1lk vanhempainilta 17.8.2016. Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUVALLISET POISSAOLOT
Advertisements

Usein kysyttyä.
Miten tuo Kalle on tuohon nukahtanut? Pitäisköhän se herättää? On niin vaikeaa ja kokeitakin!
Tiistaina klo 18 6B-luokassa
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Kivimäen koulu 1. luokkien vanhempainilta
Yleistä koulunkäyntiin liittyen
Vanhempainilta Hamulan koulu 3 B
20h/vko Äidinkieltä 7h Matematiikka, luonnontieto, uskonto, musiikki, kuvataide, liikunta ja käsityö Pääasiassa oma opettaja Tavoitteet opetussuunnitelmassa.
Nelkkien vanhempainilta
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
5B -luokan vanhempainilta
3. luokan englanti Vanhempainilta
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Maria Ruohola & kuraattori Aira Heikkilä.
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Anniina Vatanen & kuraattori Aira Heikkilä.
KOULUTULOKKAAN TAITOJA Pukee itse ja osaa sitoa kengännauhat. Syö haarukalla ja veitsellä. Osaa käydä itsenäisesti WC:ssä ja pesulla/suihkussa. Liikuntatuntien.
Kuparivuoren koulu 1.Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa.
Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 – 10 TERVETULOA!
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
2lk vanhempainilta Luokka 2 b Oppilaita 23 (tyttöjä 11, poikia 12) Koulunkäynninohjaaja Terhi Lukkarinen.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Kolkkien vanhempainilta TERVETULOA KOLKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Opettajien esittely Englannin opiskelu Luokassa luokan omia asioita.
JAANAN JA SANNAN VANHEMPAINILTA PYRSTÖTÄHDESSÄ Pyrstötähdessä aloitti koulun käynnin tänä syksynä yksitoista ryhmää eli vuosiluokat ykkösestä.
Nelkkien vanhempainilta TERVETULOA NELKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Tervetuloa Pedanetin tunnusten luominen, rehtori Risto Rönnberg Neljännen luokan.
1lk vanhempainilta Tutustumista - Yhdessä olemista - Toisten huomioimista - Erilaisuuden hyväksymistä Sääntöjen noudattamista Turvallisuutta,
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
Elokuussa 2016 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Vanhempainilta Parhaimmillaan kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa vuoropuhelua, jossa rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten kasvusta, oppimisesta.
Kurkimäen koulun vanhempainilta
2F Pohjois-Ritaharjun koulu
1lk vanhempainilta
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
Vanhempainilta
2lk vanhempainilta
Tervetuloa 8. lk:n vanhempainiltaan
KASVATUSKESKUSTELU = KAKE
1lk vanhempainilta
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Suunnitelma oppilaiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä Nummenpakan koulu.
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Koulu alkaa klo 9.00.
7lk:n arviointi.
Arviointi.
1lk vanhempainilta
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
3. luokan englanti Vanhempainilta
2lk vanhempainilta
OPETTAJAT JA HLÖKUNTA Jussi-Pekka Sirkka (J-P) - Wilma, sähköposti, puhelin (tekstarit) LUOKAN MUUT OPETTAJAT: Johanna Keskinen - englanti ja val. saksa.
1.Luokan vanhempainilta
2lk vanhempainilta
3. luokan englanti Vanhempainilta
Tervetuloa.
Vanhempainilta c.
4B-lk vanhempainilta Tervetuloa!
Tervetuloa kouluun!.
1. luokkien vanhempainilta
Laaja-alainen arviointi
3. luokka Mervi Pietilä Perusopetuksen lehtori
Tervetuloa uudelle luokalle!
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Koulun aloitus: Uusi askel lapselle ja vanhemmalle
Esityksen transkriptio:

1lk vanhempainilta

Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki 2h Uskonto/ort/et 1h

Läksyt Läksyjä annetaan joka päivä, paitsi perjantaina Leima tehdystä työstä Unohtunut läksy annetaan ”laiskanläksyksi” Läksyn unohtaminen tai koulusta myöhästyminen ei ole maata kaatava juttu. Vasta toistuvana tapana asiaan puututaan. Jos läksy on tarkistettu kotona, laittakaa siihen oikeinmerkki. Jos on poissa, läksyt selvitetään kaverilta (ilmoittakaa opelle kenen kaverin mukana läksyt) tai opettajalta.

Poissaolot Jos oppilas on poissa, siitä ilmoitetaan opettajalle tekstiviestillä opettajan henk.koht. Puhelimeen heti aamulla. Poissaoloviestejä ei välttämättä kuitata. Poissaoloajan tehtävät ja läksyt tehdään kotona. Ylimääräiset vapaat anotaan loma-anomuksella etukäteen. 1-3 pv myöntää oma opettaja. Vararehtori myöntää pidemmät lomat. Muistakaa, että yhdestäkin päivästä tehdään loma-anomus. Loma-anomuksen voi tulostaa koulun pedanet - sivulta tai pyytää opettajalta.

Arviointi Arviointia tehdään jatkuvasti tunneilla, testeillä, pienillä kokeilla. Väliarviointi suoritetaan arviointikeskusteluna marras- /joulukuussa. Lukuvuosiarviointi on sanallinen arviointi lukukauden lopuksi. Arvioinnin tavoitteena on löytää jokaisen lapsen vahvuudet.

Tieto kulkee puolin ja toisin… Pääasiassa viestitämme Wilman kautta tai soittamalla. Ilmoitan erikseen, jos Wilma viesti pitää kuitata. Kiusaamistapaukset ilmoitetaan puolin ja toisin välittömästi, jotta asioihin päästään heti puuttumaan. Ottakaa aina yhteyttä, jos jokin asia mietityttää tai ihmetyttää. Tapaamiset sovitaan tarvittaessa.

Jos perheessä tapahtuu isoja asioita, on koulussa siitä hyvä tietää. Jos oppilas ei voi osallistua koululiikuntaan, siitä tulee ilmoittaa opettajalle. Jos lasta on lääkittävä koulupäivän aikana, esim. särkylääkkeellä, ilmoittakaa siitä ja laittakaa lääke reppuun. Omin päin en voi lasta lääkitä.

Luokan käytänteitä Oppilaalle tarjotaan tarvittaessa tukiopetusta. Luokassa on osalla oppitunneista mukana koulunkäynninohjaaja Pirjo Tapaninaho. Tilapäisesti ja sovitusti voi tulla opiskelemaan toiseen jakoryhmään. Kirjoihin saa jäädä virheitä, työn tekeminen ja harjoittelu on tärkeintä. Kirjastoauto käy tiistaisin, saa lainata kolme kirjaa. Kirjastokassi!!! Maistetaan kaikkia ruokia, ”pakkosyöntiä” ei ole. Xylitol- pastillit saa tuoda kouluun omaan käyttöön. Yli luokkarajojen tapahtuvaa opetusta on lähes päivittäin (palkkitunnit). Kavereiden luo menot on sovittava etukäteen. Puhelin on koulupäivän ajan repussa.

Äidinkieli Säännöllinen lukemisen harjoittelu on tärkeää kaikille, myös lukutaitoisille. Lukuläksy luetaan aina kotona ääneen useita kertoja (vähintään kolme kertaa). Läksy merkitään rastein. Kirjainten suunnat ovat kirjoittamisessa tärkeitä. Lukudiplomi Bingel - oppimisympäristö Lukekaa lapselle!

Matematiikka Syyslukukaudella haluamme opiskella matematiikkaa toiminnallisesti ilman oppikirjoja. Oppilailla on matematiikan vihkot – syyslukukauden oppisisällöt löytyvät vihkon etusisäkannesta. Matematiikasta tulee läksyä monisteena tai vihkotehtävinä. Hajotelmat opetellaan ulkoa.

Koulumatkat Turvallinen koulutie Vakuutus voimassa vain kuljettaessa suoraan koulusta kotiin. Linja-autossa asiallinen käytös!! Pyöräily ekaluokalla kotiväen harkinnan mukaan. Jos lapsi pyöräilee, hän käyttää kypärää!! Koulun suositus on, että alle kilometrin koulumatkaa ei kuljettaisi pyörällä.

Koulun muita aikuisia Erityisopettaja Saara Lehtola Musiikkia opettavat Piritta Helin, Kaisa Karvonen ja Johanna Leppäharju. Terveydenhoitaja Katja Myllynen Oppilashuollonohjaaja Marleena Hoffren Liikuntaa opettavat Piritta, Tiina ja Arja Mertanen.

Koululaisen parhaaksi riittävä yöuni, n. 10 h hyvä aamupala säänmukainen vaatetus repussa tarvittavat tavarat säiliöllinen teroitin olisi tarpeellinen mieli on luottavainen kohtuudella peliaikaa pelikoneilla tukea,kannustusta,aikaa apua ja kiinnostusta läksyihin ja koulutyöhön

Ja vielä … nimet kaikkiin vaatteisiin ja varusteisiin! vanhempainyhdistyksen yhdyshenkilö kouluun pieni muovimuki pahvikansio reppuun säiliöteroitin Syksyn aloitamme ulkoliikunnalla. Näinä päivinä oppilaalla on hyvä olla liikuntaan soveltuvat vaatteet sekä lenkkarit. Sisäliikuntavarusteet voi olla koululla varalta, niille tarkoitetussa pussissa. Koulukummitoiminta

Luokalla on oma nettisivu Oppilaille tehdään kotona tunnukset pedanetin Omatilaan (kt: etunimi.sukunimi, ss: sellainen, jonka lapsi itse muistaa, kt ja ss tiedoksi opettajalle) Versotoiminta =pienten riitojen ja kahnausten selvittelyä sovittelijaoppilaiden johdolla

Päivämääriä Koko koulun vanhempainilta viimeistään syyskuussa, yhteisen osuuden jälkeen (mm. uusi ops) omassa luokassa tietoisku lukemaan opettamisesta ja tutustuminen Bingel-oppimisympäristöön Koulukuvaus Kodin ja koulunpäivä pe 30.9.