o Musiikki on ääneen perustuva taiteen, itseilmaisun ja kommunikoinnin muoto o Musiikki jaotellaan yleensä kolmeen lajiin; - Popmusiikki - Kansanmusiikki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAIDEMUSIIKIN TYYLIKAUDET
Advertisements

TAIDEMUSIIKIN TYYLIKAUDET
Klassismin musiikki Elina Tuppurauinen 8.B.
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Tekijä: Katri Oikarainen
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
Antiikki n. 800eaa-500jaa.. Tietoa antiikin ajasta -Antiikin aika kukoisti pääasiassa Kreikassa ja Roomassa -Koko länsimainen sivistys ja yhteiskunta.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 5. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Linux työpöydällä -kurssi. Kansiohierarkia ● Toisin kuin Windowsissa, Linuxissa (ja muissa POSIX-pohjaisissa järjestelmissä) ei ole C:, D: jne... asemia.
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
Mummolaan kun pyöräilemme, pilvenhattaraa ei näy. Tea Luukkonen, Jenina Pyhäjärvi & Hanna-Kaisa Rautio.
Modernismi ja populaarikulttuuri s Modernismi 1920-luvulla 1920-lukua kutsutaan modernismin vuosikymmeneksi: kaupungit kasvoivat, autot ja lentokoneet.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö.
Roomasta tuli suurvalta
Tekijä: Katri Oikarainen
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Lännen kirkko Keskiajalla
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
TAIDEMUSIIKKI OSA I.
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
Suomalainen musiikki Pohjolan ääni.
Melinda, RDA ja musiikkiaineistot
Tarina alkaa. Kyllä vai ei ?
Oulun normaalikoulun lukio
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
UNESCOn maailmanperintö
Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
Johtokouru Universal T y ö h v i n o t a s A j e l
Kultakaudesta uudelle vuosituhannelle
HISTORIAA 1990-luvulle saakka
Nykyaikaa etsimässä.
Ranskan merkittävää kirjallisuutta
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Mangan historiaa.
Viitanen Kimmo 2016.
Klassismi 1600 – 1800-luvun kirjallisuus.
Viisauden rakastamista……
1 Ydinsisällöt.
Tieteellisen ajattelun ja tieteen synty ANTIIKIN AIKANA (s )
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Ekspressionismi Anni, Sege ja Emmi.
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Barokki, rokokoo, tieteellinen vallankumous
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Elämää kolmannessa valtakunnassa
Kirkon kehitys uskonpuhdistuksen jälkeen
Taidemusiikki ennen Sibeliusta
Terhi Maskonen Riia Palmqvist Hämeenlinna
Kirkko ja papit opettavat suomalaisia
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Kuntoutuksen kuumat perunat
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Ydinsisältö
Auktoriteettirakenne
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
III KE SKIAJAN EUROOPPA
31 December December December 2018
12 suositusta pelastustoimen viestinnästä
Bysantin synty Keisari Diocletianus jakoi Rooman valtakunnan kahtia vuonna 286. Vuonna 330 Rooman valtakunnan pääkaupunki siirretään keisari Konstantinuksen.
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Bysantti.
REALISMI (1850-).
Romantiikka.
Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g
Tekninen tilannekatsaus
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Luciadagen Lucian päivä.
Esityksen transkriptio:

o Musiikki on ääneen perustuva taiteen, itseilmaisun ja kommunikoinnin muoto o Musiikki jaotellaan yleensä kolmeen lajiin; - Popmusiikki - Kansanmusiikki - Länsimainen taidemusiikki o Länsimainen taidemusiikki, eli klassinen musiikki on viittaus monimuotoiseen länsimaisen musiikin perinteeseen. o Klassinen musiikki jaotellaan aikakauden ja siihen liittyvän tyylisuuntauden mukaan.

o Musiikki oli tärkeä osa antiikin Kreikan ja Rooman valtakunnan kulttuuria ja vaikutti teatterin syntyyn o Loi perustan keskiajan kirkkomusiikille o Musiikki liittyi vahvasti matematiikkaan ja maailmankaikkeuteen, sekä filosofiaan o Matematiikko ja filosofi Pythagora loi ensimmäisen viritysjärjestelmän, johon kaikki nykyiset viritysjärjestelmät perustuvat

o Musiikki oli suurimmalta osin vain kirkollista, koska maallikot eivät osanneet lukea nuotteja o Musiikki oli moodista o Gregoriaaninen eli moniääninen laulu oli yleisintä kirkkomusiikkia Bysantin kirkkomusiikin rinnalla o Trubaduurit olivat keskiajan viihdyttäjiä, jotka esiintyivät laulaen ja runoillen

o Musiikki moniäänistyi o Kirkkomusiikki jakaantui uskonpuhdistuksen myötä ja syntyi uusia suuntauksia o Säveltäjiä alettiin arvostamaan o Instrumentaalinen soitto yleistyi o Kirkkomusiikin hupentumaksi kutsuttiin Giovanni Pierluigi Da Palestrinan Palestrina- tyyliä

o Painotettiin mahtipontisuutta ja näyttävyyttä o Moniäänisyys eli polyfonia monimutkaistui o Oopperasta tuli yleistyi ja tuli hyvin suosituksi taidemusiikin muodoksi o Italian barokin kuuluisimpia säveltäjiä oli Antonio Vivaldi, joka sävelsi viulukonserton ”Neljä vuodenaikaa” o Saksalaisen barokin kuuluisimpia säveltäjiä olivat Johan Sebastian Bach ja Georg Friedric Händel

o Klassismin ja barokin ajan välissä oli pohjustana galantti tyyli o Tyypillistä oli laulavat melodiat, joita säestettiin sointuvilla harmonioilla o Kuuluisimmat säveltäjät olivat klassismin ajalta; - Joseph Haydn ja Wolfgang - Amadeus Mozart - Ludvig Van Beethoven

o Musiikki ei enää pysynyt tiukkojen sääntöjen rajoissa o Säveltäjien tyylien välille alkoi tulemaan huomattavampia eroja o Kuuluisia säveltäjiä olivat; - Franz Schubert - Felix Mendelssohn o Virtuooseja alettiin arvostamaan enemmän esim. Niccolo Paganini

o Musiikkiin tuli entistä enemmän tyylilajeja o Impressionismissa taiteilijat alkoivat poistuimaan työtiloistaan ja hakivat jokapäiväisestä elämästä inspiraatiota esim. Claude Debussy o Ekspressionismissa alettiin käyttämään uutta järjestelmää nimeltään dokefania, jonka ydin oli 12 sävelestä koostuva rivi