Tärkeitä vuosilukuja 1951 Piispat vastustivat homoseksuaalisten suhteiden kriminalisointia Biskopsbrevet).

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus kirkon työelämässä Seurakunta ja monimuotoinen työ Henrietta Grönlund Teologinen.
Advertisements

Työhönvalmennuksella työelämään
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Perhetyö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
 Tämä on rasismia!   Punainen Risti viettää 21. maaliskuuta YK:n rasismin vastaista päivää yhdessä monien muiden järjestöjen ja kansalaisliikkeiden kanssa.
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Apteekkien diabetesohjelma
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Seksuaaliterveys.
Eduskunnan tehtävät Lainsäätäminen.
Timo Helenius Piispan teologinen sihteeri Oulun hiippakunnan tuomiokapituli KIRKON YMPÄRISTÖDIPLOMI JA ILMASTONMUUTOS.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
LUTERILAINEN KIRKKO.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Luku- ja tenttivihjeet 1 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kpl 7. Opin muotoutuminen Muistiinpanot 7. luokan oppikirjan 7. kappaleeseen (Juhani Räsänen: Kirkkohistoria) Kuvat:
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Hyvä käytänne Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitos Tarja Pääjoki, Satu Kähkönen Yhteiskunnan tarpeisiin reagoiminen koulutuksen suunnittelussa:
ELÄMÄ TOTEUTUU SUHTEESSA MUIHIN Luku 11  Ydinsisältö.
Millaisen maailman haluaisin? Kirjan sivut
IHMISOIKEUSKESKUS - TEHTÄVÄNÄ IHMISOIKEUKSIEN EDISTÄMINEN Valtakunnallisen vammaisneuvoston VANEn seminaari YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia.
Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.
Luterilainen kirkko Luterilaisuus. Reformaatio Uskonpuhdistus.
LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA Luku 6 – Opetusvinkki 1.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
Ajankohtaista ekumeniasta
Uskonnonvapaudesta nykypäivään
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Katsaus YK:n vammaissopimukseen ja Yhdenvertaisuuslakiin
Uuden avioliittolain huomioon ottaminen Jyväskylän seurakunnassa
EDUSKUNNAN TEHTÄVÄT.
Vaikuttamistyön jatkaminen – miten KUVE osallistetaan Kuntoutuskomitean työhön Sostessa P. Lapinleimu.
Tilaisuuden järjestää:
Rasisminvastainen kampanja
Kelpo-hanke Amisto
Ihmissuhteet, perhe ja seksuaalisuus
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
PAM-Liikealan Pohjois-Karjalan osasto 022 järjestää koulutuksen 21. 3
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Yhdenvertaisuus sisältää tasa-arvon
Uskonnonvapaudesta 2000-luvulle
Moraalinen todistus eli Jumala omantunnon asettajana
Mikä on elämänkatsomus?
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
MIKKELIN HIIPPAKUNNAN PIISPA
Valtuustoseminaari seurakuntaliitoksesta Humppila
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Läheisen ohjaus terapiatyössä
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Tärkeitä vuosilukuja Tärkeitä vuosilukuja 1951 Piispat vastustivat homoseksuaalisten suhteiden kriminalisointia Biskopsbrevet).
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Kasvatuksen päivät Jyväskylä
Kirkolliskokous Liite 1 Keskushallinnon hallintokaavio
PUHEENJOHTAJIEN TAPAAMINEN
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

Tärkeitä vuosilukuja

1951 Piispat vastustivat homoseksuaalisten suhteiden kriminalisointia Biskopsbrevet).

Tärkeitä vuosilukuja 1951 Piispat vastustivat homoseksuaalisten suhteiden kriminalisointia Biskopsbrevet) Piispainkokous asetti selvityksen jonka tuloksena oli ” De homosexuella och kyrkan ”. *tärkeätä tukea kestäviä suhteita*ei periaatteellista estettä kirkollisiin virkoihin *jonkinlainen siunaus voisi olla mahdollinen

Tärkeitä vuosilukuja 1951 Piispat vastustivat homoseksuaalisten suhteiden kriminalisointia Biskopsbrevet) Piispainkokous asetti selvityksen jonka tuloksena oli ” De homosexuella och kyrkan ”. *tärkeätä tukea kestäviä suhteita*ei periaatteellista estettä kirkollisiin virkoihin *jonkinlainen siunaus voisi olla mahdollinen 1988 Aloite Kirkolliskokouksessa ehdotuksesta kirkolliseen siunaukseen. Selvitys valmistui 1994.

Tärkeitä vuosilukuja 1994 Julkaistiin raportti ” Kyrkan och homosexualiteten ” (Svenska kyrkans utredningar 1994:8). Samana vuonna valtiopäivät hyväksyivät lain rekisteröidystä parisuhteesta, joka astui voimaan

Tärkeitä vuosilukuja 1994 Julkaistiin raportti ” Kyrkan och homosexualiteten ” (Svenska kyrkans utredningar 1994:8). Samana vuonna valtiopäivät hyväksyivät lain rekisteröidystä parisuhteesta, joka astui voimaan Oppilautakunta (Läronämnden)antoi lausunnon Kirkolliskokoukselle, homoseksuaalisuus ei ole moraalisesti väärin. Piispainkokous antoi ohjeita miten esirukous toimitetaan.

Tärkeitä vuosilukuja 1997 Kirkolliskokouksen aloite siunauksesta avoimessa kirkkohuoneessa.

Tärkeitä vuosilukuja 1997 Kirkolliskokouksen aloite siunauksesta avoimessa kirkkohuoneessa Teologinen komitea saa tehtäväkseen jatkaa prosessia ja selvittää periaatteellisia kysymyksiä homoseksuaalisesta yhteiselämästä.

Tärkeitä vuosilukuja 1997 Kirkolliskokouksen aloite siunauksesta avoimessa kirkkohuoneessa Teologinen komitea saa tehtäväkseen jatkaa prosessia ja selvittää periaatteellisia kysymyksiä homoseksuaalisesta yhteiselämästä Piispat antoivat uusia pastoraalisia neuvoja siunauksesta ja omaisten läsnäolosta.

Tärkeitä vuosilukuja 2002 Teologisen komitean keskusteludokumentti ” Homosexuella i kyrkan ” jätettiin Kirkolliskokoukselle. Lähtökohtana oli se hiljaisuuden kulttuuri, joka on vallinnut sekä kirkossa ja yhteiskunnassa kun on kysymys homosexuaalisten tilanteesta. Kirkolliskokouksen päätös sisälsi myös kutsun keskustelemaan hiippakunnissa ja seurakunnissa laaja-alaisesti asia, jotta tietämys ja yhdenvertaisuus lisääntyisivät.

Tärkeitä vuosilukuja 2003 Ruotsin kirkon seurakuntaliitto (Svenska kyrkans församlingsförbund) toimi yhdessä puolustusvoimien, poliisin, HBTQ henkilöiden ekumeenisen ryhmän ja ammattiyhdistysten kanssa projektissa ” Normgivande mångfald ”, joka toimi sukupuoliseen suuntautumisen takia olevaa syrjintää vastaan.

Tärkeitä vuosilukuja 2004 Teologinen komitea järjesti televisioidun kuulemisen ” Kärlek, samlevnad och äktenskap ” Tutkijat ja muut asiantuntijat sekä kirkkojen ja yhteiskunnan edustajat määrittelivät keskeisiä kysymyksiä antaakseen alustaa Ruotsin kirkon kannanotolle yhdyselämäkysymyksissä.

Tärkeitä vuosilukuja 2005 Kirkolliskokous päätti parisuhteiden siunauksen kirkollisesta kaavasta. Kirkolliskokous kielsi seksuaalisen suuntautumisen tuomitsemisen, syyllistämisen ja syrjimisen. Kirkon on aktiivisesti toimittava syrjintää vastaan Kirkon ei pidä sanktionoida tai tukea homoseksuaalisten ” parantamisia ”. Seksuaalinen suuntautuminen tai parisuhteessa eläminen ei ole este kirkon virkaan vihkimisessä.

Tärkeitä vuosilukuja 2009 Kirkolliskokous päätti suurella enemmistöllä ( 178 ja, 68 ei, 3 ei kantaa) että avioliitto käsittää sekä samaa sukupuolta että eri sukupuolta olevat parit. ja vihkimiskaavan sekä homo- että heterosexuaalisille pareille.

Tärkeitä vuosilukuja 2009 Kirkolliskokous päätti suurella enemmistöllä ( 178 ja, 68 ei, 3 ei kantaa) että avioliitto käsittää sekä samaa sukupuolta että eri sukupuolta olevat parit. ja vihkimiskaavan sekä homo- että heterosexuaalisille pareille Kirkolliskokous päätti ett hiippakuntien pitää järjestää koulutusta HBT- kysymyksissä.

Tärkeitä vuosilukuja 2009 Kirkolliskokous päätti suurella enemmistöllä ( 178 ja, 68 ei, 3 ei kantaa) että avioliitto käsittää sekä samaa sukupuolta että eri sukupuolta olevat parit. ja vihkimiskaavan sekä homo- että heterosexuaalisille pareille Kirkolliskokous päätti ett hiippakuntien pitää järjestää koulutusta HBT- kysymyksissä Uuden kirkkokäsikirjan kokeiluehdotukset sisältävät vain yhden vihkikaavan.

Tärkeitä vuosilukuja 2013 Kirkkohallitus saa tehtäväkseen edistää hiippakuntien HBT- certifieringiä kaikilla kirkollisilla työpaikoilla.