eläytyvä kuunteluharjoitus pareittain. Sama pieni tarina luetaan kaksi kertaa. Toinen on kuuntelija, joka 1)puuhailee kaikkea muuta, mutta ei katso puhujaa lainkaan. Sitten vaihdetaan lukijaa ja tällä kertaa kuuntelija 2)ei tee mitään muuta, vaan katsoo puhujaa silmiin ja kuuntelee sana sanalta, mitä hänelle on sanottavaa. Keskustellaan, miltä vuorovaikutustilanne kummastakin tuntui.

4 Ystävyyden ominaisuudet luotettavuus lojaalisuus rehellisyys rohkeus Keksikää lisää ystävän ominaisuuksia.

5 Miten ystävyyttä vaalitaan? Jokainen kirjoittaa vihkoonsa kymmenen kohtaa ystävyyden vaalimiseksi. Kootaan tärkeimmät kohdat (2–3) ja ne kirjoitetaan taululle.

6 Kun kitkaa tulee Vältät kitkaa, kun et ajattele, puhu tai tee pahaa ystävällesi. Jos kitkaa tulee, älä käännä ystävällesi selkääsi. Keskustelkaa asiat selviksi. Ottakaa peliaikaa ongelman ratkaisemiseksi. Opettele iloitsemaan ystäväsi menestyksestä.

7 Yksinäisyyttä pitää torjua Jokainen on joskus yksinäinen. Yksinäisyys ei ole vaarallista, mutta pitkäaikainen ystävien puute on riskitekijä terveydelle. Ystävien hankkiminen on aktiivista toimintaa. Kannattaa ryhtyä myös itseään vanhempien ystäväksi. Erityisesti vanhukset tarvitsevat lisää ystäviä.

8 Kotitehtävät Lue kappale ”Ystävyys yli kaiken” s. 129 lähtien. Tee vihkoosi kappaleen lopusta löytyvät tehtävät 1-5

9 Kiusatun tarina Kahdeksan vuoden yksinäisyys Miksi Minttu joutui kiusatuksi? Olisitko tehnyt Mintun sijassa jotain toisin? Millainen on Mintun tulevaisuus? Vaikuttaako koettu kiusaaminen jollain tavalla? Millainen on kiusaajien tulevaisuus? Miten Minttua olisi voitu auttaa?

10 Kertaus 1) Mitä tarkoittaa luottamus ystävyydessä? 2) Kuvaile erilaisia ystäviä. 3) Miten ystävyyttä ylläpidetään? 4) Mitä ovat nettitreffeihin liittyvät säännöt? 5) Miten yksinäisyyttä voi ehkäistä?

11 Kutsu mua -kampanja Uutisissa on levinnyt tarina siitä, kuinka tamperelainen lukiolainen, Juho Räty, puuttui bussimatkallaan kiusaamistilanteeseen. 4 koululaista kiusasi viidettä; otti tämän tavaroita ja härnäsi. Juho ei ainoastaan pyytänyt bussipysäkillä kiusaajia lopettamaan, vaan puuttui jatkuneeseen kiusaamiseen myös bussissa ja jäi lopulta kiusatun tueksi pitäen huolen, että kiusattu pääsee turvallisesti kotiin. Juho itse kuvailee tapahtumia puuttumisen jälkeen näin: Nousimme yhdessä ulos bussista, ja poimin hänen kenkänsä bussin lattialta. Istuimme pysäkillä yhdessä odottamassa seuraavaa bussia, jolla poika pääsi kotiinsa. Emme puhuneet koko aikana mitään, istuimme vain hiljaa. Vaikka poika ei kiittänyt minua, eikä puhunut mitään, tiedän että hän oli kiitollinen. En usko, että pystyin lopettamaan kyseisen henkilön kiusaamista. Mutta toivon, että sain pojat ja muut bussissa olijat miettimään asiaa. Millaisen kuvan he haluavat antaa itsestään? Haluavatko he olla kiusaajia, hiljaisia hyväksyjiä vai haluavatko he edes yrittää vaikuttaa asioihin? Lukio-opiskelijoiden kannanotto

12 Kenen on vastuu kiusaamisessa? Miksi joku joutuu kiusatuksi/ valikoituu uhriksi? Mitä kiusattu voi tilanteessa tehdä?

13 Koulukiusaa- minen voi täyttää rikoksen tuntomerkit !

14 Uskalla kertoa Uskalla kertoa Kuinka moni on kohdannut /nähnyt kiusaamista? Kuinka moni on puuttunut siihen? Miksi puuttuminen on niin vaikeaa? Miten kiusattua voi auttaa?

15 Sinä voit auttaa Sinä voit auttaa Voisiko tilanteessa käydä myös näin? Miten kiusaaminen vaikuttaa kiusatun ja kiusaajan myöhemmässä elämässä? Muistikuvia

16 Kotitehtävät Täytä saamasi moniste koulukiusaamisesta. Palauta se seuraavalla kerralla nimellä varustettuna.

17 Miltä luottamus tuntuu.. Ota pari itsellesi. Nouskaa seisomaan vastatusten ja ottakaa toisianne käsistä kiinni. Nojautukaa sitten kummatkin taaksepäin, mutta niin, että tasapaino säilyy. Uskallatteko tehdä saman vastakkaisilla käsillä (vain yhdellä) kiinni pitäen? Entä käydä näin kyykyssä? Tehdään luottamuspiiri.


Lataa ppt "Ystävyys yli kaiken Hurtig 2015-2016. Kertaus 1) Mitä minäviesti tarkoittaa? 2) Miten osoitat puhujalle, että kuuntelet häntä? 3) Miten vuorovaikutustaitoja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google