Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa. Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa. Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974."— Esityksen transkriptio:

1 Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa

2 Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974.

3 Gujaratin koulutus-keskuksen (Gujarat Education Society GES) ajatuksena on mahdollistaa kasvatus sellaisille lapsille, jotka ovat köyhiä, syrjäytyneitä ja kuuluvat sorrettuihin ryhmiin.

4

5

6 Lokakuussa 1974 Cedric Prakash aloittaa,veli M.A Urrutian (Mike-sedän) rohkaisemana,kummiohjelman Gujaratissa ollessaan vasta jesuiitta- noviisi. Ohjelma alkoi vastauksena havaittuun ongelmaan, yhä useamman lapsen tarpeeseen saada käydä koulua Gujaratissa.

7 Mike-setä (veli Urrutia) sydänkohtauksensa jälkeen Loyolassa, Espanjassa yhdessä veli Cedric Prakashin kanssa (kesäkuu 1997). Mike-setä kuoli 8.1.1998.

8 Kummiohjelman alku oli vaatimaton, mutta se on ollut myöhemmin merkittävä tekijä siinä, että lapsilla on ollut mahdollisuus käydä koulua.

9 Kummiohjelma tukee näitä lapsia, jotka opiskelevat sisäoppilaitoksissa, intiaksi nimeltään chhatralayas.

10 Nykyisin Gujaratin osavaltiossa on yli 150 sisäoppilaitosta. Nämä koulut tarjoavat opetusta yli 40 000 lapselle Gujaratissa.

11 Merkittävää on, että yli puolessa sisäoppilaitoksista opetetaan tyttöjä.

12 Kouluissa lapsille annetaan kokonaisvaltaista kasvatusta.

13 Lapset saavat suuret mahdollisuudet elämässään, kun he oppivat lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan.

14 Jokaista lasta kohdellaan tasa-arvoisesti. Heille annetaan mahdollisuus elää todeksi perustuslailliset oikeudet eli oikeudenmukaisuus, vapaus, tasa- arvo ja veljeys.

15 Erityisesti kulttuurin opettaminen on tärkeää: laulaminen, tanssiminen, puheiden pitäminen, keskustelu ja teatteri.

16 Oppilaille tarjotaan myös mahdollisuus kasvaa hengellisesti perustanaan Raamatun arvopohja.

17 Kummiohjelma EI ole adoptio-ohjelma. Kummeja pyydetään kattamaan vain 1/3 lapsen todellisista kokonaiskustannuksista.

18 Kutakin sisäoppilaitosta johtaa sitoutunut tiimi johtajanaan rehtori. Kummiohjelmaa hoitaa toimistossa kokopäiväisenä työntekijänä herra John D’souza.

19 Nykyisin yhden lapsen vuosittaiset kustannukset ovat noin 750 - 800 euroa. Lapset ovat sisäoppilaitoksissa suurimman osan vuotta, eli yhden lapsen kustannukset ovat päivässä noin kaksi euroa. Me pyydämme vuosittain kummeilta 200 euroa/ lapsi.

20 Kummiohjelman logo on hieman muuttunut vuosien saatossa. Aluksi meillä oli kuva pikkulapsista maapallon pohjois- ja eteläpuoliskolta. Seuraavaksi esitimme nämä lapset käsi kädessä. Nyt olemme tehneet värillisen logon, jossa lapset pitävät toisiaan käsistä ja tekevät yhdessä työtä paremman maailman puolesta. Heidän rakkautensa sytyttää tulen.

21 Ensimmäisiä kummiohjelmaan sitoutuineita oli Anna-Maija Raittila. Kiitos hänen toimintansa ja monien ihmisten mukanaolon kautta, kummiohjelma levisi SUOMESSA ja muissakin maissa. Suomi muodostui suurimmaksi tukijaksi ja on sitä edelleen!

22 Osoitteemme : Fr. Cedric Prakash sj Gujarat Education Society Newman Hall, Post Box No. 4002 St. Xavier’s College Road, Navrangpura P.O, Ahmedabad 380 009 Gujarat, India Puh: (91) (79) 27455913 Fax: (91) (79) 27489018 Email: espges@gmail.comespges@gmail.com

23 Pankkiyhteys: The Gujarat Education Society Bank of Baroda University Campus Branch, Navrangpura, Ahmedabad 380 009 Gujarat, India Bank A/c No: 03420100002049

24


Lataa ppt "Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa. Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google