 Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Advertisements

VALAISTUS KYLPYHUONE, WC JA SAUNA Minna Lännenmäki
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
Stressi ja sen käsittely lukiossa tai ammatillisessa oppilatoksessa
(Arvo Peltonen, Peruskartografia 1989)
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
Virtuaaliympäristöt Virtuaalitodellisuuden hyödyt
YHTEISET AINEET YHTEISTOIMIN
Havaintomotoriset taidot pelinluvun perustana
Valosta 1.
Musiikin ryhmäkoulutus
Tyypillinen esimerkki suorasta häikäisystä on suojaamaton ikkuna katsekohteessa. Opastekylttiä ei pysty lukemaan koska silmät sopeutuvat voimakkaaseen.
Lyhyt oppimäärä väriopista ja suunnittelusta
Todennäköisen käsite alakouluikäisille
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Sensorinen integraatio
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Täydellinen koulu.
HEA -HANKE: YHTEISÖLLISYYTTÄ JA TOIMIJUUTTA TUKEVAT TILARATKAISUT
o Oppiminen on mm:  Kuullun ymmärtämistä  Äänien erottamista kuulon avulla  Esineiden tunnistamista eri aistien avulla  Lorutusta ja riimitystä.
OPPILAS LUOKKAHUONEESSA
Etäopetus perinteisesti videoneuvotteluvälineillä Etäopetuksen somesulkeiset Katrina Vartiainen.
Etäopetuksen pedagogiikkaa Katrina Vartiainen. Käytänteitä  Opettajalla vain etäoppilaita yhdessä koulussa  Opettajalla etäoppilaita kahdessa tai useammassa.
Havaintokanavat.
TSEMPPIÄ LIIKUNNASTA- HANKE
Sensorinen integraatio
Ops 2016 ja arviointi.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
3D –animaatio ja simulaatio
KU1 / Akryylimaalaus ”KATSE”
NÄKEVÄT KÄDET KU 1: MINÄ, KUVA JA KULTTUURI / TEHTÄVÄ 1.
UMF 2. Suoritus 1.Kurssiin osallistuminen Kotivälikoe 1: klo 10:15 – klo 14:15 Kotivälikoe 2: klo 12:15 – klo 14:15 (Loppu)välikoe:
2. Ihmisen erityispiirteet Ihmislajin erityispiirteillä on yhteys evoluutioon! Oletko pohtinut, miksi ihmisillä on surkastumia?
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Kaikki aistit käyttöön.. Petra Suonio Viriketoiminnasta Ilo ja hetkeen heittäytyminen Vuorovaikutus oleellista Virikemateriaalia voi yleensä soveltaa.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa
Ympäristö, aikuisverkosto, välineet
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Salli SwingFit T y ö h v i n o t a s A j e l
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
Motorinen kehittyminen
AKROBATIAVOIMISTELU Kansallinen tuomarikoulutus Taiteellisuustuomari I-taso
AISTIT *tehtävä: välittää tietoa ympäristöstä sopeu-
1 TIETOINEN JA TIEDOSTAMATON
1 Termodynaaminen systeemi
Kankaisten kyläkoulun suuri lukuseikkailu:
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN KIMPISEN KOULUSSA 3/2017 KKK-
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
Tutkimuskohteena Vesi.
Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee
Optinen vai haptinen skriini?
Tilavaikutelman luominen väreillä
Heijastuslaki: valon heijastuskulma ja tulokulma ovat yhtä suuret.
Rentoutumisen tavoitteet
Oppimisvalmiuksien tukeminen liikunnan avulla
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Kehittämistä kaipaavia kohteita kuvin esiteltynä
Tilavaikutelman luominen väreillä
Voiko aisteja huijata?.
Liikunnan Perusopinnot
Esityksen transkriptio:

 Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi ja monikäyttöiseksi rentoutumistilaksi.  Tilaan tehtiin neljä eri huonetta eroteltavaksi erivärisillä verhoilla. Verhotangot suunniteltiin kiinnitettäväksi kattoon niin, että verhot voi siirtää sivuun ja avata koko tila tarvittaessa keskeltä avoimeksi. Valot jäävät verhotankojen ulkopuolelle ja valoefektit voidaan heijastaa katosta verhoihin.

 Mustan tilan kaksi seinää maalattiin mustaksi UV-maalilla ja seinässä olevat puolapuut eri väreillä, jotka loistavat mustassa tilassa uv- valon ollessa päällä. Musta verhokangas on Molton kangasta, joka toimii uv-valossa.  Musta tila edesauttaa näköaistin kehittymistä ja antaa oppilaalle mahdollisuuden tutkia UV- valon avulla erilaisia muotoja ym.

 Sateenkaaritilassa harjoitetaan aktiivista aistien käyttöä mm. erilaisilla äänillä, valoilla, tuoksuilla ja liikkumisen aistimuksia korostavilla välineillä. Ympäristö herättää aistit ja aktivoi niitä.  Tuoksupurkkeihin on kerätty maku- ja hajuaisteja stimuloivia mausteita ym. Monenlaisilla välineillä voidaan stimuloida tuntoaistia.  Punakeltaiset verhot ja värikkäät lattiatyynyt luovat oman tunnelmansa.  Erilaisia näköärsykkeitä heijastetaan seinille. Ärsykkeet pyörivät tasaiseen tahtiin tai hitaasti taputuksen/ huudon myötä. Oppilaita havainnoidessa on huomioitu, että he ovat näin löytäneet keinon vaikuttaa ympäristöönsä omalla toiminnallaan.  Aistiyliherkillä oppilailla on ollut havaittavissa parempaa aistimusten sietoa tai tasoittumista, mikäli oppilaalla on aistien aliherkkyyttä. Erilaisten välineiden yhteiskäytössä oppilas pystyy tekemään asioita, jotka eivät ole tuntuneet aikaisemmin kovin miellyttäviltä.  Kun tunnin rakenne on pidetty vaikeimmin vammaisten oppilaiden kohdalla samanlaisena kussakin tilassa, se on ollut omiaan helpottamaan ennakointia.

 Valkoinen tila on tarkoitettu rentoutumiseen. Siellä voi levätä patjalla ja keskittyä vesivalojen katseluun tai rentouttavan musiikin kuunteluun. DVD: ltä voi katsella kalojen uintia vedessä tai liekkien paloa nuotiolla ja kuunnella myös ääniä. Myös sosiaaliset taidot kehittyvät toisen oppilaan vieressä, valkoisella patjalla levätessä.  Valkoisessa tilassa oppilaat ovat selvästi rauhoittuneet. Tilassa on värin ja valaistuksen sekä hyvän musiikin myötä saatu sopiva tunnelma. Oppilaat ovat tottuneet käyttämään tilaa.  Näköaistin stimulaationa toimivat kaksi kuplavesiputkea, joista toisessa vaihtuu väri luoden ympäristöön erilaisen tunnelman/ ilmeen.

 Tuolin hierovan istuimen myötä oppilas hahmottaa kehoaan kun tuolissa olevat pallot liikkuvat aaltomaisesti.  Pienen tähtitaivaan alla voi rentoutua aurinkokeinussa saaden samalla liikeaistikokemuksia eri suuntiin. Bassosängyllä maatessaan oppilas voi sängyn värähtelyn kautta paikantaa kosketusärsykkeen.  Oppilaiden sensorinen integraatio ja tietoisuus omasta kehosta on kehittynyt. Aistilan käytön jälkeen oppilaat ovat selvästi rauhallisempia ja avoimempia vuorovaikutukselle.