Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oikean osaamisen merkitys yritykselle Työelämän kehittämisstrategian seminaari
Advertisements

PROFIMILL Oy Tuotannon hallintaan liittyvät ohjelmistot ja konsultointipalvelut. Yritys.
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti laskuttajille
JKL Protomo Pilot Yrittäjyydestä tai ideoiden, ongelmien tarpeiden uudenlaisesta ratkaisusta kiinnostunut!   Pyöritteletkö päässäsi mainiota tuote, palvelu.
Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä Kulttuuriala Ammatillinen valinnainen Yritystoiminta ja valmistus Vanhan opetussuunnitelman mukainen
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
BUDJETOINTI Tarja Huovinen kouluttaja
 myydä jotakin nyt tai myöhemmin  tiedottaa tavaroista, palveluista, aatteista ja ihmisistä  Sen avulla luodaan brändejä eli tavaramerkkejä esim. Coca-Cola.
Tuella palkatun siirtäminen muun työnjärjestäjän tehtäviin
… löytyykö markkinoita?
Suunnittelijan työ IPR asiantuntijan työ.
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä Top Leader Työpajan 2 ( ) yhteenveto Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien.
YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Sami Savolainen & Juho-Matti Rautiainen
Toimintasuunnitelma.
Yritysidean testaus… …mitä odotuksia yrittämisestä?
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Tiimit Tiimit Liikeidea LiikeideaIdeariihi.
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Toimintasuunnitelma.
KTT Mauri Heikkilä CASE: UUTTA LIIKETOIMINTAA PERÄMEREN SEUDULLE.
Liikeidea, liiketoimintasuunnitelma
© 2010 IBM Corporation1 Sivustoalue  Internet sivu rakentuu sivustoalueista, jotka yleensä on jaoteltuna toiminnoittain osa-alueisiin.  Sivustoalueella.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Kaikille pakollinen ”pieni” liiketoimintasuunnitelma 3 op Luovuus käytännössä 3 op Yrittäjyys käytännössä 6 op Liiketoimintamahdollisuuksien etsintä luovuus,
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
Vastaväitteet ja niiden käsittely
Liikeidean esittelyohje
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Tiimit Tiimit Liikeidea LiikeideaIdeariihi.
KILPAILUMUODOT Kansantaloustieteen lähtökohta on täydellinen kilpailu. teoreettinen käsitteenä tärkeä Yritykset ovat tuotantoyksiköitä yhdistelevät tuotannontekijöitä.
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 2. ja 3. tunti – Tiimit, ideariihi ja neuvonantaja.
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 1. tunti – kurssin esittely.
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Franchising Panu Kuosmanen Aalto-yliopisto. Mitä franchising on? Historiaa: Franchisingin kaltainen toiminta alkoi Englannissa 1700-luvulla majoitusliikkeiden,
Kuluttajatarvitsee pankkia Kuluttaja tarvitsee pankkia s
Yrityksen projektisuunnitelma
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Toimintasuunnitelma.
Liiketoimintasuunnitelman esitys
18 Yrittäminen alkaa ideasta s
Miten kirjoittaa hyvä apurahahakemus
JATKOSUUNNITELMAT Minustako yrittäjä Suomessa?
Haluatko olla yrittäjä Suomessa? Matka alkaa: kohti omaa yritystä!
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
”Projektin nimi” PROJEKTI
ASIAKKAAN HAASTEET/ TARPEET (17.1. pohjalta)
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä
Mistä tunnistan innovaation? Juha Järvinen asiantuntija, innovaatiot
mahdolliset Kilpailijat
CableX YRITYS LYHYESTI.
KILPAILIJAT.
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Mitkä Ovat Eri Valokuvaus Markkinointi-ideoita?
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Liiketoimintasuunnitelma: Kold Reso Kult Oy
Opetussuunnitelman rakennekuva TRADENOMI 210 OP
KANSILEHTI LUONTAISET TAIPUMUKSET™ KIIHDYTYSPÄIVÄN VALMENNUSMATERIAALI 1. Viestintätyylit/vuorovaikutusharjoitus 2. Palautteenanto 3. Ongelmanratkaisu.
"00_Ajatuksesta se alkaa.ppt"
LIIKEKILPAILUN SÄÄNTELY KILPAILU- MENETTELY KILPAILUN- RAJOITUKSET
Tietojen automaattinen ja luotettava kulku järjestelmien välillä notkeuttaa yhteistyötä – Suomi.fi-palveluväylä on turvallinen ratkaisu Kuntamarkkinat.
Yrityskuva ja viestintä
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
”Projektin nimi” -projekti
Strategia: Liikeidea?.
Lili Aunimo Innovaatioprosessi
Yrittäjyys antaa virtaa
Mistä löydämme tietoja…
Historiamme Välitavoite Välitavoite Välitavoite Tänään Välitavoite
”Kuuleha sie, minnuu nii kovast kiinnostaa..
…edellytykset yrityksen syntymiseen?
Esityksen transkriptio:

Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta. Se on lyhyt kuvaus siitä, miten yritys hankkii rahaa eli tuloja. Liikeidea Kuvaa: mitä tuotteita tai palveluja yritys tuottaa kenelle tuotteita ja palveluja myydään miten tuote tai palvelu tuotetaan, toimitetaan ja myydään

Liikeidean hyödyt Liikeidea vaikuttaa yrityksen menestymiseen. Se määrittelee, miten yrityksestä voidaan saada kannattava. Se on yrityksen suunnittelun apuväline ja se ohjaa yrityksen toimintaa. Liikeidean ei tarvitse olla loistava tai oma- peräinen. Riittää, että liikeidea toimii ja yritys menestyy.

Liikeidean löytäminen 1.Oman osaamisen hyödyntäminen (oma harrastus tai ammattitaito). Leipomo, kampaamo, autokorjaamo, kahvila. 2.Vanhojen ideoiden hyödyntäminen tai uusien innovaatioiden keksiminen. Vanhojen ideoiden soveltaminen ja kehittäminen. Uusien tarpeiden luonti asiakkaille. Nykyisten tuotteiden tai palveluiden parantaminen.

Liikeidean löytäminen 3. Valmiin yrityksen ostaminen hyvät puolet: on valmis liikeidea, asiakkaat ovat valmiina, toiminta on mietittynä, toiminta käynnistyy nopeasti huonot puolet: ostaminen vaatii rahaa, yrityksen nimi ei sovi, yrityksen sijainti ei sovi, yrityksen toiminta ei sovellu uudelle omistajalle

Liikeidean löytäminen Franchising ja agentuuritoiminta Franchising: yritysidea on jo valmiina, yrittäjä saa oikeuden käyttää ketjun tavaramerkkiä, sopimuksen antaja neuvoo ja tukee,

Innovaatio Keksintö, joka on kokonaan uudenlainen tai jossa on riittävästi uutta aikaisempiin vastaaviin tuotteisiin verrattuna esim. uudenlainen valmistusmentelmä, uusi malli, iso parannus tuotteen toimintaan.

Liikeidean arviointi ja testaus Liikeideaa kannattaa tarkastella kriittisesti. Realismi on tarpeen. Voi arvioida tuotteiden ja palveluiden sopivuutta asiakkaille. Pohtia miten pärjää markkinoilla kilpailussa. Liikeidean testaamiseen voi käyttää asiantuntijoita tai muita keinoja.

Markkinatutkimus Markkinatutkimuksen voi tehdä itse tai pyytää yritystä tekemään sen. Sen voi tehdä kyselylomakkeilla ja haastatteluilla. Sen tukena voi olla tilastoja.