MANILAN SLUMMI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muovijätteen ympäristöseuraukset
Advertisements

Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Sri Lanka.
Budjetin ydinkohdat •Menojen kasvua hillitään, erityisesti vaalivuoden 2012 jälkeen eli palveluja heikennetään •2013 ja 2014 menojen kasvu alittaa selkeästi.
EUROOPAN MAISEMIA EUROOPAN LUONTO 8LK.
Kazakstan lippu ja vaakuna.
MAAPALLO HALTUUN.
LIETTUA LIETUVA.
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Kiina.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Malta.
ANGLO-AMERIKKA.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
KANADA 32 miljoonaa asukasta pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio Venäjän jälkeen.
Savannit ja monsuunimetsät
Havaiji.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2011 Esa Arajärvi, Nina Knape
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
TÄHDENLENTO.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
ISLANNIN LUONNONOLOT.
Australialainen kulttuuripiiri
FILIPPIINIT.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
ATEENA.
Sierra Leone ja Bolivia. Sierra Leone  Valtiomuoto: tasavalta, jossa presidenttinä Ernest Bai Koroma  Itsenäistyi Iso-Britanniasta  Pääkaupunki:
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Kolumbia República de Colombia.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Suvi Sieppi & Iina Alanissi Puola.
Toimintaympäristö Asuntokunnat ja perheet Leena Salminen.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
Toimeentulotuen menot 2015 Hannele Tanhua Toimeentulotuen menot 2015 / Hannele Tanhua
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
HAVAIJI.
Jupiter on saanut nimensä Jupiter-jumalan mukaan.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Alueiden Eurooppa.
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
Kierrätyksen etiikka.
Annisofia, Siiri ja Janika
Henna Kiviharju ja Neea Hakulinen
Terveydenhuollon menot ja rahoitus 2015
Afrikkalainen kulttuuri
Tupakan haittavaikutukset
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Latinalaisen Amerikan
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Koulutustaso ja osaaminen
Köyhyys maailmassa.
Iso-Britannia.
Kaupungit.
Pietarsaari ( Jeppis ).
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Indonesia.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Esityksen transkriptio:

MANILAN SLUMMI

YLEISTÄ FILIPPIINEISTÄ Filippiinit sijaitsevat Kaakkois-Aasiassa. Valtio koostuu 7107 saaresta joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 300 000 km2. Suurin osa valtioin asukkaista asuu kuitenkin vain 11 saarella, joista suurimpien saarten Luzonin ja Mindanaon osuus on yli puolet maan pinta- alasta. Virallisia kieliä maassa ovat filipino ja englanti. Maan eteläisillä saarilla vallitsee päiväntasaajan ilmasto, kun taas keski- ja eteläosissa trooppinen ilmasto. ”Filippiiniläisten kansallistunne on hauras, oma suku ja provinssi ovat tärkeämpiä samaistumisen kohteita. Kansallisuus syntyi espanjalaisten valtakaudella, ja katolisella uskolla on sen syntymisessä keskeinen sija.”

YLEISESTI MANILASTA Manila on Filippiinien pääkaupunki, joka sijaitsee Manila lahden itärannalla Luzonin saarella. Metro Manila koostuu itse Manilan lisäksi 16 muusta kaupungista ja on yli 20 miljoonan asukkaan metropoli. Manila on Filippiinien toiseksi suurin kaupunki jossa asuu hieman yli 1,5 miljoonaa ihmistä.

SLUMMIT Noin joka kolmas maan asukas elää köyhyysrajan alapuolella. Kehittyvissä maissa, kuten Filippiineillä ihmiset hakeutuvat kaupunkeihin paremman tulevaisuuden perässä, mutta usein matka päättyy slummiin. Köyhissä oloissa ilman vaihtoehtoja ihmiset tekevät lähes mitä tahansa elääkseen.

Erityisen tunnettu Manilan slummi on nimeltään Smokey Mountain, jossa yli 25 000 ihmistä kerää roskia elääkseen. Paikka toimii lähes koko Manilan suuren kaupungin kaatopaikkana. Smokey Mountain sijaitsee Tondon kaupungin osassa pohjoispuolella Manilan kaupunkia. Tondossa on useita slummialueita, joista toiset ovat erittäin vaarallisia. Alue koostuukin lähes kokonaan roskista ja rojusta joita ihmiset ovat heittäneet pois. Korkeimmat kohdat Smokey Mountainista ovat yli 50 metriä pelkkää jätettä. Erityisen suuren roskamäärän takia olot ovat erittäin epähygieniset, jopa muihin slummeihin verrattuna. Saasteisuutta myös roskien poltosta syntyvät myrkylliset päästöt

http://www.mapsofworld.com/asia/ http://fi.wikipedia.org/wiki/Filippiinit#Ilmasto http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/picture_gallery/06/world_manila_slum_ life/html/1.stm http://www.taringa.net/posts/imagenes/17582924/Villas-miserias-en-el- mundo-Slum.html http://en.wikipedia.org/wiki/Manila http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ph_fil_manila_districts.png http://www.justonewayticket.com/2014/05/11/smokey-mountain-a-walk- through-the-slums-of-manila-philippines/ http://www.dailymail.co.uk/news/article-2339640/Manila-slums-Forced-live- makeshift-shanty-towns-built-disaster-zones-poor-families-Manila-left-Asias- fastest-growing-economy.html http://www.ruutu.fi/ohjelmat/arman-ja-viimeinen- ristiretki/kausi-1-jakso-4-filippiinit-kolmen-jengin-loukussa