Isopanda Ailuropoda melanoleuca.  Läheisin sukulainen on silmälasikarhu.  Tarkasta taksonomisesta luokittelusta väiteltiin vuosikymmeniä, sillä sekä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
NAALI Kettua muistuttava koiraeläin Valkoinen ja tuuhea karvapeite
Advertisements

ISOPANDA.
JÄÄKARHU Ursus maritimus.
KIINANJOKIDELFIINI Lipotes vexillifer. TIETEELLINEN LUOKITTELU DOMEENI: Aitotumaiset (Eucarya) KUNTA: Eläinkunta (Animalia) PÄÄJAKSO: Selkäjänteiset (Chordata)
Puuleopard i Stiina Salminen 1A Parolan lukio Biologian kurssi Neofelis nebulosa.
Tekniikan ja luonnonvara-alan yksikkö LUONNONVARA-ALAN OSASTO.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Panthera tigris corbetti
Pienoispanda. Tämä eläin edustaa pesukarhujen perhettä. Se elää Kiinassa, Pohjois- Burmassa, Bhutanissa, Nepalissa ja Koillis-Intiassa. Se asuu vuoristoissa.
KOHTI VAIKUTTAVUUDEN TODENTAMISTA Voimaa työhön –lautapeliin liittyvät asiakaskyselyt ja tutkimus Mindgame
LEIJONA Panthera leo. LEIJONAN LUOKITTELU Domeeni: Aitotumaiset Eucarya Kunta: Eläinkunta Animalia Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata Alajakso: Selkärankaiset.
Kunta: eläinkunta (Animalia) Pääjakso: selkäjänteiset (Chordata) Luokka: nisäkkäät (Mammalia) Lahko: petoeläimet (Carnivora) Heimo: koiraeläimet (Canidae)
Eliömaailman luokittelu jäsentää elämän monimuotoisuutta
Kiinalainen keittiö.
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
Kissa Onni Salminen.
Kultapanda.
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Lääkeaine Kemia.
Kultakuume Mikko ja Vili.
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
Liito-orava pteromys volans
Liito-orava Jenna Muhonen 8a.
on vaikutusvaltaisin suomalainen eläinoikeusjärjestö
YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa
ORANKI (Pongo).
Kaksoistutkinto Mäntsälän lukio.
AAAK kotiharjoitus 1 Palautus MyCourses perjantaina 23
Koalat Tehnyt: Mette.
Bonobo pan paniscus.
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
Unikauhukohtaus (night terror)
Kpl 7.
Aasiannorsu Elephas maximus Siina Lehtinen 1A.
Tiibet ja kiina.
Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki
Vompatti E-P Tarvainen.
Ruokatrendit.
Bird bird bird bird bird bird bird bird bird
HELMIPÖLLÖ.
Tapaturman määritelmä… Äkillisen, odottamattoman ja tahattoman tapahtuman seurauksena henkilö menehtyy, loukkaantuu vakavasti tai saa lievemmän vamman.
Isopanda.
MATKAILU Kuuluu nopeimmin kasvaviin elinkeinoihin maailmassa.
6.1 SELKÄRANGATTOMIEN ELINTAVAT JA MUODONVAIHDOS
Brasilianjujutsu Brasilialainen jujutsu (BJJ) on brasilialaisten Helio ja Carlos Gracien judosta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu.
Yhteyttäminen.
METSÄSTÄJIEN JA KERÄILIJÖIDEN ELÄMÄNTAPA
VALKOHÄNTÄPEURA.
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Syö aivosi virkeiksi™ -tyhykoulutus
Pöytätennis.
Kuntoutuksen kuumat perunat
ASA ASA rekisteri Laki 716/2000 Vna työhön liittyvän syöpävaaran torjunnasta Laki 717/2001 Syöpäsairauden aineille ammatissaan altistuvien rekisteristä.
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Lukutaito ja syrjäytyminen
Terveiset Yö-ryhmästä
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
Kansainvälinen muutto Suomeen 1990-luvulta alkaen
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
II Ekologia.
Tuokio possujen elämästä Ilmajoen Kampuksen sikalassa
12. Luonnonvalinta.
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
Liikkuva terveysneuvontapalvelu
Kestävä ja vastuullinen vedenkulutus
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
RYHMÄTYÖ kansalliset ORL-laaturekisterit
Esityksen transkriptio:

Isopanda Ailuropoda melanoleuca

 Läheisin sukulainen on silmälasikarhu.  Tarkasta taksonomisesta luokittelusta väiteltiin vuosikymmeniä, sillä sekä isopandoilla, että kultapandoilla on tiettyjä yhteisiä piirteitä sekä karhujen ja pesukarhujen kanssa.  Kaukaista sukua kultapandalle. Sukulaisuus havaittiin vuonna  Aito karhu ja kuuluu Ursidae-heimoon. isopanda kultapanda karhu pesukarhu

Silmälasikarhu (vasemmalla) on isopandan läheisin sukulainen.

Ulkonäkö  Isopanda on noin 0,6–0,9 metriä korkea ja 1,2–1,8 metriä pitkä  Urokset painavat noin 110kg ja naaraat noin 90kg.  Isopandan turkki on mustavalkoinen. Sen korvat, silmien ympärystät, kuono, raajat sekä hartiat ovat mustat ja muu vartalo valkoinen.  Suuret poskihampaat ja vahvat leukalihakset  Erikoinen käsi, jossa on peukalo ja viisi sormea.  Isopandan peukalo on erikoistunut ranneluu.

Syyt  Isopanda on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi.  Elää vapaana ainoastaan noin 1600 yksilöä.  Elinalueiden häviäminen uhkaa isopandoja vakavasti. Isopandojen elinalueita raivataan mm. maatalouden ja infrastruktuurin tieltä.  Salametsästys niiden upean turkin takia.  Isopandoja menehtyy muille eläimille tarkoitettuihin ansoihin.  Hidas lisääntyminen. Suojelu  Isopandalle tarkoitetut suojelualueet  Bambukäytävien rakentaminen, joita pitkin isopandat voivat siirtyä elinalueelta toiselle  salametsästyksen vastaisten partioiden avulla  ehkäisemmällä pandojen kotimetsien laittomia hakkuita  Kiinan hallituksen toteuttama kansallinen pandansuojeluohjelma Uhanalaisuus

Elintavat  Erakkoluonteinen isopanda kuuluu petoeläimiin, mutta sen ruokavalio koostuu 99 prosenttisesti bambuista.  Isopandoja elää 1 500–3 000 metrin korkeudella olevissa lehti- ja havumetsissä Gansun, Shanxin ja Sichuanin maakunnissa.  Noin 75 prosenttia isopandoista elää Sichuanin alueella.  Saavuttavat sukukypsyyden 4–8 vuoden iässä.  Naaraat ovuloivat vain kerran vuodessa, keväällä, ja hedelmöitys voi tapahtua vain muutaman päivän aikana ovulaation aikaan.  Raskausaika kestää 95–160 päivää  Naaras saattaa synnyttää joskus kaksi poikasta, mutta vain toinen niistä jää henkiin  Naaraat saavat yleensä elinaikanaan 5–8 jälkeläistä.

Evoluutio  Isopandan oletetaan olevan lähtöisin Espanjasta, sillä vanhin tunnettu fossiili, jolla on ikää noin 11,6 miljoonaa vuotta, on löydetty Zaragozasta.  Isopandan eriytyminen muista karhuista tapahtui tutkijoiden arvion mukaan 18– 22 miljoonaa vuotta sitten, mutta alkuvuosimiljoonien vaiheet ovat yhä tuntemattomia  Hampaita tutkimalla on päätelty, että laji söi isopandan tavoin sitkeää kasvisravintoa  Fossiilin edustama laji on saanut tieteellisen nimen Kretzoiarctos beatrix

Isopanda ja ihmiset  1900-luvun puolenvälin jälkeen pandasta on tullut jonkinlainen Kiinan kansallinen symboli, ja sen kuvaa käytetään jopa kiinalaisissa kultakolikoissa.  Isopanda on ollut pitkään yleisön suosikki siksikin, että lajilla on vauvamainen olemus ja se muistuttaa elävää teddykarhua.  Vaikka panda vaikuttaa harmittomalta, se voi olla uhattuna tai pelästyneenä vaarallinen.  Isopandojen lainat yhdysvaltalaisiin ja japanilaisiin eläintarhoihin olivat luvulla tärkeä osa Kiinan diplomatiaa  Kiina alkoi tarjota pandoja toisille valtiolle vain lainaksi kymmenen vuoden ajaksi. Lainan ehtona oli miljoonan dollarin vuosimaksu, minkä lisäksi laina-aikana syntyneet pennut jäivät Kiinan kansantasavallan omaisuudeksi.

Lähteet         cache.s3.amazonaws.com/s/dd284b9f79b ac a2fbb0bd896e80f83167d4f0aceb cache.s3.amazonaws.com/s/dd284b9f79b ac a2fbb0bd896e80f83167d4f0aceb  