Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ota osaa Haitin koulujen jälleenrakennukseen! Päivätyökeräys 2013–2014.
Advertisements

Mediakasvatus MLL:ssa
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kummituki, Senegalin koululaiset • 284 oppilasta on kummituen piirissä, näistä 3 on Gambian puolella •132 poikaa.
Øvelse – Flertal genitiv Malli: Liisa keskustelee ystävän kanssa. - Liisa keskustele ystävien kanssa.
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Työ,ja teho.
Yli 50-vuotiaiden työllistyminen Osatutkimus C THL - Riitta-Liisa Kokko.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Kuvakäsikirjoitus.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Norssi ja Varis juttusilla
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa DIA 1 (aloitus)
Kaikille kaveri -vanhempainilta
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
ITÄINEN ALUE Oppilashuoltohankkeen esittely. Itäinen alue (Ahtialan kaupunginosa n asukasta)  Alueella on neljä päiväkotia; Ahtialan, Herrasmannin,
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Nuori tyttö, joka syö omenaa
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa. Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Omavalvontasuunnitelma
Toisen asteen koulutus
Lapsen oikeudet kuvakäsikirjoitus
Iltapäiväl passaa rauhottuu! Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan neuvottelupäivät Imatra Tervetuloa !
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on luotettava tapa parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Laki raskaudenkeskeytyksestä vuodelta 1970 Lakisääteinen aikaraja 12 rv, myöhemmin lupa tarvitaan terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta Suomessa ei.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Kauneimmat Joululaulut kajahtavat rauhan puolesta.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
Täit.
Kummina olet korvaamaton. Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi,
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.
Kummina olet korvaamaton! DESSIEN AIDS-ORVOT KOULULAISET.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
Hyvää elämää maaseudulla
Koko kurssia koskeva seurantatehtävä
Miina Sillanpää Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlanäyttely on saakka esillä Forssan kaupunginkirjaston 2. kerroksessa sijaitsevassa näyttelytila.
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Sukupuolten tasa-arvo – aktualisoitunut haaste koulutuksessa
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Kummina olet korvaamaton
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä tutustut lapsen oikeuksiin ja niiden toteutumiseen Nepalissa Voit olla mukana keräyksessä tekemällä työtä päivän.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Astrid Lindgren Ilon Wikland.
Digitaalinen kasvun kansio kasvatuskumppanuuden edistämisessä
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?

Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Opiskeluhuollon palvelut
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
IHMISKAUPPA ON NYKYAJAN ORJUUTTA
Lähetysopetus rippikoulussa
Fysioterapeutit kouluille
Esityksen transkriptio:

Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA

”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi kylänaiseksi”, kertoo 14 -vuotias Siddhakala Kula, Pinan kylästä Mugusta. Siddhaka asuu isän, veljen ja siskon kanssa pienessä kivitalossa. Äiti kuoli, kun hän oli seitsemän kuukauden ikäinen. Omasta maatilkusta riitti toimeentulo kolmeksi kuukaudeksi. Siddhakala työskenteli naapurin pellolla. ”Keräsin vanhoja vaatteita ja olin nälässä koko ajan.”

Nepalissa 5 -vuotias lapsi on jo tuottava työntekijä, joka tekee kotitöitä, on mukana paimentamassa ja kantaa nuorempaa selässään. Päivät ovat pitkiä, palovammat ja murtumat yleisiä. Erityisesti alakastiin kuuluvat tytöt eivät pääse kouluun, työpanosta tarvitaan kotona. Sananlasku sanoo: ”Tyttöjen kouluttaminen on kuin kastelisi naapuri puutarhaa”.

Mugun lääni on yksi Nepalin köyhimmistä, vähiten kehittyneistä ja vaikeimmin tavoitettavista lääneistä. Kummiohjelma tukee 100 alakastisen eli dalit-tytön koulunkäyntiä.

Tyttöjen koulutus on avain sosiaaliseen muutokseen, tietoisuuden kasvuun ja kehitykseen Mugussa. Sukupuolten välinen tasa- arvo ja naisten oikeuksien toteutuminen ovat köyhyyden vähentämisen ja kehityksen edellytyksiä.

Suomen Lähetysseuran Mugun kummiohjelma alkoi Tällä hetkellä Mugun dalit-tytöistä koulua käy 20% enemmän kuin dalit-tytöistä muualla Nepalissa. Kummiohjelma on osa United Mission to Nepal -järjestön hanketta, jonka tavoitteena on myös mm. kouluttaa opettajia ja parantaa koulurakennuksia. Kummiohjelma turvaa paikallisten naisopettajien, terveydenhuollon ja teknisen alan työntekijöiden riittävyyden.

Tytöt naitetaan hyvin nuorina, minkä jälkeen he tekevät työtä miehen ja tämän suvun hyväksi ja saavat lapsia nuorena. Kummiohjelman kautta autetaan juuri tyttöjä, joilla ei muuten ole mahdollisuutta koulutukseen. Koulu on ilmainen viidenteen luokkaan asti, kummituki auttaa kuudennesta eteenpäin. Tyttöjen avioitumisikä nousee koulutuksen myötä. ”Minä en mene naimisiin lapsena”

Koulutetut dalit-tytöt ovat todellisia roolimalleja omissa kylissään. He tuovat kyliinsä tietotaitoa ja lisäävät tietoisuutta tyttöjen, naisten ja dalitien oikeuksista. Siddhakala opiskelee ahkerasti ja tekee vaikuttamistyötä kertomalla nuorena kuolleesta äidistään. ”Minä en suostu menemään lapsena naimisiin.”

Mugun tytöt kiittävät kummeja! Kummina olet korvaamaton! kummit kummit