Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Advertisements

RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kummituki, Senegalin koululaiset • 284 oppilasta on kummituen piirissä, näistä 3 on Gambian puolella •132 poikaa.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Työ on kesken Maailman evankelioiminen Tilanne vuonna 2004.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
RAKAS RAAMATTU 2007.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Verkkomedia tytölle ja pojalle Seurakunnan kerholaisten oma yhteisö Mielenkiintoista tekemistä Turvallinen arvopohja.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
Kiina.
HIV-AIDS JA NUORET Arviolta 5,5 miljoonaa hiv- tartunnan saanutta vuotiasta nuorta v Eniten tartuntoja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.
Turkki – Aasian läntisin maa
Intia on monen miljardin asukkaan valtio, Joka kuuluu kehitysmaihin.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Lähetystyö ja Martti Rautanen taustalla Jeesuksen lähetyskäsky "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Papisto turvaa jatkuvuuden
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
Kummina olet korvaamaton. Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi,
Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.
KRISTINUSKON LEVIÄMINEN JA HAJAANTUMINEN Luku 4 – Motivointi 1.
Yhteinen esirukous Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Reformaatio ja pyhäkoulu
A Rocha Suomi, Panu Pihkala
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Afrikkalainen kulttuuri
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
17. Kristinusko leviää lähetystyön ja siirtolaisuuden mukana
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
TUHATVUOTINEN KESKIAIKA
KRISTILLINEN LÄHETYSTYÖ
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
LÄHETYSTYÖ Lähetystyö on sen tekijän oman uskonnon levittämistä edistäviä toimenpiteitä joko uskonnottomille tai toisen uskonnon edustamille henkilöille.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
RIPPIKOULUT 2018 Äänekosken seurakunta
KRISTILLISEN KIRKON SYNTY (kpl 1)
Myötätunto ja Jumalan rajat a
Lähetysopetus rippikoulussa
Mikä/kuka on kristitty?
Kirkkona monikulttuurisessa yhteiskunnassa
16. Kristillisperäiset uskonnot

Mahdollisuus monipuoliseen kielitaitoon
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat: Suomen Lähetysseura 2013

Millainen maa on Senegal? Afrikan läntisin valtio Pääkaupunki Dakar Asukkaita noin 12 miljoonaa Islam 95%, kristinusko 5 % Elinkeinoja: kalastus, maanviljely (durra, riisi, hirssi, maapähkinät)

Mitä kieliä Senegalissa puhutaan? Virallinen kieli ranska, myös kouluissa Lukuisia heimokieliä, esim. sereeri, pulaari, wolof Kuva: Esikouluopetusta

Senegalin koululaiset – hankkeen taustaa Senegalissa on isoja perheitä ja köyhyyttä, minkä vuoksi lasten kouluttamiseen ei ole varaa Malmin seurakunnan tukeman kummihankkeen piiriin kuuluu 250 lasta ja nuorta Kummityö ja lasten auttaminen on lähetystyötä

Suurin osa lapsista tulee maaseutukylistä

Koulutus on taistelua köyhyyttä vastaan

Kummituki tuo köyhille lapsille toivoa tulevaisuuteen

Kummityön tavoitteet Vähävaraiset lapset ja nuoret saavat terveydenhoitoa, koulutusta, ammatin, toimeentulon ja tulevaisuuden Tyttöjen mahdollisuus päästä kouluun kasvaa – tyttöjä ei aina päästetä kouluun, koska heitä tarvitaan apuna kotitöissä ja pienempien hoitamisessa Kuva: Lukutaitoluokka teini-ikäisille

Esikoululuokka Guede Wouron kylässä

Alakoululaisia pihakoulussa

Fatickin ammattikoulun poikia: Unelma omasta ammatista

Oppilaat ruokailevat senegalilaiseen tapaan: riisiä, kalaa ja vihanneksia vadista

Miten Malmin seurakunta tukee? Tavoite on 5000 euroa/vuosi Rahaa kerätään konfirmaatiokolehdeilla ja nuorten messujen kolehdeilla Tuki Senegalin lapsille ohjautuu Suomen Lähetysseuran kautta Seurakunnassa rukoillaan Senegalin koululaisten ja kummihankkeen puolesta Kuva: Fatickin ammattikoulun tytöt opettelevat kattausta

Kiitos avusta! Kuvasarja jatkuu – mitä on lähetystyö?

Lähetystyö on ihmisten auttamista

Lähetystyö on Jeesuksesta kertomista

Lähetystyö on kulttuurien ja uskontojen kohtaamista

Lähetystyö on kastamista ja opettamista

Lähetystyö on yhteyttä

Lähetyskäsky Raamatussa: Matteus 28: Jeesus sanoi: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”